BLOGG

09.03.2014 En dag i lille Frids liv

I dag har det vært en dag full av vær. Vær av alle slag, frost og snø, sludd og regn, og masse, masse vind. Men et gløtt i all nedbøren fikk Frid seg en tur ut sammen med mor Aino. Ellers så tar jeg Frid ut etter at hun har spist og sovet, jeg satser på at hun skal bli husren snart.

Dette var noen ord og bilder fra vikaren Ulf

På stranden skal man vel være litt "cool"

Jeg vil være litt avslappet og ta meg godt ut på stranden.

En liten pause for å få overblikk over hva som skjer.

Hvor er mor som var med oss, jo der er hun, jammen er hun rask!

En runde eller to, eller tre med lek, her med Eira

Frid ere meget populær å leke med, synes Daisy og Eira. Både jeg og mor Aino, synes at det kan gå litt heftig for seg av og til, da bryter jeg inn og gir den lille en meget motvillig pause. Det liker ikke Frid noe særlig og gir høylytt beskjed om det!

Feliz Nova satsing Hello from Sweden

I går fikk jeg flere koselige hilsener og bilder fra både fra matmor til Estelle Leah og matmormor til Celeste Luna. Tusen takk både til dere og alle andre som har Varri-valper og er så flink å oppdatere meg om smått og stort. Slikt er ingen selvfølge, og god kontakt med valpekjøperne må jo være en hver oppdretters drøm. For meg er det lykkeligvis realiteten.
Men det var nå egentlig de små firbeinte sine drømmer, jeg tenkte å ta opp.

Estelle Leah tired of rain and Windows weather.

Ikke rart Leah drømmer seg vekk fra regn og ruskevær og ut på tur i skog og mark.

Leah loves walking in the forest.

Leah stortrives ute i, både til lands og til vanns, hvor hun er fast mannskap på familiens seilbåt. Sikkert ikke mange små dachser som kan tituleretittulere seg prinsessekaptein, slik som Leah. Kanskje det er det er nye seilaser du drømmer om, der du står og speider Leah?

Luna as puppy

Celeste Luna har også mange drømmer, først bare å bli stor.....

Luna trying to read medicine too.

Kanskje spesialisere seg innen medisinen og bli like dyktig som matmor, men det ble med det ene forsøket. For Elin kan også mange andre ting, som Luna synes er mye mer givende for en liten dachsefrøken.

Akkurat nå drømmer hun nok om sol og sommer. Matmormor sendte et annet fint bilde fra badeflåten, men der ville ikke det mobile nettverket, som jeg bruker nå, laste opp.

Kjenner jeg mormor Irene rett blir det mange fine turer før den tid Luna, både de daglige formiddagsturene deres og koselige hytteturer på fjellet. Ser ikke bort fra at det blir snø under potene denne påsken også.

Da var det bare dachsene på Gressholmen, som i følge Ulf, helst har nytt dagen så mye som mulig innendørs. De vegrer seg i det lengste for å gå ut. Frid vegrer seg for å gå inn. Været virker visst ikke likt på alle. 

Ha en fortsatt fin lørdachskveld!

 

Nytt fra nord, fra oss som er "pisket" av vind og regn

Sigrun er i Bergen, hun reiste fra Stockholm og dit. Hun har også vært og besøkt Silje, Reidar og barnebarna.

Etter et døgn med vind som vekslet mellom sterk kuling og liten storm, og med nær på 20 mm regn, så var det godt med et opphold og et lite solgløtt. Det benyttet jeg til en liten tur i skogen med mor og datter. 

Den lille "damen" er nå kommet inn i skogen

Her får jeg bare brøyte meg fram! Jeg tar meg godt fra i skogen, nå behersker jeg skog og kratt, opp og ned bakke også. Ulf; som jeg kaller "den høye gøye", for han tar meg med på tur og det liker jeg godt!

En hindring på min vei, kommer jeg meg forbi denne mon tro?

Dette er ingen stor hindring!

Det tenker nok lille Frid, og går på, selv om alt regnet har gjort det glatt og sleipt.

Det ble knall og fall

Men pytt! Det gjør ikke noe, og husk jeg er bare 9 uker gammel. Jeg synes du er flink Frid, og det synes du nok selv også!

