BLOGG

Nå tar vi ut valpene etter alle måltidene, når de har sovet lenge og etter energisk lek. de får også flere uteøkter pluss en daglig tur i nærmiljøet. Bildene er fra dagens tur, som gikk til "borterste skogen"

GÁRGÁN

Valpene er allerede kjent med rutinene for tur. Stemningen stiger når Ulf tar frem kameraet, og de kan nesten ikke vente på tur, for å komme opp i hundevesken.

GIRKO

Ingenting å utsette på fremkommeligheten deres, men klatring i trær hørte ikke med på dagens agenda. Kanskje det var derfor Gaup var så ivrig med å bite Girko i labben, for å dra han ned igjen.

GIRKO (øverst) og GAUP

Var vel heller like mye for å få Girko med i leken.

GAUP

Og så trist bli Geela og de andre valpene, når de skjønner at hjemturen nærmer seg. Da er de ingen kø foran dachsevesken. Og passer man ikke godt nok på, hopper de ut igjen like raskt, som de er løftet oppi. Vel hjemme igjen tar det ikke lang tid før alle sovner. Skogstur tar på for små valper, men drømmer nok allerede om morgendagens utflukt.

GEELA

 

……først kveldsmat og deretter ny omgang med ormekur. Som vanlig gikk den ned på høykant, godt gjemt inni leverpostei, ikke i store mengder, men nok til at valpene tok seg en time-offlading på direkten.

GÁRGÁN
GÁRGÁN
GAUP
GAUP
GIRKO
GIRKO
GEELA
Geela

Ikke så mye å skrive om ormekur bortsett fra at det må til. Men bildet fra Anna, Novas lillematte er bare koselig og må med. Hun hadde lest om Nova i går og ville bare fortelle om hvor glad hun og ble, da Nova kom hjem fra ferien på Fårö. Nå kan de to treffes så ofte tid og anledning byr seg. Og at det er til gjensidig glede, er det ingen tvil om. Tusen yakk Anna!

 

 

Dette trekket tok jeg bilde av 8.august, og frem til i dag har vi bare sett småtrekk av grågås og tjeld som er på vei vekk fra den kommende kulden, her i nord.
Grågåsa er en trekkfugl, skjønt skotske hekkere, og visse andre populasjoner i nordvest-Europa er standfugler. Den hekker i det geografiske området som kalles Palearktis, fraIsland til Nederland i vest via Nord-Europa og Russland til Stillehavet i øst. Under trekket vår og høst er det kjent at grågjess kan «haike» med andre gjess, eksempelviskortnebbgås på vei mot hekkeplassene på Svalbard.

Norge hekker grågåsa stort sett langs kysten, på gress- og lyngkledde holmer og øyer, fra Oslofjorden til Porsangerfjorden. Det er også registrert hekkende fugl på det indreØstlandet. I 2007 hekket det et grågåspar på en av de små øyene utenfor Vesterntangen iHønefoss, der Begnaelva møter Randselva. Hekkingen på Østlandet har trolig sammenheng med utsetting av fugl i indre Oslofjord fra 1960-tallet og framover. Tidligere hekket nemlig grågåsa bare fra Rogaland og nordover. Den norske bestanden tilhører den nordvesteuropeiske grågåsbestanden. (fra Wikipedia)

 
 

 

 

 

"Grågåsa e av de fuglan som fer

kjæm og fer.

Grågåsa flyg sånn at alle ser

om ho kjæm eller fer.

 

Grågåseplogen har innebygd bør

nord eller sør.

Pløye sæ nord når året flør

når året flør.

 

Grågås på sør e mot sommarn slem

mot sommarn slem.

Æ e mest glad i

når grågåsa kjæm.

Når grågåsa kjæm."

 

Tekst: Bremnes

For Nova er også en flott sommerferie over. Vi har vært så heldige å få mange koselige sommerhilsener fra henne og familien. Og i dag kom det enda en koselig hilsen med sommerminner.

