BLOGG

FRA GÅRSDAGENS TIMEPLAN HVOR DET STOD KONTAKTTRENING

Målet med slik trening er å få hunden til å oppsøke kontakt med eier. Treningen vil da gå lettere fordi hunden hele tiden er oppmerksom på hva eieren gjør.

Kontakttrening kan foregå ved at man kan oppmuntre hunden til å se på seg og belønne med ros, lek eller godbit. Hvis hunden er løs ute og plutselig ser i retning av eieren, kan eieren rose og sette igang en lek. For å få en hund som synes det er stas å komme til eieren sin, er det lurt å alltid belønne hunden når den kommer uoppfordret tilbake. Belønning kan være lek, ros eller godbit, det viktigste er at det oppleves som positivt å ta kontakt.

 Dette ble tatt opp i plenum, før  det skulle øves på og settes ut i praksis. 

Så da var det bare å stille seg opp, selv om Daisy fremstår delvis nednappet. Slik blir det bare, når   pelsen er moden noen steder og ikke på andre.

Bortsett fra en søt liten tibetansk spanielvalp, som var på besøk, er Daisy fortsatt i særklasse minst.

Daisy stod på og var flink. Det syntes instruktøren og.

Men for Daisy er nok rosen og anerkjennelsen fra Ulf den som smaker best. Og der vanker det ogsåalltid kos og klem på kjøpet.

Da var dagens  kontroll unnagjort. Optimistisk, men også realistisk stilte jeg først til røntgen og deretter til legitime. Hadde ingen grunn til å tro, at skruene ikke hadde festet seg. Men har opplevd det en gang tidligere, så jeg hadde det uansett i bakhodet. 

Derfor var gleden og lettelsens desto større, da jeg fikk den gledelige nyheten. nå kan den virkelige opptreningen virkelig begynne, og den neste kontrollen om 6 uker, ser jeg mest på som vanlig prosedyre. 

Litt av en dag!

 Valpene har fått 7-ukers ormekuren i dag. Som vanlig gikk den ned på høykant, godt gjemt inni leverpostei, ikke i store mengder, men nok til at valpene tok seg en time-off på lading.

Så langt gikk alt de to små sin vei, så stilte seg opp klar til løp, lek og morro. Nå ville de ha flere med i leken. 

Men der ble Frid og Nova skuffet. De andre dachsene skulle først spise og deretter ta kveldsrundene sine. Etter pause forrige tirsdag, er det ny ringtrening for Daisy i kveld. Det må nok bli valpegård for småttingene og Aino i kveld, for jeg har også tenkt å bli med. 

 

 

I KVELD VILLE FRID OG FELIZ NOVA HELLER LEKE GJEMSEL, ENN Å STILLE PÅ FOTOSHOOT

HELDIGVIS BLE DET EN ROLIG STUND OG MULIGHET FOR ET BILDE, DA NOVA IGJEN FANT SEG Et TAU.

 

DA BLE DET SÅ KJEDELIG, AT FRID LIKE GODT SATTE ENDE NED, OG DA VAR ULF IGJEN PÅ PLETTEN

BONUS-STOFF, SOM BARE MÅTTE MED, FOR HER ER KOLLENVOTTEN

 

Hjemmet har kåret den offisielle Kollenvotten sammen med Skiforeningen og Dale Garn. Alle Hjemmets lesere ble invitert til designkonkurransen, og vinneren ble Anita Helleve.
 
"Vinnervotten har alt vi kunne ønske oss av en offisiell Kollenvott. Norske farger og designelementer knyttet til fjell, langrenn og hopp. «Kollen» er strikket inn, og den særnorske åttebladrosen har en sentral plass. Klassisk, norsk", uttaler juryen.

 

 Anita og datteren vår Silje er bestevenninner, som har kjent hverandre og holdt sammen siden førskolen. For barnebarna er hun verdens beste tante Anita!

overrasket meg ikke at Anita deler premien med Silje, og jeg gleder meg med dere, som får en drømmeholmenkollhelg i Oslo. Kos dere, og nyt den!

NÅ ER VALPENE UTVILT OG PÅ HUGGET

ETTER EN LETT OPPVARMING

 

ER DET KLART FOR EN SKIKKELIG DYST

 

MELLOM FELIZ NOVA OG FRID

SOM BEGGE VIL HA TAUET

EN STOLT NOVA GÅR SEIRENDE UT DENNE GANGEN

MEN DET TAR IKKE FRID SÅ TUNGT. DET ER FLERE TAU PÅ GULVET, MEN SÅ SNART HUN KAN VELGE FRITT, BRYR HUN SEG VERKEN OM TAU ELLER ANDRE LEKER.

