BLOGG

30.mai 2013 Å INNSE SIN EGEN BEGRENSNING.....

...og ikke minst tiden det tar å planlegge hva som skal med, kjøpes nytt og ikke minst pakkes for et så langt opphold som denne gangen. Derfor blir det bare et naturbilde fra omgivelsene våre på Gressholmen, ufør kveldsstellet av hundene og lufting helt uten fotorunde står for tur og dagens siste klesvask i kø. Men dagens storinnkjøp er vel på plass i bilen, og det er en stor lettelse å få det med seg i denne omgang. 

SÅ DET ER BARE Å FORTSETTE Å STÅ PÅ....

 

 
 
 
Fra salongdelen av dachsehytten.
Dachsehytten med begge hundegårdene i forgrunnen. 
Aino lukter på strandrug.

....SLIK AT BÅDE DACHSENE OG VI SELV ER TILBAKE TIL SOMMERHUSENE VÅRE I NORD

 

 

 

29.mai 2013 EIRA 5MND.

OG VI TOK OSS EN RUNDE......

OG NØT DEN FLOTTE OG VARME DAGEN, BÅDE VED........

OG LITT UTI SJØEN. KAN VEL BARE KALLES ET FORSIKTIG LITE POTEBAD

HJEMME VENTET ULF MED KAMERAET OG ENDA MERE PAKKING,.....

 Men vi ser i hvert fall slutten. I tillegg har vi sett oss ut en ny veggseksjon, som vi skal ha med oss nordover. Den tror jeg fyller den siste ledige plassen i bilen.

Selv så lenge jeg synes at tispene har holdt på med løpetiden, må vi fortsatt holde Cerinne, Flickan og Astra isolert fra hannene, mens de på sin side saumfører og bruker evigheter på leting etter "eierne" til all den gode lukten ute i hundegården. Det sier seg selv at dette ikke akkurat gjør sommerflyttingen enklere.

 

 

28.mai 2013 ALTFOR KJEKT OG ALTFOR LENGE PÅ VALPEBESØK,....

HOS DE FIRE NYDELIGE HYGENVALPENE TIL NALA,.....

SOM VELVILLIG LOT OSS BEUNDRE DE SMÅ,....

OG HVA ER VEL HELIGERE, ENN SMÅ RUNDE VALPER?

MEN TIDEN FLØY I HYGGELIG LAG HOS WIGDIS OG ØYVIND, SLIK AT DET BLE TID TIL Å SKRIVE BLOGG DA VI KOM HJEM.

Jeg kan heller ikke love blogg hver dag fremover heller. Vi står midt i pakkingen av årets sommerflytting nordover og  tilrettelegging av huset i Salhus for årets sommerbeboere. Og når både de og vi har utvidet sesongen, blir det ekstra mye som skal gjøres. Og det går heller ikke fortere når det er ekstra logistikk pga alle de løpske tispene. 

Men jeg skal gjøre så godt jeg kan, og i hvert fall komme fullt tilbake fra Gressholmen. 

OPPLYSNINGER OM NALA OG VALPEKULLET

KENNEL TIRICH-MIR

http://tirich-mir.blogspot.no

Wigdis og Øystein Sjursen 

Skråmestø 

5314 Kjerrgarden 
 
Tlf: 56 14 03 70 / 975 63 488 

 

26.mai 2013 NOK ET VALPETREFF MED FULLTALLIG E-KULL

FRA VENSTRE: SOLVEIG m/ESTELLE LEAH OG TONJE m/ENYA

Denne gangen var vi enda heldigere med været enn sist gang, så alt lå til rette for blodsportreningen. Det var første post på programmet. Ulf var avgårde tidlig i morges og la hvert sitt spor til søstrene. Disse var både lengre enn forrige gang og hadde også ligget flere timer enn sist. I tllegg hadde det vært mye trakk av hjort, så vi var mer enn spent hvordan de reagerte på det.

AVGÅRDE, OG SEKK MED KAFFE OG NOE Å BITE I, HØRER OGSÅ MED

SOLVEIG OG LEAH VAR FØRST UT,.....

