Dagbok

Blogger for september

30. sept. og ingen nedbørsrekord,...

...selv om det føles slik. Det er overvann overalt. Først fikk vi problemet i hundegården, men nå er det snart like ille i hagen.
Der har vi også et annet problem i tillegg. Nabobygningen er under full reabilitering, og for å få opp stillasjet overalt, måtte de ta bort hageporten vår. Derfor er ikke bildet dagsferskt. Når jeg er alene med valpene, tar jeg ikke med fotoapparatet ut. Jeg har mer enn nok med å passe på Ami og Aino, når de er ute og leker for "åpne dører." 
Det ble heller ikke noen lengre tur på oss i dag. Noen dager må huslige gjøremål prioriteres, og så får vi heller ta igjen det forsømte senere.


29. sept. er det ut på tur og aldri sur.

Valpene er de eneste som aldri bryr seg om været. De andre hundene er selvfølgelig også ute uansett vær, men er snar inn igjen når det er så vått som nå. Nå ser jeg faktisk frem til frosten, tele i jorden og en tørr hundegård.
Når valpene skal ut, prøver vi både å trene på å gå i bånd og fri lek. Disse turene setter de stor pris på. Da får de med seg kupert terreng, sand å grave, svaberg og fjære. Dessuten treffer de ofte på andre hunder, som er i samme ærend.

Varris Ami

En glad liten gutt i fri lek i Viken.

Gjemsel?

Hei Ami, jeg trodde du skulle lete etter meg.

To gravehunder....

......i sitt rette element og med mer enn nok sand å ta av.

28. sept. skal det tidlig krøkes, som.......

Men først måtte jeg ned for å hente Ante. Han bor rett bortenfor oss, så det er enkelt når vi skal trene og senere, på utstilling.
Så dro vi avsted med de tre Varri-valpene; Ami, Ante og Aino, pluss Captators Heid som også skal stilles på Stord.
Annema stod og ventet på oss, så vi startet med en gang. De yngste skulle først i ilden. For alle tre var det første gang de hadde på seg utstllingslenke. Annema gikk med Ante, og de kom fort over fra uønskete valpefakter til pen gåing i ringen. Ulf og jeg byttet på å gå med Ami og Aino, og etter en stund viste også disse to, fin fremgang.
Det gjelder å gå rolig og forsiktig frem. Derfor la vi inn lekepause.
Foresten la Ulf ut, tidligere i dag, en ny videosnutt av lekne valper.

Fin sykkel til en dachstur.

Da fikk de løpe fritt omkring og bare leke og kose seg. Jeg tror ikke det var selve sykkelen var så interessant for valpene, men vi falt for fristelsen å ta et bilde.  

2. runde

I dag merket vi stor forandring fra den spede begynnelse og til vi avsluttet andre økten. Vi var fonøyd, valpene var slitne men forhåpentligvis også fornøyd med egen innsats. Vi ser iallefall frem til neste trening.
Deretter var det Heid sin tur. Hvordan det gikk? www.kennel-captator.com
                                                  ******
Sist ,men ikke minst må vi få takke Annema, som alltid stiller velvillig opp, enten det er trening eller i ringen.

27/9-09, og i dag har jeg juksa litt.

Bildet er av Captators Heid da hun var knapt 3mnd. og startet med utstillings-trening. I morgen starter vi for alvor opp med Varri-valpene. Annema stiller både med sin ekpertise og egnet lokale. Det betyr svært mye at vi kan trene innendørs, for her har det pøst ned i dagevis. Ser ut som det ingen ende tar, og selv om Aino og Ami er flinke å være ute uansett vær, er vi takknemlig for et slikt godt tilbud.
Vi tar også med eget utstillings-bord, og så får vi se an hvor mye vi tar første gangen.
I dag er det foresten 6 uker til vi tar valpene med til Stord og debut i utstillingsringen.
Hva har vi gjort i dag? Først var det en rolig start for folk og dyr, frokost til alle med tillegg av aviser til oss. Fritt leide ut og inn for de voksne hundene, ble mest inn pga det kraftige regnværet.
 Ulf og jeg var invitert til min mor på middag, og da fikk de små være med. Været var fremdeles like trasig, og derfor ble det bare noen korte tisseturer utendørs for valpene.
Det har i det hele vært en svært våt helg, og ingen utsikt til bedring i vente.
Jeg er spent på morgendagen og lover full rapport og bilder fra ringtreningen.