 
 

BLIR DET INGEN BLOGG,…...

FOR JEG PRIORITERER ET GODT MÅLTID, KAFFE…...

 

OG KAKE

 

HA EN FIN KVELD DERE OGSÅ, OG PÅ GJENSYN I MORGEN!

 

VALENTINSDAGEN

 

 

St. Valentine's Day, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag, feires den 14. februar med gaver, konfekt, anonyme kjærlighetsbrev osv. Skikken, som oppstod på slutten av 1500-tallet, kommer sannsynligvis av den folkelige troen på at fuglene begynner å pare seg på denne dagen. Det er også mulig at det dreier seg om en overlevering av de romerske Lupercalia-festlighetene. Valentinsdag feires i anglo-amerikanske kulturer, i Frankrike og i senere år også i Skandinavia.

Tidligere festdag for to martyrer med navnet Valentinus.

HILSEN FELIZ NOVA

 

HilSEN FRID

 

KJÆRLIGHETENS FARGE

 

Rød regnes i dag som lidenskapens og kjærlighetens farge, men symboliserer også sterke følelser som opphisselse og sinne. Vanlige språklige vendinger er «å se rødt» eller at noe virker som «en rød klut», et begrep som stammer fra tyrefekting, en både blodig og temperamentsfull aktivitet. Rød var opprinnelig krigens farge, og fordi planeten Mars virker rød, ble den knyttet til krigsguden Mars. Det er kun i nyere tid at rødt har blitt forbundet med kjærlighet. Fra gammelt av var det grønn som var fruktbarhetsfargen, og dermed også kjærlighetsfargen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Se  min  kjole,  den  er  rød   som  rosen,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 alt  hva  jeg  eier,  det  er  rødt   som  den,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 det  er  fordi  jeg   elsker  alt  det  røde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 og  fordi  et  postbud  er  min  venn.
 

 

STARTER SOM VANLIG MED TIDLIG FROKOST OG MORGENTURER FOR ALLE DACHSENE

 

DERETTER

 

Aino og valpene tar alltid første runden på Ulf sitt fang allerede under morgensendingene med curling. Nova viser tydelig hvor lite det interesserer henne, så i dag la hun seg like godt til å sove. 

Frid var mest opptatt av Aino. Hun håpet nok å snike seg til en liten påtår av moren. 

Aino har mer eller mindre sluttet å amme valpene nå, men en liten sup i ny og ne tillater hun. Hvis hun synes de er for pågående, hopper hun bare opp på buret inne i valpegården, akkurat slik hun gjorde som valp. Men da var det for å erte søsknene sine, som ikke var like spretne.

Valpene  har virkelig fått smaken på friluftslivet. Nå er de ute hver eneste dag så langt vær og temperatur tillater det. De kommer seg ikke fort nok inn i den rød bagen, når Ulf kommer med den. Og den kan i hvert fall ikke stå slik at valpene ser den, for da er de stadig klar for tur og gir høylytt beskjed, hvis det ikke skjer noe.

LITT AV EN MEDALJEFANGST, OG DET MÅTTE JO FEIRES

Vi koste oss med rådyrssteik, og Dachsene fikk også en smakebit. Men i motsetning til oss, som nøt både kjøtt og tilbehør, er jeg redd for at dachsene knapt nok kjente smaken, så fort som de slukte  maten. Slik er det hver gang. Etterpå er de hver gang like optimistisk og går i gang med å sjekke de andre sine matskålene for rester. Det er like fånyttes hver gang, men må bare prøves likevel.

Feliz Nova og Frid var lykkelig uvitende om dagens festmat og feiring, så der gled valpeforet ned på høykant. 

 Deres bidrag til feiringen, ble flere æresrunder , etterfulgt av lek og morro i stuen. og der er stemningen på topp, selv om Aino gjør sitt ytterste for å få døtrene inn i valpegården og til sengs.

I dag er bloggen byttet ut med en liten videosnutt av valpenes formiddagstur med Ulf.

 

MEN IKKE ALLE LYKKES

 Da Ulf kom tilbake fra morgenrundene, kunne han fortelle om spor etter minst fem elger, men de hadde ikke sett noen.

Men det gjorde vi høylys dag og med panoramautsikt fra stuevinduet. Ulf løp til og grep faotoapparatet sitt, bare for å oppdage at det var lite strøm på batteriet. Derfor tok han mitt og skyldte seg ut. Kuen og de to kallene hennes passerte i rolig tempo, og dette hadde blitt et virkelig blinkskudd, hvis ikke batteriet på mitt kamera hadde vært helt flatt. Snakk om uflaks/ sløvhet ( fritt valg) Kameraene har så god batterikapasitet, at det er lett å glemme, at de likevel må lades dann og vann.