...og det var også første gang Solveig var fører på blodspor, men den oppgaven løste hun fint i matfars fravær. Han var opptatt med sykketrening foran rittet Bergen-Voss, og vi benytter anledningen til å ønske han lykke til!

KLAR TIL DYST

DERETTER VAR DET RUNE OG ENYA SIN TUR

Rune og Enya gjorde begge en god innsats, viste fremgang fra sist og kom frem til sporslutt. De traff på huggorm underveis, men heldigvis stakk den, så de slapp med støkken.

...OG NOEN OPPMUNTRENDE ORD, SÅ ENYA I GANG

EIRA OG ULF VAR SIST UT,.....

  

 
VISTE UTROLIG STOR FREMGANG, VAR SPORNØYE, ......
...OG SELV OM DET VAR LITTSMÅRUSK UNDERVEIS, SIER VEL BILDET FRA SPORSLUTT DET MESTE.

LEKEPAUSEN FOR SØSTRENE....

VAR LIKE POPULÆR, HJERTELIG OG FARTSFYLT, SOM ALLTID.

GODT MED EN PAUSE OG MER KOS FOR ENYA,.....

FØR GJENNOMGANG AV PELSSTELL, SOM BLE DAGENS AVSLUTNING

 

 

25.mai 2013 MED EIRA TIL BYEN FOR SOSIALTRENING

VED OLE BULLSTATUEN

OG VI TOK BUSSEN INN, OG DA MÅ VI OGSÅ BYTTE BUSS UNDERVEIS.

FØRST GIKK VI GATELANGS, OG EIRA HILSTE FLITTIG TIL ALLE KANTER, INGEN NEVNT, INGEN GLEMT, MEN BÅDE KOSELIG OG NYTTIG FOR EIRA.

INNIMELLOM TOK VI AVSTIKKERE INNOM FLERE PARKER.

VI HADDE AVTALT Å MØTE ULF, SOM VAR MED PÅ DEN NASJONALE FOTOVANDRINGEN,..

SÅ ERFOR ER DET BILDER AV OSS BEGGE,.....

  

 

OG HER ER VI I TEATERPARKEN,....

 

.....VED DEN NASJONALE SCENE

 Eira var trøtt, men fornøyd og full av inntrykk, da Ulf valgte å bære henne siste stykket til bilen. I morgen venter "nye eventyr" sammen med søstrene sine Enya og Estelle Leah, og kanskje kommer kusine Deica også. 

For at jeg skal komme i mål med de fem første albumene jeg har laget til hundevenner, som stilte i Budapest, får de som vil, kose seg med litt kultur i disse Festspilltider.

Den Nationale Scene

Den Nationale Scene

 

©Lars Mæhlum - begrenset lisens

 

 

Fasade mot sørvest.

 

©Lars Mæhlum - begrenset lisens

 

 

 

Den Nationale Scene, teater i Bergen, åpnet i 1850 under navnet Det Norske Theater på initiativ av Ole Bull. Henrik Ibsen var instruktør og konsulent 1851–57, Bjørnstjerne Bjørnson teatersjef 1857–59. Blant skuespillerne i den første perioden var Johannes Brun og Lucie Wolf. Den Nationale Scene ble det første helt norske teater; dets innsats var både kunstnerisk og nasjonal, og bidro til å gjøre norsk til det selvfølgelige scenespråk i Norge. I 1863 måtte teatret gå inn av økonomiske grunner, men åpnet igjen i 1876 under sitt nåværende navn.

Blant hovedkreftene på slutten av 1800-tallet var Fredrik Garmann og Bernt Johannessen. Bergensk ble i denne tiden det ledende scenespråket, og i årene frem til 1900 fikk de fleste norske skuespillere (bl.a. Johanne Dybwad) sin debut ved Den Nationale Scene. Til teatrets faste ensemble hørte Magda Blanc, Torborg Schønberg, William Ivarson, Lorentz Thyholdt og Karl Bergmann. Blant periodens teatersjefer kan nevnes Gunnar Heiberg, Johan Irgens Hansen og Gustav Thomassen.