På vei til utstilling 26.sept 2009

Overskriften lyger ikke, men forteller heller ikke hele sanheten. Aino og Ami er enda for unge til å delta på valpeskue. I dag var de kun med for å utstillingens liv og røre på kroppen. Det er god trening for de små og dessuten mest praktisk for oss å ha de med.

Fullt overblikk

Fra Ulf sitt fang hadde Aino og Ami fullt overblikk til alt som skjedde. Der tok  de også imot klapp og kos fra forbipasserende. Andre måtte få holde, mens andre stilte fanget til disposisjon. Det er ingen overdrivelse at de nøt all oppmerksomheten. Trodde kanskje at alle inntrykkene skulle bli for overveldende, men den frykten var helt ubegrunnet.
Innimellom hadde de pauser i buret sitt mellom Fargo og Heid. Disse to var hundene vi stilte i dag.
Varri-valpene gratulerer Captator-hundene med fine resultater.
Mer stoff og bilder fra utstillingen www.kennel-captator.com og i Varri-albumet.

AMI SØKER ET GODT HJEM.

Varris Ami er til salgs. Han er en fin og kjærlig liten hanne med godt humør. Ami er vant til å være ute sammen med søsknene og de andre av hundene våre. Han har et godt temperament og på alle måter en trivelig hund.

Vaksinering 25. sept. 2009

I dag var valpene på sin andre tur til veterinæren. Da ble hele kullet undersøkt og fikk helseattest. I tillegg fikk de sin første vaksine, og nå stod den andre for tur. De ble sjekket nøye begge to, og som forventet var alt i skjønneste orden. Vi benyttet også anledningen til å veie begge to. Det blir uten tvil mer nøyaktig enn differansen mellom mor og valp på badevekt og meg alene. Aino var 2,6 kg og Ami 2,6kg.
Ami var først til pers. Som ekstra service ga assistenten han en godbit, akkurat i det hun stakk. Det kom ikke en lyd, men så visst jeg husker, tok han det "som en mann" sist gang, og det var uten både assistent og godbit.

Så var det Aino sin tur.

Jeg vet ikke hvor mye hun hadde fått med seg av Ami sin "behandling" hos veterinæren, men Aino hadde sitt eget opplegg. Her skulle "legedamen" charmeres i senk. Hun var så kjærlig og leken og hadde på ingen måte tenkt å stå pent for å ta imot den kommende sprøyten. Assistenten overså hun og brydde seg heller ikke om godbiten.
Selv en sta liten dachs måtte til slutt gi seg for overmakten. Hun ble vaksinert, men fikk siste "ordet/bjeffet".

Epilog

Egentlig hadde jeg tenkt å sette strek etter veterinær-besøket, for resten av dagen gikk sin vante gang.
Nå er det ro i huset, og vi har startet helgen med et nydelig mat. Som vanlig når det er et spesielt måltid, er det Ulf som varter opp. I dag bød han på sjømat med bl a krabbe og blåskjell, og alt med godt tilbehør, både på fat og i glass.
Ute har høstmørket senket seg, inne er stearinlysene tent.
Jeg ser frem til en fin helg og ønsker det samme til dere.

24. sept. 2009 takker jeg......

....Ulf for utmerket stell av Varri-valpene mens jeg var i Budapest. Det har blitt altfor mange og lange opphold utenfor heimen, så nå krysser jeg fingrene for at, nå er det nok. Selv ikke dagens hjertelige mottagelse fra hundene, får meg til å skifte mening.
I morgen er det tilbake til vanlige rutiner, og det blir verken tidspress eller bur på dagtid. Dessuten har de fri tilgang til luftegård eller være innendørs. Så spørs det bare hvor fristende utelivet blir, når det bare er meldt skittvær.
Jeg har foresten aldri forstått om regnet i nærmiljøet er våtere enn i skogen og på fjellet. Da er det heller en kamp om å få være med.
Men skal morgendagen bli som vanlig, får jeg nok avslutte her og heller få pakket ut og lagt ting på plass.

23. sept. og sluttrapport fra Budapest

Strålende og svært varmt vær fristet meg til å ta dagens lunsj på en uterestaurant midt i gågaten. Der satt jeg, så på folkelivet og bare slappet av.
Jeg synes ikke at jeg kan forlate Ungarn, uten å ha spist gulasj-suppe. Den har variert litt i konsistens på de forskjellige stedene jeg har spist, men uten tvil, alltid smakfull.