 

Burde skrevet at bloggen er en reprise, men får bare vre slik den er.

 

 

9.febr.2011 LIVET ER EN LEK

 
 
 

Klar, ferdig, gå!!!!!

 
 
 
 
For mange år siden kjente jeg en dame, som alltid sa at: " I sitt neste liv, ville hun være katt i et fint hus." Det hører med til historien, at hun hadde katt selv, og den stelte hun godt med.
Jeg tror hun hadde fått det like godt, om hun hadde valgt å bli hund. Ikke tror jeg det hadde vært nødvendig med at huset skulle være så fint heller. 
Når jeg f eks ser tilbake på en vanlig "hundedag" her i huset, er det lite som minner om forpliktelser av noe slag. 
Av praktiske årsaker får våre hunder servert frokosten "på sengen" (les. i buret). Deretter følger kollektiv og tvungen lufting, uansett vær og vind. Deretter er det opp til den enkelte hvor og hvordan de vil tilbringe den nærmeste timen, mens vi får i oss frokost og en titt i dagens aviser.
Disse rutinene kjenner de til, men likevel holder de som ligger helt "avsvimt" av, et lite øye med oss. Vi kan knapt røre et kamera eller finne frem yttertøy, før hver og en i flokken er klar til tur. Selv om Captatorene også har treningsturer, gleder nok Aino og Atie seg mest til lek og morro. De utnytter enhver sjanse til å nyte øyeblikket. Det er ingenting å si på energi og utholdenhet, men hva spiller nå det for noen rolle. Når de kommer hjem, kan de legge seg og slappe av. Oppgaver og forpliktelser er ukjent, mens goder og "rettigheter" var lettlært og blir hegnet vel om.
Før de la seg i kveld, hadde jeg både byttet på reint "sengetøy" og sydd igjen de fine luftehullene, som Aino hadde laget i madrassen sin. Dermed var alt klart for natten. Da gjensto bare godbiten og god natt. 
Et par kvelder har vi byttet ut de faste levergodbitene med kalkunrester. Vi kan bare skylde på oss selv, at den vanlige godbiten i kveld, ikke levde opp til dachsenes forventninger. Tenk om de hadde vært like lettlært på alle områder, etter bare noen få "forsøk."
 
 
 

Så full fart som det kan bli med bånd på.

 
 

NOK ET BILDE AV AINO MED FLAGRENDE ØRER...

 
 
 

...tatt på bursdagen hennes 23/6-2010

 
 

SMÅ VARRIER PÅ TUR TIL BADEVIKEN

Warmer innside, but soon Frid ( to the left) and Feliz Nova, left for the beach.

Selv om det er lenge til badesesongen, er det fint å ta seg en liten runde på stranden. I dag slo Aino følge med Ulf og valpene. De ble som vanlig, transportert i den rød varmestuen sin og ante lite om hvor de skulle. Men det så visst så spennende med all den hvite sanden, at de ruslet ut, når de bare hadde fått strekt litt på seg.

Nova wonders why the bag is closed.

Feliz NovA må bare sjekke at varmestuen er forsvarlig lukket og låst, før hun slår følge med Frid.

What happens ?

Men der ble Frid bare stående. Hun lurte visst på hva dette hvite underlaget var for noe, hvitt og mykt, men både luktet og smakte annerledes enn da de lekte i snøen.

Go for a walk Frid.

Da hjelper det med litt hjelp, støtte og en lett puff av mamma Aino.

Frid can smell the salty sand.

 Det løste alt, og dermed ble det fine opplevelser på stranden, for Frid som  ville undersøke litt nærmere på denne saltlukten.......

Nova strolling on the beach.

...og Nova som tok seg en runde i det fine solskinnet.

 

 

OG HJEMLIGE AKTIVITETER

COME ON NOVA, IT IS NOT THAT COLD.

Her tjuvstartet Aino og døtrene med sin egen vinterlek nå i formiddag. Det begynte å snø i går kveld, og med enda litt påfyll i morges, måtte valpene få seg en liten tur ut i snøen. Frid  hadde allerede kjent snø under labbene en gang, men da holdt Feliz Nova seg langt unna, så hun fikk sin debut i dag.

COMING FRID

 Derfor var det ikke rart at Frid var i tet med Feliz Nova tett i hel. 