1909 fikk teatret sin nåværende bygning, tegnet av Einar Oscar Schou. Salen, foajeen og vestibylen ble ødelagt under den annen verdenskrig, og bare midlertidig gjenoppbygd. Først i 2001 ble bygningen ført tilnærmet tilbake til sin opprinnelige form. Bygningen ble fredet 1993.

Ludvig Bergh var sjef 1909–24; senere ble særlig Hans Jacob Nilsens sjefstid (1934–39) en rik, stimulerende tid. I mellomkrigstiden var bl.a. Tore Segelcke, Odd Frogg og Ella Hval i perioder fast ansatt ved Den Nationale Scene. Blant skuespillerne i etterkrigstiden kan nevnes Kolbjørn Buøen, Norma Balean, Rolf Berntzen, Hans Stormoen, Lothar Lindtner og Kjell Stormoen. Senere er talentfulle yngre generasjoner kommet til. Et forum for eksperimentelt teater har man fått i Lille Scene på loftet. Av utenlandske instruktørers oppsetninger ved teatret huskes kanskje særlig Charles Marowitz' Hedda Gabler (1978). I tillegg til å spille så vel ny som klassisk norsk og utenlandsk dramatikk, har Den Nationale Scene også holdt på et særpreget bergensk repertoar, først og fremst representert ved Hans Wiers-Jenssens komedie Jan Herwitz, som med stor suksess har vært spilt gjentatte ganger siden urpremieren 1913, senest 1988.

I Tom Remlovs ti års lange sjefstid (1986–1995) satset teatret mye på nyskrevet norsk dramatikk, både taledramatikk og musikkteater. Teatret har også satset på vellykkede maratonoppsetninger av klassikere som Aiskylos' Orestien, Amalie Skrams Hellemyrsfolket og My Fair Lady. Skuespiller Bjarte Hjelmeland var teatersjef fra 2008 til 2011. Fra 2012 er Agnete Haaland teatersjef.

Siden 1993 har Den Nationale Scene hatt status som nasjonalt teater. Teatret er 100 % statlig finansiert.

 

 

24.mai 2013 EIRA TRENER BLODSPOR I HAGEN

I dag fikk Eira prøve seg på et nytt blodspor, som Ulf hadde langt rundt i hele hagen. Som vanlig, begynte Eira litt forsiktig, men om godt inni det, og siste halvdel var vi veldig fornøyd med. Hun er tross alt både nybegynner og knappe fem måneder, men både hun og vi jobber med saken.

Valgte en vri for dagens bilder, så jeg opprettet et NYTT FOTOALBUM, og der finnes en fotomotasje fra dagens trening.

 

 

23.mai 2013 BÅDE HUND OG KUNST

BESTEVENNER

JEG STARTER MED HILSENEN FRA TONJE

MED ENYA SIN VELLYKKETE BLODSPORTRENING

På søndag tar vi en ny fellestrening for de Varriene det passer for. Det blir spennende å se fremgangen fra sist. I tillegg blir det litt pelsstell og selvfølgelig lek og morro for de firbeinte, mens vi tar oss kaffepause.

FRA DAGENS ÅPNING AV FESTSPILLUTSTILLINGEN

JEG VAR SÅ GLAD OVER Å FÅ MED MEG KIRSEBÆRBLOMSTRINGEN I BYPARKEN,.....

ET AV TRE INSTRUMENTER SOM STÅR I PARKEN

AT JEG BÅDE GODTOK ULFS FOTOGRAFERING OG OGSÅ PRØVDE MEG PÅ Å SPILLE BERGENSSANGEN

ALBUM FRA MUSÉHAGEN OG BYPARKEN

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1991840196531.117290.1259170183&type=3  

 

FØR VI RUSLET BORT TIL BERGEN KUNSTHALL

Kunstmuseene i Bergen ligger på rekke og rad langs ene langsiden av Lille lungegårdsvann midt i Byparken.http://www.bergenartmuseum.no

FRA ÅPNINGEN VED KULTURMINISTEREN

Det er ikke ofte Ulf og jeg dresser oss opp på blanke formiddagen for å dra til byen. Årets Festspillutstilling var litt spesiell siden årets kunstner, Gardar Eide Einarson er knyttet til Eivind sitt galleri,STANDARD (OSLO) Dermed fikk vi ikke bare med oss åpningen, men også en koselig lunch sammen med Eivind og Rike. 