Velkjente toner

Mens jeg satt og nøt maten, hørte jeg plutselig musikk, og da jeg var ferdig å spise, gikk jeg etter lyden.
Ganske riktig, det var en duo med fiolin og klarinett. Gjett om de kunne spille. Det svingte og fingene formelig "løp" i de hurtige partiene.
Som gammel klarinettist slår jeg fast, at dette var imponerende. 

Trikk nr. 2

I ettermddag tok jeg en tur med favoritt-trikken min. Den går langs Donau mellom Margitbroen og helt ned til Torghallen. På turen passerer trikken Parlamentet, og på Buda-siden ligger turist-atraksjonene på rekke og rad.
Mens jeg brukte siste kvelden her, som turist , var Varri-valpene på tur med Ulf og Heid. Det var siste økten med ringtrening, før helgens utstilling.
Ulf legger nok ut bilder fra dagens trening. www.kennel-captator.com

Slutt fra Budapest, og på gjensyn fra Salhus.

Ting Tar Tid 22.sept. 2009

Som forventet, slo de 3 T-er til i dag. Kjedelig med "oppdelt" behandling og mange og lange pauser. Etter å ha tilbragt mye av ventetiden ute i klinikkens hage, fant jeg ut at jeg skulle fotografere fra takterassen. Utsikten var flott, men da jeg skulle ta bilder mot Buda-siden, var det for disig, og resultatet ble deretter.
Været har imidlertid vært strålende hele tiden, og da går tankene mine hjem til Ulf og hundene. Der pøser det ned, og bortsett fra Katha, drar resten med seg rikelig med skit inn.
Katha tørker alltid skikkelig av seg på matten hver gang hun kommer inn. Hun har gjort det bestandig, uten at noen har lært henne det. Tenk om flere av hundene tok etter henne. Så langt er det bare ønsketenkning, og vi får nok fortsette med vaskebøtten.
Legger ut noen bilder i albumet fra den mest berømte gågaten i Budapest. Den strekker seg mellom Vørøsmarty-torget og Torghallen og er Budapests hovedpulsåre og shoppingområde.

"Så var det på'an igjen, ..."21.sept. 2009

Nå er Budapest på alle måter en fin by å besøke, men når turen verken er forventet, ønsket eller planlagt, får man trekke frem det postive og gjøre det beste av oppholdet.
Da jeg var ferdig med dagens behandling, som foresten ble utført på direkten fra flyplassen, tok jeg en bytur i finværet. Dessuten hadde jeg en del "dachse-oppdrag". Jeg kan berolige alle spente oppdragsgivere at kofferten har fått påfyll av dachser, både i keramikk og porselen. Får satse på at det kommer like helt hjem også.
Dagens første bilde viser Donau fra en helt annen side enn i sommer. Da var vann-standen så høy, at alt på bildet sto under vann. Veien var stengt, og flere av turistbåtene måtte bare avlyse turene. Turistene kom seg ganske enkelt ikke ut til båtene, for selv provisoriske gangveier, sto også etterhvert under vann.

Spelemann på taket.

Fiolinisten spilte så fint fra denne musicalen, at jeg også stoppet opp og hørte på.

Da Capo

Mer Spelemann og flere folk. Det er folksomt hvor man enn går. Nå er ikke det rart Budapest er tross alt en storby med vel 2millioner innbyggere, og den består av 23 bydeler.
Morgendagen blir jeg mer eller mindre hele tiden på klinikken. Jeg kjenner det har vært en lang dag, som begynte 04.00 i Salhus.
Derfor sier jeg god natt fra Budapest.

20. sept. og første bytur

I formiddag tok Ulf og jeg turen inn til byen. vi pleier alltid å legge den første turen med valper til en søndag eller helligdag. Da er det mindre trafikk og ikke fullt så folksomt.
Vi parkerte like nedenfor  Fløybanestasjonen www.floibanen.no/ og startet trøstig i vei. Det gikk fremover, riktignok ikke i et veldig tempo, men det var ikke alene Aino og Ami skyld i. De ble tilsnakket og kost med på utallige språk. Det var turister som sikkert var på vei opp på Fløyen.
Vi fortsatte over Torget www.torgetibergen.no Det var det utrolig mange nye og rare lukter som måtte undersøkes. Her ble det litt vanskeligere å gå i bånd, for det var trangt mellom bodene og mange på søndagstur, slik som oss. Flere hadde også hund med, og valpene fikk hilse på mange andre firbeinte. Det var små og store om hverandre og hunderaser som de aldri hadde vært borti tidligere.