Hittade några härliga sommarbilder på Nova från Fårö (tror inte jag har skickat dem tidigare). Stor del av dagarna tillbringar Nova utomhus med löplina (när hon trasslat in sig och sitter fast ger hon ett kort skall för att tala om att hon behöver hjälp) men ibland får hon vara inomhus. Eftersom det är gott om vilda kaniner på Ava där vi bor så har Lars byggt ett litet staket vid dörren så att Nova kan hålla koll på vad som händer utomhus men inte rymma iväg. På stranden blev Nova till slut trött på sanden och tyckte att det var skönt att koppla av i en solstol en stund.

 

Snart venter vi overnattingsbesøk, så da blir det liten tid til å skrive blogg. Men en fotoserie fra lek og morro på altanen er i boks, så kos dere med bildene.

GAUP
GAUP
GAUP og GEELA
BAKERST ?
GIRKO
GEELA
GEELA TITTER GÁRGÁN BITER GAUP I HALEN GIRKO PÅ RYGG
GÁRGÁN
GÁRGÁN
GEELA og GAUP

 

Aino har ingenting imot å være tante, men det kan ikke sammenlignes med egne små. Og jeg kan trøste henne med at det neste valpekullet blir hennes. Akkurat nå kan hun nok synes at det blir mye Atie og hennes små, så søte de er og hvor flink de er ute på tur. Som trøst i ventetiden tar jeg med en av Aino sine skrytevideoer fra hennes siste kull. Den blir dagens bonusstoff.

GEELA

Også i dag fikk valpene en tur i skogen.

GEELA

Og igjen var det Ulf og valpene som var avgårde. Han tar de beste bildene, og da var det bedre at jeg var igjen og fortsatte med malingen.

Nå er både kjøkkenet og mesteparten av stuen ferdig. Har bare igjen TV-kroken, men den skal få vente noen dager. Har nemlig et annet prosjekt, som skal innimellom. Uansett deilig med alt som er gjort, og ikke minst kommet på plass igjen.

GIRKO

Nå føler valpene seg ovenpå og virkelig brillierer, både med og avstand til Ulf og hverandre.

GAUP

De hadde spist før turen, så det ble en kombinasjon av tur og "pottetrening", og det er vel lenge siden det området er blitt så godt gjødslet.

GAUP

Da er vel det meste sagt på en sen søndagskveld. Alle dachsene sover, og jeg kjenner at det skal bli godt å ta kvelden selv også.

GÁRGÁN
 

Først takk til Ulf som har tatt alle dagens bilder. Valpene er ivrige når hundevesken kommer frem og de skjønner at det blir tur ut. Jeg plasserte de en etter en i vesken, men glemte helt å ta på halsbånd, så derfor er det navn under hvert bilde.

GAUP

Siden dette var valpenes første tur ned i fjæren, ble det også første gang med saltvannn. For de som ville slukke tørsten sin, uteble ikke reaksjonen. Den smaken var det ingen som likte, og det ble en voldsom smatting, antagelig for å bli kvitt usmaken.

GÁRGÁN

Da var det gøyere å springe rundt i sanden og mellom tang og fjæresteiner.

GIRKO

Selvfølgelig måtte de smake på sanden også, tygde litt, før de spyttet ut den og.

GEELA

Gøy i fjæren, men ingenting spiselig. Det fant de fort ut

GÁRGÁN

Men som tumleplass var det helt topp….

GIRKO OG GEELA

…og så god plass at de kunne løpe om kapp.

GÁRGÁN, GEELA OG GAUP

Girko måtte bare overbevises om at vannet virkelig var salt. Vannet falt ikke bedre i smak ved andre forsøk heller.

GIRKO

Og det gjorde ikke sanden heller, da Gaup fulgte brorens eksempel med dobbelsjekking.

GAUP

Vanligvis er valpene ikke like lystne på å gå i hundevesken, når de skal hjem. Men i ettermiddag var de visst både fornøyde og aldri så lite trøtte, så det gikk uventet raskt.