FELIZ NOVA TAKING A WALK ON HER OWN

men  det tok ikke lang tid før de skilte lag. for små valper med korte bein, skal det ikke så mye snø til, før de blir gående i dypsnø og med snøen helt oppunder buken.

THAT WAS ENOUGH FOR NOVA. NOW INTO THE WARM BAG

 Da er det godt at vi alltid har med  "det lille rød huset sitt"  Der kan de krype inn og legge seg  på god og varm sauefell. Det var plussgrader, da valpene var ute, men både lenge og kaldt nok, så da trakk Nova innendørs. 

FRID TAKES AN EXTRA ROUND

Da var Frid rask til å ta seg en ekstra runde. Hun følte seg visst både litt  ovenpå og som rene veteranen, siden hun hadde sin snødebut bak seg.

JUST BEFORE ULF PICKED UP FRID

Men om hun hadde planer å gå helt hjem igjen, så satte Ulf en grei stopper for det. For langt og ikke minst en trapp opp til huset. Så da fikk Nova selskap og Frid en trygg og varm retur inn i valpegården.

 

TAR VI EN JENTEKVELD, KOSELIG.....

....men det betyr også at jeg må bruke IPaden for å foreviget Feliz Nova og meg. Ikke beste kvaliteten......

...så jeg skiftet over til Nikonen, da jeg skulle få med meg valpenes lek. Vi har sluttet å legge ut pledd. For nå beveger de seg rundt i hele stuen. Nysgjerrigheten er på topp, og nå har de hele stuen og kjøkkenet som sin arena.

Og se hva de fant, Aino sin matskål. Den er både spennende og fristende, og siden Aino også får valpefor i dieperioden, gjør det ingenting at Valpene forsyner seg.

Aino sin  mat smakte visst ekstra godt, så Frid ble fristet til enda noen kuler.

Men så var det både det med øyemål og magemål. Og all gåingen har nok også tatt på,  så da ville  Frid tilbake i buret sitt. 

6.februar er samefolkets dag, og vi........

MEN DA MÅ DET TRENES, OG I GÅR KVELD FIKK DAISY PRØVE SEG I RINGEN FOR FØRSTE GANG

DAISY AT HER FIRST TRAINING

Og hvilken start. Vi rakk akkurat å få med oss siste biten av det første partiet sin trening. Der var alle omtrent på Daisy sin størrelse, noen litt større og andre mindre. De som Daisy skulle trene med, var 3 storpudler, 1 afghansk myrde, 1 leonberger, 1 flatcoated retriever, 1 akita og 1 finsk lapphund.

Om Daisy syntes det var skummelt, så viste hun det ikke, og leonbergeren ble raskt hennes lekefavoritt. Kjekt med litt sosialisering, før selve treningen begynte.

Ble både overrasket og litt stolt av lille Daisy,som gikk trøstig i vei  mellom store og til dels både hoppende og bjeffende artsfeller. Siden alt var nytt og uvant, må vi si oss fornøyd med Daisy.

Hun var gjennom alt som forlanges av hund og handler på utstilling. Hun gikk i ringen både alene og sammen med de andre hundene. Daisy gikk også trekant, frem og tilbake til "dommeren" for så å stille seg opp. Godt med litt ekstra hjelp av Ulf av i startfasen.

Og mens de store hundene, en etter en, må frem for å få målt mankehøyden sin, skal L Daisy opp på utstillingsbordet. Da nærmer det seg slutten på en lang dag for Daisy. Ikke bare bare å stille på sin første trening og i tillegg så sent på kveld, at det var langt over hennes leggetid.

Hun fortjente virkelig både rosen og kosen hun fikk av Ulf, før hun krøp godt inn  mellom teppene i buret sitt. 

 
 

STORT FOR DE SMÅ

Frid and Feliz Nova

Verken utetemperatur, vind og føre har så langt væ;rt på valpenes side før i dag. Da fikk Feliz Nova og Frid prøve "friluftslivet" for første gang. Vi begynte forsiktig, bare ut på altanen. Det var ingen success, kaldt og vått tregulv og ingenting spennende verken noe å lukte på eller leke med.

Ulf var enig, så han tok med seg begge to litt ovenfor huset. Der var det verken isete eller overvann, og dette var andre greier for de små.

Feliz Nova

da ble det raskt både liv og røre på begge to. Selv om de stort sett holdt seg samlet , ble det små avstikkere. Frid tok også en liten tur bort på en av snøflekkene, men returnerte raskt. Det der hvite og kalde likte hun slett ikke. Tviler på at det kommer til å vare ved, så glad som de andre tispene våre er å leke i snøen.