OGSÅ I DAG KOM DET KOSELIG HILSEN OG BILDE AV NOVA, SOM VIRKELIG HAR FUNNET SEG TIL RETTE HOS SIN NYE FAMILIE I SVERIGE

OG HUN HADDE IKKE KUNNET FÅ DET BEDRE, SÅ ETTERLENGTET OG VELKOMMEN

FØRSTE KVELDEN VAR DET CHAMPAGNE OG FØRSTE VELKOMSTMIDDAG. NESTE KVELD VAR DET REPRISE, OG DA KOM OGSÅ HUSETS SØNN, DATTER OG SVIGERSØNN OGSÅ FOR Å VÆRE MED PÅ FEIRINGEN.

ERIK KOM SÅ TIDLIG, AT HAN FIKK EN KOSESTUND FØR VI SPISTE

MENS ANNA MÅTTE VENTE TÅLMODIG, FOR NOVA SOV DA HUN KOM , UNDER HELE MÅLTIDET OG DRØYET LUREN ALTFOR LENGE, I HVERT FALL SETT MED SPENTE ANNAS ØYNE.

ALLEREDE FØR NOVA KOM,HADDE MATFAR LARS SØRGET FOR EN HEL INNGJERDET BAKHAGE MED DIREKTE UTGANG FOR NOVA.

OG DET GIKK IKKE LANGE STUNDEN, FØR NOVA TOK DEN I BRUK, OG AT HUN TRIVES DER, ER DET INGEN TVIL OM. OG NÅR MATMOR KARIN OGSÅ ER MED, ER DET BARE HELT TOPP.

Tusen takk til Karin og Lars, som tok så godt imot oss, og lykke til videre med Nova! Jeg er så glad for at hun skal bo hos dere. Ser frem til følge med Nova fremover og fortsatt samme gode kontakt med dere. 

5.mars 2014 HILSEN FRA NOVA I LIDINGØ

Tusen takk for bildet Karin!

.. Blir det eneste på siden i dag. Kommer sterkere tilbake med oppdatering, men i dag har jeg prioritert å være bestemor. 

3. Mars Feliz Nova har flyttet til Stockholm

I dag reiste Sigrun til Stockholm med Nova. Det er alltid litt rart og tomt for meg og hundene, når Sigrun reiser bort. Både mor Aino og Frid merker at søsteren er bort, men dagen har gått godt.

Frid og Nova, sammholdet mellom to søstre

Frid og Nova

Vi behersker det meste av terreng, selv om vi bare er 8 uker gamle

Vi kan ta oss fram i Nord-Norsk natur selv om vi er små!

Bilder fra søndag, Feliz Nova og Frid

Vi savner deg Nova, både Frid og jeg, men du har kommet til et godt hjem med mennesker som er glad i deg, og du kommer til å få det godt

Feliz Nova og Fris var på en fin tur i dag, og det ble tatt mange fine bilder. De legger Ulf ut i morgen. Jeg har litt til jeg må få unna og også få litt nattesøvn, før Nova og jeg starter på Sverigeturen vår kl 04.30.

Og jeg velger å starte med et lite tilbakeblikk på Feliz Nova og Frid sin valpetiden sammen hos oss på Gressholmen. Det ble et litt tilfeldig utvalg , da jeg valgte et fra hver uke. Men det finnes et rikelig utvalg på hjemmesiden hvis det er noe som savnes, eller det ønskes en mer utfyllende tekst, så finnes det nok der.

NYTTÅRSJENTENE SAMMEN MED MAMMA AINO

1 UKE OG ALLEREDE LIVSNYTERE

2 UKER OG FÅTT NAVN

3 UKER OG FEIRET MED HJORTEFILET

4 UKER OG VLPEFORET ER IKKE LIKE POPULÆRT

TØFT Å VÆRE 5 UKER OG PÅ TUR I SKOGEN

6 UKER, OG NÅ GÅR MATEN NED PÅ HØYKA NT

LITT LADING MÅ TIL, SELV 7 UKER GAMLE

8 UKER OG REGELMESSIG I SKOGEN