GEELA OG GÁRGÁN

Da mangler bare den velkjente skolestilavslutningen: " og alle var enige om at det hadde vært en kjekk tur"

 

Gárgán hilser til hele familien sin i Tromsø

Gaup ønsker god helg til de som sitter spent og venter på han i Bergen

Girko sin hilsen har korteste vei og går til Harstad

Og Geela sin klem og kos går sørover til Bodø

Da tar jeg fredagskveld med god samvittighet, selv om dette knapt kan kalles blogg. Men resten av dagens gjøremål er unnagjort, og rommene i første etasje blir lysere og triveligere for hvert malingsstrøk.

 

I slikt vær er det ingen av husets dachser, som går ut mer enn høust nødvendig. Heldigvis fikk alle en skikkelig morgenrunde, før pøsregnet satte inn. Ulf og jeg fortsatte med malingsprosjektet vårt og fikk gjort mye, bare avbrutt av hunde,-/valpestell og et uventet, men koselig kaffebesøk.

Dagens valpefotografering var planlagt til i kveld og skulle være fine portrettfotografier med hilsen til hver og en de nye familiene deres. Men den gang ei. Ulf og jeg skulle bare ta litt å spise før fotoseansen, og da benyttet alle fire valpene sjansen til å okkupere Atie sitt bur. Et blikk på Gárgán fortalte tydelig, at der hadde de tenkt å ta kvelden,..

så da var det bare å finne frem noe "gammelt" og gjøre det beste ut av situasjonen.

Har heller ikke tatt meg tid til å oppdatere dachsesamlingen min, men siden dagens forsidebilde ikke yter den nye paraplyen full rettferdighet, tar jeg den med her.

 

Stella og Frid

Stella og Frid pryder dagens forsidebilde. Frid og Daisy er ikke bare Stella sine hjertevenner, men også "hennes hunder" Stella er innforstått med at de bor hos oss, men følger nøye med. Litt overrasket at hennes Frid ikke hadde gjort "noen triks" da hun var i ringen på valpeshowet. Lettelsen var stor, da hun ble fortalt, at det var det heller ingen andre som gjorde. Veldig fornøyd med at Frid fikk premie og enda mer fornøyd at Frid og Daisy sendte pakke med fin t-skjorte med dachs på, til "eieren" sin.Da vi bodde i Salhus, var vi nærmeste nabo til skolen. Det ble det mye dachsekos over gjerdet av, og mange besøk både i hagen vår og innendørs, for å hilse på og kose med dachser.

Nå bor vi ikke slik til lenger, men alle som skal ut på holmene, må passere oss. Likevel er det på våre holmeturer at det blir mest nye kontakter.

FREM OG TILBAKE LIKE LANGT, MEN IKKE ALLTID LIKE HURTIG,....

spesielt ikke da vi kom midt oppi sommeravslutningen til en klasse fra Byskolen. Det er tiden for det nå, så det har vært opptil flere hver eneste dag i det siste.

Før Eira og jeg fikk sneket oss forbi fotballkampen mellom elevene og foreldre, traff vi først på Tor-Einar, en spesiell hilsen og takk for sist til deg fra Eira og meg.

FLERE HUNDEVENNER STRØMMET PÅ OG MÅTTE BÅDE FÅ HOLDE......

OG KOSE MED EIRA

Hadde jeg skulle tatt med alle her, hadde "listen" blitt lang, så det får bli med disse to, en hilsen til dere alle. Og så får de andre kose seg med alle de bildene de tok.

 

 

 

Det som er heller sjeldent, er at bobilturister inviterer seg helt inn i stuen vår, for å få skikkelig nærkontakt og valpekos. Nå skal sant sies at denne tyske damen nettopp hadde mistet dachsen sin og var i underskudd på dachsekos.

Mannen hennes ventet tålmodig i bobilen til hun var mettet og dro vel fornøyd videre mot Lofoten.

Både starter og avslutter med Frid i dag. På denne bloggen er Feliz Nova og Frid like gamle, som Atie sine valper.

TAR VI EN JENTEKVELD, KOSELIG.....