En av dagens mange små hundevenner

Som tidligere nevnt, ble det mange stopp og mye kos på dagens tur, men det er jo en viktig del av sosialiseringen. Denne lille jenten hadde god tid og måtte overtales til å si "ha det" til Aino.
Ellers har jeg oppdaget at dagens runde er blitt en mini-tur som turist i egen by.
Derfor tar jeg like godt med neste sted på ruten vår, Torgalmenningen. På www.bt.no/kamera/article205.ece finner dere både levende bilder fra et web-kamera og historikken til Bergens storstue.
Kombinasjonen av en kraftig regnbyge og at Ulf skulle rekke storkampen fra Manchester, resulterte i en meget kort tur utover Bryggen. www.bergen.info/bryggen-i-bergen.html
Deretter bar det hjemover, med et innlagt stopp for pizza.
Hjemme ventet de voksne på lufting, Ulf på fotballkamp og valper, fulle av nye inntrykk, på mat og en velfortjent lur.
"Turisten" Sigrun må finne frem koffert, pakke til morgendagens Budapest-tur og ta en meget tidlig kveld.
Avreise Salhus kl 04.50, og da må alle hunder være matet og luftet.

Gratulerer med dagen 19.sept. 2009 til...

...Kiki, Antes forvert. Jeg visste ikke at hun fylte år, da vi avtalte at jeg skulle komme nedom en tur i formiddag. Da var det første gangen jeg traff han på vel tre uker. Han flyttet mens jeg var på Jeløya, og jeg ville at han skulle finne seg til rette, før jeg besøkte han.
Gjensynsgleden var stor og gjensidig, men det var tydelig at nå var jeg på besøk hjemme hos han. Der er han en naturlig og elsket del av familien. Han har innordnet seg deres dagligliv og rutiner. Det har blitt både hytteturer og båtliv , i tillegg til turer i skog og mark, på den unge karen.
Jeg gikk hjem med en god følelse, og vi ser frem til et godt samarbeid i tiden fremover.

Seeing is believing

Vet ikke om Ulf tvilte på skrytingen min, av Aino Ami på tur i bånd, eller han og ville se det med egne øyne.
De la trøstig i vei alle, og fyldig dekning av turen finnes på www.kennel-captator.com

Ny vri 18. sept. 2009

Underets tid er ikke forbi.
Begge valpene fikk på seg bånd, og så gikk vi ut og ned mot Viken.
 På fornånd var jeg i tvil om jeg skulle ta med kameraet, da jeg forventet å måtte bære to valper i tillegg til fotoutstyret.
I dag overrasket Ami og Aino meg. Begge la trøstig i vei. Med forrige fiako-tur friskt i minne, var det ikke langt unna, at jeg fikk hakeslipp.
De både kunne, og ikke minst ville, gå pent i bånd.

Gode naboer

Marvin bor litt lengre bort i gaten, men det var første gang de traff på hverandre. Bildet er nok tatt i et litt uheldig øyeblikk, for skepsisen forsvant fort, til fordel for gjensidig lek og morro.
Etterpå forsatte vi ned mot sjøen, og fremdeles var jeg meget fornøyd med fremdriften vår.

Nesten i mål

Inni denne murkanten har vi mange ganger sett mink. Hva disse to luktet, vites ikke; men begge var svært interessert.
Deretter fortsatte vi helt til dagens mål. Da var jeg glad, og at også returen foregikk på egne bein, ble dagens bonus.

17. sept og 7-årsdagen til Captators A-kull

Til kvelds fikk alle hundene en ekstra kylling-godbit. Den slukte de, helt uvitende om at  vi markerte bursdagen til Ares og Astra.
Astra og Ares har gitt oss mye glede. Ares har vært den ivrigste i skogen, mens Astra har vært en dyktig mor for 4 valpekull. Nå er hun tatt ut av avl og nyter pensjonist-tilværelsen sammen med fem egne hunder, som vi har beholdt.
(Bildet er av NSJHCH Captators Ares og Ulf etter hiprøve på Elverum.)