 

FRA BERGEN KOM.SIN HJEMMESIDE HAR JEG HENTET DAGENS BONUSSTOFF OM BYPARKEN

 

 

 

 
 

Byparken

Byparken regnes som hele strekningen fra biblioteket til Olav Kyrres gate.

Bibliotekshaven med Skulpturen Olav Kyrre.
 
Bildeserie

Den sentrale delen av byparken
Den sentrale delen av byparken, som har røtter tilbake fra Mortmannshagen, er parkanlegget mellom Permanenten og Telegrafbygningen, og mellom Olav Kyrres gate til Christies gate. Musikkpaviljongen troner sentralt på midterste plen, og er på sommeren et svært yndet fotomotiv, omkranset som den er av et bugnende og fargerikt bed av sommerblomster.

Stort parkrom omkring Lille Lungegårdsvann
Lille Lungegårdsvann med tilgrensende parkanlegg er det største og åpneste området i Den grønne akse.

Veggene i rommet kan like mye sies å dannes av de tilgrensende byfjellene som av de omkringliggende fasaderekkene. Mot nordøst og mot øst er dette særlig tydelig. Fjellsiden opp mot Fløirestauranten og den fjernere Ulriken skaper vegger i det store landskapsrommet.

Det mindre parkrommet omkring vannet avgrenses henholdsvis av fasadene i Kaigaten mot nord-øst og av biblioteket i øst. Bybanen representerer også tidvis en avgrensning her.

Mot sør og sør-vest er det Løvstakken og Damsgårdsfjellet som avgrenser det store landskapsrommet, mens «KODE»-byggene og Grieghallen avgrenser det mer intime parkrommet. «KODE»-byggene var inntil nylig kjent som Bergen kunstmuseum.

Mot Lungegårdsvannet vender bygningsfasadene til Kode 2 ( Stenersens samlinger), Kode 3(Rasmus Meyers samlinger) og Kode 4(Lysverket).

Promenaden, trerekkene og benkene står fram i full prakt i perioden når kirsebærtrærne blomstrer, vanligvis omkring 17. mai.

Vannet og fontenen
Vannet har en åttekantet avgrensing og er drøyt 200 meter langt og 150 meter bredt. Vannflaten gir øynene noe å hvile på og enkelte vintre kan trygg is gjøre flaten til en flott skøytearena. Sommerstid vil lyden fra byens traffikk, samtaler og barnerop blande seg med et behagelig jevnt brus fra fontenen. Dagens fontene ble åpnet 23. juni 2004 av byrådsleder Monica Mæland. Fontenen er større enn den gamle og består av 21 dyser som spruter vann i ulike retninger og og 36 lyskastere som lyser opp vannsøylene om kvelden.

Biologisk mangfold
Fugler har lagt sin elsk på vannet, og særlig er stokkand, gråmåke, fiskemåke, gråspurv og byduer tallrike på og omkring vannet. Arter som tjeld og makrellterne besøker også vannet hvert år. Noen sjeldenheter pleier også å dukke opp, ikke minst er vannet kjent som lokalitet for den amarikanske ringnebbmåken.

Kort om Lille Lungegårdsvanns historie og framtid
Lille Lungegårdsvann var opprinnelig sammenbundet med Store Lungegårdsvann, men sundet ble fylt igjen i 1926. Les om historien til Lille Lungegårdsvann her ( link til «Lille Lungegårdsvann» under «Historien om den grønne akse)

Vannene er i dag forbundet med hverandre gjennom en underjordisk kanal. Vannspeilet til det lille vannet ligger høyere enn det store, som ikke egentlig er et vann, men en fjordarm.

Det jobbes med planarbeid angående en framtidig gjenåpning åpning av kanalen mellom Store og Lille Lungegårdsvann. Et mulig konsekvens av planarbeidet er også at det skal etableres et parkeringsanlegg under Lille Lungegårdsvann. Parkeringsmuligheten der skal kompensere for tapte parkeringsmuligheter i anledning en eventuell riving av Bygarasjen.