Frid

Nei, takke meg til en snill, god og varm søster. Frid koste seg ute i selskap med søsteren sin. 

Frid to the left

Og at turen ut var både vellykket og ga mersmak, hersker det ingen tvil om, så er det bare å håpe på at værgudene spiller på lag. 

Frid

Valpene var vel fornøyd , men også trøtte da de kom inn igjen. Begge forsvant inn i buret, og det ble en ekstra god og lang ettermiddagslur på de små .

VÆRET

BILDER TATT AV (halv) SØSTRE PÅ SAMME ALDER

OG EN BLOGG SOM KUNNE VÆRE SKREVET I DAG. DA VAR DEICA AKKURAT LIKE GAMLE, SOM VALPENE ER NÅ.

 

 16.november 2012 FINT INNEVÆR

OG MENS DEICA ( like gammel som valpene er nå) SYNTES DET VAR MEST SPENNENDE Å RUSLE RUNDT PÅ GULVET,....

FORETRAKK CERINNE, AINO OG ATIE HA FANGKOS

Ute bøttet det ned.....

Velkommen i Bergen: regnbyen! - Regnværssang

Detter er en regnværssang.
Derfor må den være lang,
sånn at vi kan sitter her
til det blir litt bedre vær.
Inne er det varmt og godt,
ute er det surt og vått.
Kangskje regnet drar forbi
hvis vi alle stemmer i:
Regn, regn, gå din vei!
Sol, sol, kom til meg!
Se, her sitter jeg
og synger mens det regner.

Lillebjørn Nilsen

 

 

DAGENS: VI NEKTER Å GÅ UT BLIKK!!!

ELLER AINOS: JEG HOLDER HELLER DEG MED SELSKAPSMINE

 

VALPEFOR SMAKTE VISST IKKE SÅ VERST LIKEVEL,...

... og det er like godt å innse jo før, jo heller. Hjortefilet er fast meny når valpene skal få smake fast føde for første gang. Kyllingfilet er fast festmeny og serveres på bursdager og i høytider. Det betyr ikke at det innimellom vanker både den ene og andre godbiten , men hundemat er og blir  det som fyller dachsenes dagsbehov her i huset.

Så nå får de voksne leve litt på dagens vaffelfest, mens valpene måtte nøye seg med at deres tid og kommer.

Feliz Nova tok seg bedre tid ved matfatet enn Frid som hadde andre planer. Hun stilte seg ikke bare opp ved mamma Aino , nei hun ville smake også. Forstår ikke at Aino sine tørre kuler smakte bedre, heller ikke at dette var noe for tannløse Frid.

Kanskje Aino kjenner de "kommende tennene" hennes likevel, for nå har Aino begynt å legge seg oppå buret, når hun føler for en liten ammepause. 

 Og mens hun ligger der, har hun full kontroll over egne små og utmerket oversikt . Spesielt Eira og Daisy er nysgjerrig på valpene, og ingen tvil om at det er gjensidig. Det tar aldri langt tid, før det logres like ivrig på innsiden, som på utsiden.

BONUSSTOFF MED TILKNYTNING TIL DAGENS BLOGG

 

HVER KVELD UTVIDES VALPENES TUMLEPLASS. DA FLYTTER DE UT AV VALPEGÅRDEN , OG BÅDE BUR OG LEKER ER MED

Sisters and best friends, Feiliz Nova on top of Frid.

Her er de snart klare til dyst , men først må de få våknet skikkelig etter en liten høneblund inne i buret sitt.

DA BLIR DET BÅDE LEK, MORRO ....

Frid and Eira's old toy.

Søstrene er flinke til å leke med hverandre, men etter hvert har de også begynt å vise litt interesse for lekene sine. Det går mer i å undersøke hver enkel av de, enn direkte lek. 

Can Frid smell That this has been Daisy's?

Så langt har de ingen favoritt, så vi får finne frem skranglefuglen. Helt utrolig at den har overlevd  alle Captator,- og Varrikullene. Ikke nok med det, favoritt hos alle da og like  stor stas  for alle de, som har truffet den igjen, og da har det gjerne gått mange år.

OG NOEN SMÅ TRIMTURER

Feliz Nova proudly walking around

 Feliz Nova lot leker være leker , der hun spaserte så fornøyd rundt i stuen. Og enn så liten hun er, likte hun tydeligvis både all oppmerksomheten og skrytet hun fikk.

DERMED STILTE HUN SEG LIKE GODT OPP FOR Å SENDE EN HILSEN TIL SVERIGE