Brevet

I dag kom brevet, som jeg har ventet på, fra NKK. Det bekrefter at jeg går ut av Kennel Captator og at det blir bekjentgjort i Hundesport.
Følelsesmessig er det trist og rart, men det går nok snart over. For i praksis blir det ingen forandring. Vi kommer til å drive akkurat som før. NKK godtar ikke at vi står som eiere av begge kennelene, og Ulf og jeg ville ikke "blande" standard jakthunder og miniatyrer i Kennel Captator.
Eneste løsning var da å stå som ansvarlig for hver vår på papiret og i praksis fortsette som før.

Mer ufrivllighet

Fullt så galt som overskriften, er det riktignok ikke. Pga et uhell må jeg reise tilbake til Budapest i neste uke. Heldigvis rekker jeg tilbake at Ulf reiser på jakt. Det har blitt altfor mye reising i det siste, men må man , er det ingen vei utenom.
Ulf får atter en gang merarbeid, men i stedet for å klage, var det jeg som fikk trøst, nydelige roser og en flott orkide.

Med Heid på ringtrening 16. sept 09

Det er Annema og Thurid som står for ringtrenigen i Bergen og Hordaland Dachshundklubb. På bildet er de sammen med Aino. Her "sniker" hun seg til litt oppmerksomhet og kos. Til våren er også hun stor nok til ringtrening og utstilling.
I dag måtte jeg melde pass, men Ulf var der med Heid. Ami og Aino fikk være med for sosial trening. Det ble en helt topp opplevelse for de små. Så mange dachser på en gang har ikke de opplevd før, men du så gøy det ble.

Unna vei, her kommer jeg.

Ringtrening er gøy, så jeg stiller også neste uke. Løp, lekte og kos og full oppmerksomhet. Topp kveld.
Sigrun sier at hun også blir med neste onsdag. Jeg håper virkelig at hun glemmer det dumme halsbåndet som vi har begynt å øve med, for det hemmer meg virkelig.

15. sept og fri som fuglen

Først var jeg bare glad og lettet. Jeg trodde jo at Sigrun hadde glemt at vi skulle øve på, at jeg skulle gå pent i bånd. Snart forsto jeg at prosjektet bare var utsatt fordi hun hadde det så travelt.
Dermed ble det "frilufting", og da går det unna og mye morsommere også. Da bestemmer jeg alt , i hvert fall nesten. Jeg løper i alle retninger, så fort jeg bare kan. Får jeg ikke Ami med på leken, erter jeg han eller biter han bare litt i øret. Da kommer han iallefall for å ta meg, og slik holder vi på.
Ulf og Sigrun er også fornøyd, for etterpå tar vi oss en lang lur, og de får tid til andre nyttige gjøremål. I dag fikk de f eks 11 sekker hundefor i hus.
Ha en fin kveld fra Aino og Ami

Sigrun hilser sikkert også, men hun er så opptatt å spise ost og kjeks, som Ulf har laget til, at hun er litt utenfor.

2+2+2 14/9-09

I dag tok vi 2, Ulf og jeg, med oss 2 valper, Ami og Aino, og 2 fotoapparater ned i Viken.
Været har vært så strålende i hele dag, at det var synd å ikke benytte det fullt ut. Valpene koser seg iallefall hver eneste gang. Nye stier og tråkk er spennende, og det er for lengst slutt på, at de ikke kommer seg frem overalt.
Det er heller vi, og spesielt jeg, som frykter litt dumdristighet fra de små.
Frykten var helt ubegrunnet, og vi kunne konsentrere oss om fotograferingen og nyte de to små i fulle drag.

Intet hinder

Selv ikke våt og sleip tang er noe hinder, til å komme seg......

......opp og frem.

Nei, det er ikke ofte at valpenes evne ikke strekker til.
Men de hadde ikke vært "ordentlige dachser" uten....... 

....egenvilje og motvilje

Ami synes slett ikke at det er kjekt å bli hentet, før han er ferdig og lei.( Og når blir han det?)
IDessuten var det ekstra surt i dag. Sigrun hadde planer om å gå hjem, og Aino skulle være med for å øve seg å gå i bånd.
La meg slå fast med en gang; motviljen slo til for fullt. De fire små labbene, som hadde sprunget så lett i fjæren, "gjemte" hun under en skinnflat kropp. De fungerte imidlertid helt som normalt igjen hver gang vi traff noen som ville hilse på.
Vi skal trene videre, for hjem på egne bein skal hun, med eller uten publikum.