....men det betyr også at jeg må bruke IPaden for å foreviget Feliz Nova og meg. Ikke beste kvaliteten......

...så jeg skiftet over til Nikonen, da jeg skulle få med meg valpenes lek. Vi har sluttet å legge ut pledd. For nå beveger de seg rundt i hele stuen. Nysgjerrigheten er på topp, og nå har de hele stuen og kjøkkenet som sin arena.

Og se hva de fant, Aino sin matskål. Den er både spennende og fristende, og siden Aino også får valpefor i dieperioden, gjør det ingenting at Valpene forsyner seg.

Aino sin  mat smakte visst ekstra godt, så Frid ble fristet til enda noen kuler.

Men så var det både det med øyemål og magemål. Og all gåingen har nok også tatt på,  så da ville  Frid tilbake i buret sitt. 

 

Sagt med andre ord, så betyr det at vi har gått i gang med rulle og kost og maler panelet både på kjøkkenet og i stuen. Merker allerede hvor mye lysere alt blir. Gleder meg virkelig til "ny" stue og kjøkken.

Valpene tok seg heller en liten lur, da ettermiddagsturen regnet bort.

Nå er det så lenge siden været har satt stopper for uteaktiviteter, at vi har ingen grunn til å klage.

Og valpene nyter tilværelsen uansett, og en liten strekk er slett ikke å forakte.

NOVA NEWS:

Nu är vi hemma på Lidingö igen efter en händelserik sommar. Vi har också haft fantastiskt väder med sol och värme. Ibland har det nästan varit för varmt men man ska inte klaga. Nova och jag var åter på Fårö och hade sköna dagar med mycket lek tillsammans med bästisen drevern Semla. Trots storleksskillnad har de lekt, kivats om samma ben, ätit och vilat ihop.

Hon har även fått bekanta sig med nymfparakiten Flax, sett tranor och nosat på en igelkott. Nova älskar att spåra efter kaniner med har inte en chans mot de snabbfotade små djuren.

Hon är även provsuttit i Lars kajak på gräsmattan. Än så länge är hon för livlig att följa med på en paddeltur längs stranden.

(Maler)-pliktene kaller. Det er om å gjøre å få gjort mest mulig uten "dachsehjelp", så spørs det bare hvor lenge vi orker å holde på utover kvelden. Vi jobber ikke akkord, og ferdig resultat kommer når det kommer.

 

…som startet med frokostbesøk. Da hadde dachsene allerede både fått sin mat og morgenrunde. Her er fortsatt full sommer, så vi har tilbragt mesteparten av dagen utendørs. Selv middagen ble inntatt på altanen.

Midt på dagen var det altfor varmt å oppholde seg der for valpene. Litt senere var det deres tur, og dagens utflukt gikk igjen til et nytt område for de små.

Geela på seg rosa halsbånd, Gaup fikk et gult, og Gárgán et orange. Girko ble fri, for jeg hadde bare tre bånd for hånden. Nå blir mye enklere å gjenkjenne de små, og i dag vet jeg at det er flere spente familier som sitter og venter ferske bilder. Gárgán skal bli Tromsøgutt, Gaup bergenser, Girko Harstadværing og Geela en Bodøjente.

For ikke å forlenge ventetiden på dagens bilder unødig, stopper jeg like godt her og lar bildene tale for seg selv.

GAUP OG GEELA
GAUP OG GEELA
GÁRGÁN
GEELA
GAUP
GIRKO
GÁRGÁN
GAUP
GEELA

 

Dagens tur for valpene gikk i dag til skogs. Alt lå til rette for de små, og Ulf hadde som vanlig med kameraet, for å forevige det det hele. Transporten bort til skogsholtet, foregår i en hundebag, og gjett om de nå blir ivrige bare de ser den.

GÁRGÁN

Vel fremme ble valpene sluppet fri på flat mark,….

GIRKO

men de skulle ikke ta mange skritt, før både underlaget var ulendt, og de måtte bevege seg mellom høyt gress, blader som var i veien og tråkke på små kvister, som laget lyd.