Festplassen med tilgrensende parkarealer
Festplassen er arealet i Den grønne akse som ble opparbeidet sist. Den åpne steinplassen ligger midt i aksen og heller slakt mot Lille Lungegårdsvann. Overgangen til vannet skjer i form av brede trapper med lav trinnhøyde og store trappeavsatser. Solide materialer, bestandighet og anvendelighet er karakterer for Festplassen, som stod ferdig i 2004.

Tilgrensende parkareal mot nord-øst inneholder kafeen Michelsen med uteservering på sittegrupper over lys grus. En særdeles høy statue av Christian Michelsen står i bakgrunnen, omgitt av en kvadratisk gressplen. Området har ellers små gressplener avgrenset av lave hekker, og mange benker som mange som folk hviler seg på når sola varmer.

Sør-vest for Festplassen er også et tradisjonelt parkanlegg med en noe lavere puls enn i andre deler av aksen. Her kan sitte stille på en benk og betrakte den gullforgylte «Fiskeren» eller den misfornøyde «grinegutten». Om man først er på kunstreise bør en også la seg inspirere av den mindre entydige skulpturen «Rød vind» eller nyte synet av den formfullendte «dansk pige» .

Biblioteksplenen
Biblioteksplassen er plenarealet som ligger mellom Biblioteket, Rhododendrariet og Lille Lungegårdsvann. Den sølvglinsende skulpturen av Olav Kyrre dominerer plassen, men plenflaten er også stor nok til at folk kan slå seg ned på gressplenen og lese i en nylånt bok fra biblioteket.

Rhododendrariet
Ved Byparkens hjørne mot Bergen offentlige Bibliotek og Kanalveien er det etablert en eksempelsamling av rhododendronarter. Samlingen ble anlagt i 1989 og har fått navnet Rhododendrariet. Hele 800 eksemplarer av 82 forskjellige arter og hybrider har hatt plass på det beskjedne arealet. Ettersom planene har vokst til og krever større areal, er det blitt nødvendig å redusere antall eksemplarer og arter noe.

Blomster, busker og trær
Det legges det stor vekt på bruk av blomster i Byparken. Byrommene prydes av tulipaner, roser, stauder og sommerblomster i blomsterurner og bed. Mange lar seg begeistre av de grønne og blomstrende omgivelsene og følger nøye med på sesongens komposisjoner. Musikkpaviljongen skiller seg ut som den mest fotograferte sammensetningen av sommerblomster i Byparken.

 

 

22.mai 2013 EN NYDELIG DAG OPP TIL SLOTTSHAUGEN I BUDAPEST

HVOR WIGDIS IKKE VAR ALENE OM Å BEGEISTRE SEG OVER DEN FANTASTISKE JAKTSTTUEN AV......

SLOTTET ER ET YNDET UTFARTSSTED FOR TURISTER OG FASTBOENDE OG OGSÅ ET FLITTIG BRUKT STED FOR MANGE AV BUDAPESTS FESTIVALER

UTSIKTEN HERFRA OVER DONAU OG PESTSIDEN ER HELT FANTASTISK

Jeg fortsetter å "jobbe meg" gjennom dagene i Budapest, og siden det er mest verdensutstillingsbilder som må sorteres, distribueres til alle som skal få og velges ut til bloggen, får det prosjektet komme til slutt.

Under følger bloggen jeg skrev fra Slottshøyden, da jeg var på vinfestival der i sept. 2010.

Link ut til bildene jeg tok denne gangen https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201182336661376.1073741825.1259170183&type=3

Til slutt må jeg få takke her for den koselige hilsenen i gjesteboken min i dag. Vedkommende har ikke lagt til sin mail adresse, men kanskje hun/han leser bloggen, så TUSEN TAKK!

Skrevet av T.S22. mai, 2013
Hei Eira!
Møtte deg og på Torgallmenningen tidligere i vår, og du reddet en ellers trist og dårlig dag! Takk! Du er fin!