Tittei fra Ante 13.sept. 2009

Visste dere at det går "taxi" opp til Salhus-fjellet?
Vi er på tur i dette fine høstværet. Jeg er i mitt ess!
Men det er godt å kunne sitte litt i sekken også.
Klem fra Ante
                                    ***
Takk til Kikki og Bjørnar som har vært taxi og skriver.
Der meldte jeg pass i går, med å være skriver på siden.
Det ble bare ikke tid pga.............

Stellas barnedåp

og Tanksrussens 40 års jubileum

De fleste som var på festen, hadde ikke treftest siden vi var russ i 1969, men vi gjenkjente hverandre. Tonen fra skoletiden var der, og det ble en svært hyggelig kveld. Tusen takk til alle sammen for koselig samvær.
Bare så trist hvor fort tiden gikk.
Jeg var imidlertid like heldig som Ante med privat-transport. Ringte og ble hentet av Ulf.

Søndagen har værmessig vist seg fra en strålende side. Likevel har vi holdt oss i nærmiljøet.
Utenom daglige gjøremål med hundene, ble det kloklipp, pels-stell og ringtrening.
Nå har alle hundene tatt kvelden i nyvaskete bur og "sengklær:"
Ulf og jeg slapper av, og "alle var enige om at det hadde vært en hyggelig helg."

11. sept. og dagen før dagen.

Antrekket på bildet henger klart, men denne gangen skal det brukes i barnedåpen til Stella, barnebarnet vårt. Hun skal døpes i morgen ettermiddag i Meland kirke og med påfølgende stort selskap. 
Dessverre kolliderer dette med jubileumsfesten for Tanksianere, så der får jeg ta en "kortversjon" på direkten fra barnedåpen. 
Utrolig at det er 40 år siden vi gikk ut fra Tanks skole. Tiden flyr, og at det er 15 år siden  Silje, datteren vår, sluttet på samme skole, "skremmer" enda mer. 
Får som en kuriøsitet også ta med, at vi til og med har hatt noen av de samme lærerne. 

Hva med hundene da?

Jeg prøver å ta igjen litt av det forsømte, mens jeg var på Jeløya. Derfor har hundene fått fritt velge ute/inne, mens jeg har vært ute med valpene. Jeg kan forsikre dere om at det var en våt fornøyelse. Ami og Aino bryr seg lite om regnet. Da er det verre med pensjonistene. De trakk fort i hus, koste seg heller inne og viste ingen lyst til mer uteliv.
Bildet er foresten fra en tidligere "syndeflod." Vi har hatt mange å velge av. 

På tross av været 10. sept. 2009......

.....har hundene stått fritt til å være ute så mye de har ønsket. Dørene har stått åpne inn til hunderommet, og hundeluken styrer de selv. De har jo vært alene mens Ulf har vært på jobb. Det var litt av en dag å ta igjen det "forsømte" og litt av noen gulv å vaske etterpå. Men det lettet litt på min dårlige samvittighet, og det oppveide drittvær og møkkete gulv.
Jeg var så oppsatt på at i dag skulle ingen i bur. Derfor ble jeg hjemme, da Ulf var i Viken med Ami og Aino.

Mange "snute-bilder".

Begynte plutselig å tenke på; kjente valpene lukten av Ante som var i Viken i går? Det hadde vært spennende å vite. Uansett var der mange spennende lukter, og nesen ble brukt flittig.

Fram og tilbake like langt, .....

....for valpene og oss. Ulf hadde bestilt 11 sekker for, men leveransen var på ingen måte i samsvar med bestillingen. Vi returnerte uten hundefor, men med noe godt til å ha i glasset.
( Vi er lovet riktig for i begynnelsen av neste uke.)

Endelig hjemme 090909

Det gjorde ekstra godt å bli hentet av Ulf på Flesland i kveld, for dagen har vært en eneste lang vente-etappe. Vi måtte være ute av rommene kl11.00.Det ble litt hektisk å få pakket ned det siste, for vi hadde trening og behandling helt frem til utsjekking. Da gikk det imidlertid "i stå", jeg satt i resepsjonen og ventet helt til jeg ble hentet av drosjen og tok kveldsflyet hjem. Fra Rygge til Bergen går det bare et fly om morgenen og et om kvelden.
Nå er jeg vel hjemme, og velkomsten fra de firbeinte var som vanlig overveldende. Jeg har meg selv å takke for at det ble raknete strømper, de tåler jo ikke en hel dachsvelkomst-komite.

Tusen takk.......