GEELA

Alt dette gikk som smurt, og de storkoste seg.

GÁRGÁN

Dessuten blir alt så mye enklere når vi også har været på vår side. Kan ikke huske sist vi hadde en slik sommer, og det er jeg ikke alene om. Får bare håpe at vi ikke har brukt opp sommervær for flere år fremover.

GEELA

Men det bekymrer ikke valpene. De koser seg og nyter nuet. Mens jeg sitter og skriver, patter de på Atie. Det høres helt hit. Vet ikke hvem som lager mest lyd,….

Fra venstre: GEELA, GAUP og GÁRGÁN

…men jeg vet hvem som ble dagens linselus. Vi får prøve å gjøre det godt igjen for Gaup ved neste korsvei.

I dag ble Geela linselus på bekostning av Gaup.

Ikke tro at jeg har syklet denne ruten. Dette var bare et stopp for å ta noen bilder…...

….av Tjeldsundbroen. Dette er et populært sted å stoppe for turister og, så hele parkeringsplassen var full med biler av alle slag og flere store busser.

Jeg var nok på den korteste turen av alle, bare en tur til Evenskjer. Da ble det en 25 km lang tur og nok for en eldre dame som prøver å trene seg opp etter brudd både her og der.

Bildene er tatt fra isbadestranden på Evenskjær, stille og rolig på en varm og fin augustdag, men folketomt i forhold den store…..

Da har jeg vært fraværende, og jeg er hellig overbevist om at sånn blir det i fremtiden også.

Det samme kan sies om de hjelpsomme klatrerne fra Evenskjær Klatreklubb. De tilbød seg å fotografere litt for meg meg. Men da ville de ha meg opp hit. Siden det mangler bilde av meg, dinglende fra toppen, trenger jeg vel ikke å forklare hvorfor.

Bonussoff med tilknyning til dagens blogg


Langt inni skogen ved sjøen den blanke,
ligger min hytte i fred så fritt,
der kan jeg styrkes, hvile min tanke
dit inn jeg lengter når jeg er slitt.

Der kan jeg leve i pakt med naturen,
der kan jeg streife i syd og nord,
drive i båt og klatre i uren, 
fryde mitt øre med fuglers kor.

Herlig om vinter, om høst og om våren, 
herlig om sommer med blomst og bær.
Sent eller tidlig, kveld eller morgen,
alltid er hytten mitt hjerte nær

 

Godt med alt som er gjort, så i dag snur jeg på flisa. Valpene sin ettermiddagstur i det grønne går nesten "live", mens min lange tur i vakker nordnorsk natur får vente til i morgen. Sikkert godt å ha noe på lur hvis/når (vet enda ikke hva som passer best) gangsperren melder seg.

GEELA

Valpene blir mer og mer modige og mobile for hver gang de er ute. Nå benytter de også anledningen til å leke med hverandre eller bare slappe av og nyte tilværelsen. Og siden Atie var igjen inne og koste seg med litt ekstra forpleining. Godt med små mammapauser også.

GIRKO
GÁRGÁN

Både valpene og Ulf hadde en koselig stund, Nå er de så vant til all fotograferingen, at de ikke bryr seg, så det var nok heller bare for kontakt og litt kos, at de gjorde runder bort til Ulf.

GAUP

Mens dette pågikk, kom naboene våre tilbake fra bærtur. Først har de reist langt for å komme til bærplassen, så har de trasket og plukket i timevis. Da er det helt utrolig snilt å komme med multer til oss og. Ble veldig, veldig glad, men også ikke så rent like flau. Vet ikke annet å si enn tusen, tusen takk!

GÁRGÁN

Får vel begynne å tenke på kveldsstell av små og litt større firbeinte. Og når det er unnagjort, blir det ikke gjort mye mer fra min side.

GAUP

Er så fornøyd at armen holdt og at jeg klarte å gjennomføre egen plan. Så langt har jeg feiret med vann med og uten kullsyre. Da var det andre greier, da Stella feiret bursdagen sin med jentebesøk. Hun ønsket seg Frost-bursdag, og det ble det til gangs.