.....til Kiki og Bjørnar, Antes matmor og matfar, som stadig sender koselige hilsener fra godgutten.

På gamle jaktmarker.
I dag var vi i Viken og lekte. Vi sprang og jaget hverandre.Matmor er nesten like sprek som mine valpesøsken, men jeg holdt ut lengst.
Så fant jeg et lite eple som jeg ville ta med hjem.
På turentraff vi også Rosti og Tasj, som jeg var litt redd for, til å begynne med, menså fristet jeg de til å leke med meg! Da ble det andre boller.
I morgen får jeg være med matfar på jobb, og da treffer jeg min kompis,en liten dvergpincher.
Stor klem fra Ante.

Hilsen fra Alice 8. sept. 2009

Hei mor!
Ville bare si at jeg trives her.
Får både kos og stell.
Klem Alice.

Må få takke Trude og Bjørn så mye for hyggelig hilsen og flotte bilder.
 Selv "skriveføre" valper trenger hjelp å få det på mail, og vi setter utrolig pris på alle tilbakemeldinger fra Varri-, og Captatorvalper.

"Trappekos"

"hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten", og jeg rekker opp for å gi de gode vennene mine litt kos.

Pauser må til.....

......, for Alice er bare 11 uker, og en lekekasse full av myke kosedyr, er et godt sted for en liten dachseblund.

Nødløsning 7.sept. 2009.

I kveld er det møte i jaktlaget, Ulf jakter hjort med. Dermed har det nok blitt knapt med tid til å sende bider til meg.
Da gjelder det å finne en nødløsning. Tanken var å finne noen valpebilder på Captator-siden. Problemet er bare at han har problemer med bloggen. Derfor kan jeg bare "stjele" gårsdagens bilder, men det passer i grunnen godt. Følte meg i grunnen like handlingsrammet, som Ami og Aino på bildet.
Selv har jeg ikke tatt et eneste bilde i dag, og de 25 bildene, som jeg tok av hver og en av Rolls Roycene i lørdagens kortesje, interesserer nok ikke så mange. Vet vel ikke selv heller hvorfor jeg gjorde det.
Nei, nå trenger jeg hunder, ikke først og fremst som foto-objekter, men som en viktig del av livet og hverdagen min.
Sigrun, "en ærlig tyv"

Sensommer og sol 6.sept. 2009.

Våknet opp til en strålende søndagsmorgen. Dagens første egentrening ble en morgentur rett etter frokost. Var tilbake i tide for en dobbeløkt i bassenget.
Resten av dagen gikk i et behageligere tempo, både fordi jeg var fornøyd med egen innsats, og i tillegg at jeg har et trøblete kne.
Ulf "mater" meg fortsatt med bilder, og det vil være overdrivelse å hevde at dagene med full jobb og eneansvar for hundene, går i et bedagelig tempo. Regner med at han ser frem til vaktskifte i heimen.

En ekstra lang dachs?

For å få ekstra lange hunder, trengs 2 stykker valper og en liten busk over "skjøten". Fordel om begge står i ro.
Det gjør ikke disse to når......

.....Heid fører an.

Heldigvis er Heid bra i labben, slik at hun og valpene kan boltre seg fritt i hagen.
Sololøpet til Ami legger jeg inn i fotoalbumet. Det vanket ingen premie på han, som på dagens Derby-løp, bare en sliten og fornøyd liten valp, som ser frem til en ny og spennende uke.

Nytt brev fra Ante 5.sept. 2009

Hei!
Jeg er med på hyttetur.Nå tar barna et kveldsbad mens jeg leker med pinner i vannskorpen.
Jeg har kjørt båt, var veldig flink, og jeg sover godt i hytten.
Her finner jeg også yndlingsretten min i hyttehagen,nedfallsplommer!
Klem fra Ante

Nok en koselig hilsen.......

......., og denne kom hjemmefra. Det er Ulf som hele tiden holder fortet hjemme og sender bilder, både for min del og for at jeg skal ha "ferske" bilder til hjemmesiden min.
Bildet er av de to yngste og minste i flokken vår. Her har de kommet seg ut. Det var svært upopulært da jeg tidligere i dag ringte Ulf. Han var i ferd med å ta ut valpene, da jeg forsinket det hele. Ja, de må "finne seg" i mye, Ami og Aino.

Kultur på en lørdag

Høsten 2007 startet Moss opp med KulTURruten. Hver time mellom kl. 11.00 og 16.00 på lørdager kjører en gratis minibuss en rundtur til distriktets severdigheter.
Dette flotte tilbudet benyttet jeg meg i dag. mens jeg nøt lunchen min på Ekeby gård, kom en kortesje av Rolls Royce kjørende opp alleen. Det var stort treff, med både norske og utenlanske deltagere. De skulle også spise der.
Bakerst kom minibussen , og jeg ble med videre. Selv rakk jeg et siste stopp på Alby gård og Galleri F15, før jeg spaserte tilbake gjennom skogen til Kurbadet.

To gode venner 3. sept. 2009

Her har helgefreden senket seg. Den begynte ved solnedgang kl 20.00 og varer til solnedgang på lørdag. Derfor er det verken behandling eller organisert trening om lørdagene. Derimot er det både trening i bassenget og i gymsalen om søndagene. Denne helgen passer det meg godt, for jeg har fått en vridning i det vonde kneet og må ta hensyn og dessuten roe litt ned.
Dagens bilder har Ulf tatt på dagens tur, og jeg gleder meg til jeg kan "overta" de små. Nå er det snart tre uker siden jeg så valpene, og i den alderen går utviklingen fort. Kjekt at Ami og Aino har hverandre, nå som Ante har flyttet. Likevel håper vi at noen snart ønsker å kjøpe Ami. Han er forsatt s¨liten, at vi er usikker på om han blir dverg eller kanin.

Konsentrert Aino

Ulf sendte også to bilder av Aino, og de må selvfølgelig også være med. Dette viser en meget konsentrert ung dame. I Viken er der mange spennende lukter, og de må sjekkes nøye.

Stadig like konsentrert.

 Jeg vet ikke hva Aino hadde i takene. Om det var:
"En god ting kan ikke gjentas fo ofte"....  Eller: " Tidlig krøkes, som god krok, skal bli"" 
Snuten var iallefall nedi bakken på alle dagens bilder.
 

Avslutning 3. september 2009

I dag er denne siden kjemisk fri for valpe/hundestoff, men gå til www.kennel-captator.com. Der opptaterer Ulf.
I kveld hadde  Coxarthrose-gruppen bestemt seg for å gå ut sammen. Flere bor i nærheten, har permisjon i helgen og drar hjem.Neste uke blir kort og hektisk. Derfor ble det avslutningsmiddag allerede i dag. Vi spiste pizza og hadde noen trivelige timer sammen.
Jeg teller dager til hjemreise og ser frem til å kunne oppdatere siden på "normal" måte.
God natt fra regntunge Jeløya

På jobb 2.sept. 2009

Hei matfar og matmor!
Bare 10 uker gammel og allerede jobbe som QA-assistent på skipsverft! Det er ikke verst!
Men det er slitsomt arbeid, så jeg må sove litt.
Kikki og Bjørnar er veldig imponert over hvor flink jeg er. Jeg sov hele natten i buret ved siden av sengen, og er utrolig flink og rolig i bilen.
Når jeg kommer ut, vet jeg at jeg skal tisse.....
Kikki og Bjørnar har skjønt at jeg er en smart gutt!
Klem fra Ante

Tusen takk til Kikki og Bjørnar som har hjulpet Ante, både med å skrive og sende brevet.

Min nye familie hentet meg 1. sept. 2009

Først vil jeg ønske Kikki, Bjørnar, Iris og Bjørn Einar både tillykke og lykke til med det nye medlemmet i familien. Ante finner seg nok snart til rette i sine nye omgivelser. Han er en kjekk og sjarmerende liten kar, som så langt har charmert de han har møtt på.
Vi gleder oss til å følge med Ante og vet at han er i gode hender hos fam. Pettersen.
Selv begynner jeg på siste uken av oppholdet mitt på Jeløya. Ser virkelig frem til å komme hjem til Ulf og hundene. I sommer har det vært mange uker på behandling i Budapest og her. Likevel er jeg glad det er gjort og snart unnagjort, for begge deler har vært nødvendig.
 Denne sommeren har på alle måter vært et untak fra våre vanlige ferier og rutiner.
Nå nærmer jakten seg for Ulf og hundene. Håper det blir en fin avveksling fra eneansvar for hus og hunder. Han er nok ikke alene om å glede seg. Derfor:
God jakt til alle som skal delta, og god høst til de av hjemmesitterne som ser frem til 15. november. ( Da er iallefall hjortejakten her over.)