 
 
 
 
 

Etter mine to fall og med påfølgende lårshalsbrudd og senere overarmsbrudd, begynte Ulf å kalle meg veltepetter. Han fortalte og at han hadde bestilt passende verneutstyr, la meg nevne oppblåsbar sumodrakt og springmadrasser, som skulle beltes fast, både foran og bak.

Men det som dukket oppmed Toll Post i morges, var en el.sykkel. Den kom så tidlig at ingen av overnattingsgjestene våre var våkne, så det var flere som fikk seg en overraskelse, da de traff på Ulf i full sving med å montere den før frokost. Jan- Helge, broren hans kastet seg velvillig med. (bare for ordens skyld, så har både Ulf og jeg en bror som heter Jan-Helge.

Jeg var ikke sen om å prøve vidunderet, og selv om det bare ble noen runder her på Gressholmen, var hjelmen på plass. Satser på at det virkelig er slutt på knall og fall, men sikkerhetsutstyret skal i hvert fall være på plass, og på neste tur skal jeg også sørge for mer egnet fottøy enn ballerinasko.

Dette med sykkelen ble liksom litt utenomstoff i dag, for jeg var egentlig litt i mimrehjørnet. Utviklingen hos valpene går så fort, og det ble virkelig understreket , da jeg begynte å bla i gamle bilder (alt er relativt)

Atie og Zack har all grunn til å være stolte av sine fine og fire små. Og for å gjøre litt ekstra stas på pappaen, ble det med en dukke med polsk folkedrakt på det første "offisielle" gruppebildet. Senere har det blitt mange flere fellesbilder…….

….av Gárgán, Gaup, Girko og Geela

Ingenting å utsette på apetitten til de små, …..

…så det er vel ikke rart at man da kan se litt døsig ut.

Sigrun og Ulf sier vi er flinke å legge oss til om kvelden og sover hele natten. At valpene sørger for litt påfyll fra mamma Atie, mener de ikke kan gjelde, for det skjer så stille og rolig, som bare det.

Kan vel passe til dagens blogg. God fredachskveld!

 

Selv om jeg har skrevet flere ganger om både Astra og de andre tispene våres "byggverk" med murer av tepper og fleecepledd, falt jeg for fristelsen igjen i dag. Det var ikke godt å se verken Atie eller valpen, der de lå godt gjemt under både dyne og teppe.

Men da Atie tittet opp, kom også valpen til syne. Den hadde fått ekstraservice, og nå tok Atie et overblikk, for å hanke inn den nestmann til en påtår.

Dette har Atie full kontroll på, og selv om vi både vet det og har sett det gang på gang, er det alltid like facinerende.

Det er aldri noen uro hos de som hun mener har fått nok og er plassert bak dynemuren,...

…men helt fornøyd er hun ikke, før alle fire ligger mette og gode. Da unner Atie seg gjerne en mammapause. Vi får vurdere når vi skal utvide valpegården ytterligere, for når de små får tenner, er det godt for mor å ha buret sitt der. Og får hun ikke fred inni, hopper hun bare oppå og tar en liten mammapause der.

 

Veien blir til mens jeg går. Dermed er denne bloggen den tredje i dagens rekke av mer eller mindre ferdige utkast.

Den første forkastet jeg, da været slo om og den neste da Ulf tok valpene på "tur" da jeg gikk ettermiddagsrunden med Atie. I utgangspunktet var hun litt skeptisk, da hundevesken ble tatt frem. Derfor slo vi like godt følge med Ulf og valpene. Deres tur stoppet før hageporten, mens Atie og jeg fortsatte nedover mot sjøen.

Ulf var ivrig med kameraet, og med så mange fine bilder, valgte jeg selvfølgelig disse. Har skrevet navn under bildene, og bortsett fra det, lar jeg bildene tale for seg selv og ønsker god fornøyelse sammen med valpene på "tur"

Gaup bakerst til venstre
Girko bakerst til høyre Gárgán i front
Geela skjult
Gaup som blir slikket i øret
Gárgán ser rett i kamera
Girko til venstre
Gaup til høyre
Geela
Gárgán bak til høyre
Geela bak til venstre
Girko i front
Girko fremst og Gárgán bakerst
Geela
GIRKO

Nyt nærhet og varme og livets små og store under.
Som Wergeland skriver: "Se nøye skal du øyne det store i det små."

God onsdachskveld fra Gárgán, Gaup, Girko, Geela og resten av Gressholmengjengen!

 

Sov, du jentå mi, sov vesleguten.Ta med dagen i drømmen nå.

Solå hilsen god natt imot slutten,la seg stilt ner i sjøen blå.

Pusekatten og vove-bisk og fuglen så song borti kratt,

store kvalar og liten fisk dei gjespe mot svarte natt.

Sov, prinsessa, og sov, litle prinsen, sov, soleier og kløver-eng.

Bjørkeskogen har byssa inn sin sommarbris på den grønne seng.

Bamse Brakar og Mikkel rev og trollet i berget det blå e blitt

trøtte av lek og strev. Hos Jon Blund sove di nå.

Ja, sov alle med kinnet på putå. Jordå sitte i stolen sin,

kikke ut av den mørke rutå, stenge huset og dør og gring.

Krig og brannar og vinde menn kan banka med stokk og hov.

Jordå jage di vekk igjen. Så sov, små skattane, sov…

© 1994 MajorForlaget

 
I morgen venter en ny dag og nye muligheter for de små.
 
VUGGEVISE

 

 

 

I dag fikk valpene leker inn i valpegården, og velte,-/skrangleanden ble innertieren, akkurat slik den har vært hos alle Captator,- og Varri-kull.

Og ikke bare det, den blir husket og vekker begeistring hos hver og en, som har besøkt oss etter de har flyttet. Trodde jeg var smart da jeg først tok lekene ut på teppet og deretter valpene.

Klarte akkurat å få tatt et bilde av to "brytende" søsken, ….

….før alle fire spredte seg i alle retninger, slik at det ble tre riktige veien og bare et rumpebilde av sistemann.

Den eneste forbedringen på neste bilde, ble at jeg fikk med sistemann også på et vis.

Valpene brydde seg slett ikke om å holde seg på teppet, men det er jo egentlig bare positivt at de ikke har problemer på det glatte tregulvet.

Men hva klarer man ikke når man er dachs og det øynes mat i det fjerne. Trodde jeg varlur og ga Atie sin kveldsmat i valpegården, mens valpene måtte vente. Ville at det skulle være opplagte og ikke legge seg til å sove full av mat og melk, da jeg skulle fotografere.

Ingen skal beskylde valpene, at de ikke var opplagte, men med så mye fokus på mat, valgte jeg å avslutte fotoseansen og la de og få maten sin.

Men en ting bommet jeg i hvert fall ikke på. Nå sover alle fire, så jeg får bare være glad for de bildene jeg tross alt fikk.

 
 
 
 
 

Gjesteinnlegg

Hallo!

Jeg heter Sofie og er det eldste barnebarnet til Sigrun og Ulf. I dag har jeg tatt over bloggen. Jeg leser en del blogger selv (inkludert denne i ny og ne) og synes derfor dette er veldig gøy! Som noen av dere vet er jeg på besøk her i Harstad for andre gang. Forrige gang var det på grunn av bunaden, denne gangen er det bare på besøk. At valpene er her er også en stor bonus! De er så søte! Siden jeg koser meg sånn i Harstad tenkte jeg å skrive litt om hvordan det er her. Værsågod!

Hundene


Hundene spiller jo en så stor rolle her ute! Jeg kommer godt overens med omtrent alle og det er jo veldig kos, bokstavelig talt! Aino unngår meg litt, men det kan være på grunn av Atie. Atie er veldig glad i meg og det blir gjengjeldt! Det er hun jeg går på tur med. Det er blitt en av mine favoritt-ting, å gå på tur med Atie. Eira er veldig kos og Daisy og Frid var jo på besøk hos oss, så de går jeg overens med. Fargo er stor og kosete, og det samme gjelder Astra og Ares. Men jeg er mest med dvergene. Her har du Atie en god del av tiden, inni buret og passer på, men sier ikke nei til kos!

Noen ivrige hunder, som ALDRI går lei av kos!

"Bylivet"

Vi var på et KJEMPESKOSALG i sentrum i dag og da var jo det såklart at en kjempesko måtte være med! Mange par med sko be kjøpt for halve prisen!

Disse skulle jeg gjerne hatt, men eg har to par fra før i andre farger. 

Vi gikk en hyggelig tur og det var faktisk ganske varmt (eller ganske kaldt, spørs hvor bortskjemt du har blitt med alt det gode været).

En stolt fugl.

Denne var nå riktig så stolt!

Det var mye fint å fotografere, selv om jeg hadde et lite, lånt kamera. Jeg blir så nervøs av holde Bestemor og Besten sine kamera, fordi de er så dyre og flotte, og ikke minst tunge!

Dette likte jeg spesielt godt for når du gikk nærmere var det et skjell under malingen!

Outfit of the day! som toppbloggerene kaller det. Jeg skal ikke begynne å snakke om mote og hvor du kan finne hvert enkelt plagg, men jeg ville bare nevne den søte t-skjorten jeg fikk forrige gang jeg var her. Det var en gave fra slekta. Tusen takk, den blir flittig brukt!

Det er en ting som heter Oreo&Vanilje-milkshake som selges på Peppes. De er farlige god! Jeg fikk ikke tid til å ta et bilde før den var vekke... Som sagt, de er veldig gode og finnes i 5 andre smaker.

Naturen

Så var det ut på tur med Ati! Jeg klarer ikke å se meg mett på havet her! Første gangen jeg flydde opp hit alene ble jeg helt forelsket! Utsikten når du bryter skydekket like før du lander på Evenes kommer jeg alltid til å synes er vakker.

Ati ville også bli tatt bilde av. Eller så ville hun ha kos!

Denne holmen her falt jeg pladask for! Har store planer om å skaffe meg et hus her eller en hytte. Jeg badet her for noen dager siden, og storkoste meg! Men kaldt var det.

Det som er så unikt er "stien". Det må være helt fjære for å komme deg tørt over og når det er flo, er hele stien oversvømt! 

Og til slutt de søte valpene! Jeg koser meg stort med dem, og synes Atie gjorde en god jobb sammen med Besten og Bestemor. De begynner å bli liv i dem, de krabber klumsete rundt og bjeffer rett som det er! Når har de vært inne i buret store deler, men det var så vittig med valpen i matskålen at jeg bare måtte ta et bildet! Det er litt rart at minst 3 av dem ikke kommer til bo her hele livet, men jeg vet at tispen kommer til et godt hjem! Og det gjør sikkert de andre, for de vet hva de gjør, Bestemor og Besten.

Så sånn går dagene...

Jeg reiser hjem om noen dager, og har så langt kost meg med veldig god mat, søte hunder, flotte omgivelser og mine fantastiske besteforeldre! Tusen takk for at jeg får være her!

Da var gjesteinnlegget mitt over, det var veldig hyggelig!

Vi ses!

 

I dag feirer vi Boe, som fyller 4 år. Gratulerer med dagen til han og hans nye eiere. Det er det beste beste, som har skjedd både han og oss. Har fått koselig mail fra eierne i dag og, og jeg gleder meg til å få helt ferske bilder av han. Enn så lenge blir det valpebilder fra tiden hos oss.

Neste feiring er av Geela og hennes nye eiere. De har tatt en lang tur for å hilse på henne og blir her denne helgen. I kveld koser vi oss med god mat og drikke, og til kaffen hadde vi en spesiell kake på lur. Den smakte minst like godt ,som den så ut.

Dagens valpestoff