 

 

 

13.sept. 2010 BORGKVARTALET OG SLOTTSHØYDEN

 
 
 
Panorama over BP fra slottet
 
 

DEL AV VERDENSARVEN

 

På grunn av sin gode beliggenhet var slottet bebodd allerede på 1200-tallet. Bela IV.lot bygge en borgher etter tartarinnvasjonen. Han flyttet setet sitt hit. 
Borgkvartalet ligger på Slottshøydeni 180meters høyde over havet.Den er ca 1,5km lang og 1km bred. Her er tre kirker, fem museer, flere historiske bygg, monumenter, gater, plasser og et teater. I tillegg er her fire hoteller, utallige restauranter, kafeer,kunstgallerier og gavebutikker. kort sagt; umulig å få med seg alt. 
Men den fantastiske utsikten over byen fikk jeg nå med, og bildene er tatt på gårsdagens vinfestival som fant sted i disse flotte omgivelsene.

 
Her selges billetter til festivalen ved en av slottets mange porter.
 
 

JAKTSCENE

 
 
 
Kong Mathias
 
 
 
 
Fontenen viser den legendariske jaktscenen fra 1400-tallet, da den vakre Helene forelsket seg i kong Mathias.Den unge bondepiken, jegerne og de utkjørte hundene er detaljert og realistisk til minste detalj.
Jeg er foresten spent om noe av det jeg har skrevet, i hele tatt, blir lagt ut. I dag kunne jeg ikke få betale i resepsjonen pga dataproblemene. 

 
 
 
 

21.mai 2013 HELT DAGLIGDACHS

NAM, NAM BLÅSKJELL

Selv om været var både grått og vått, var det to entusiastiske dachser som ble med meg på dagens fotorunde. Med fire løpske tisper i huset, er Aino og Eira de eneste jeg tar med til Viken på dagtid. Sjansen til å treffe på hanner er altfor stor, og ikke er jeg trygg på at de luftes av mindreårige heller. Da kan det bli vanskelig å håndtere en elskovssyk hanne, selv om jeg bare tar mine tisper under armen og går.

Men som sagt, Eira og tante Aino fikk en fin tur, og selvfølgelig benyttet Aino sjansen til å innføre niesen sin i å finne/spise blåskjell. Og vi som ikke gikk helt ned i fjæren for å ungå akkurat det. 

EIRA

På vei nedover til Viken kunne jeg glede meg over og nyte de første blomstene til de japanske kirsebærtrærne. Årets blomstring er flere uker forsinket, men desto mere velkommen og spesielt på en regnværsdag.

I tillegg tar jeg med flere bilder fra den flotte 17.mai feiringen i Budapest hvor de positive norske studentene i Ungarn nok en gang inviterte til åpen 17.mai feiring på Margareth øyen

Første linken er til Budapest.no, som også hadde en finger med i feiringen.

Neste link er fra min forrige runde rundt på øyen i april 2012 + 17.mai 2013 i full str.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3700880241464.164891.1259170183&type=1

 

TOGET KLAR TIL AVMARSJ
STUDENTER, FASTBOENDE OG TURISTER
MINE TO KJENTE I TOGET, MIN BROR VED SIDEN AV WIGDIS I SIN FLOTTE NORDLANDSBUNAD
17.MAI PYNTETE LANGBORD
DEN DEILIGE MATEN.....
.....VI INNTOK....
HENTET VI FRA DEN RIKHOLDIGE BUFFETEN I BAKGRUNNEN.
BALLONGENE VAR FØRST PYNT OG DERETTER DELT UT TIL BARNA
DISSE KJEKKE STUDENTENE OG DERES HJELPERE SØRGET FOR EN FLOTT OG MINNERIK FEIRING FOR OSS ALLE.

NOK EN GANG........

.......TAKK!

 

20.mai 2013 HJEMME IGJEN

ETTER FLOTTE DAGER I BUDAPEST

HVOR JEG FIKK MED MEG DACHSENE PÅ BEGGE UTSTILLINGENE

 

 

MED VERDENSUTSTILLINGEN SOM HØYDEPUNKTET

OG BEGGE DAGENE TRAFF JEG KJÆRE HUNDEVENNER

17.MAI-FEIRINGEN BLE ET NYTT HØYDEPUNKT,...

 

 

FØRST TOGET......

OG DERETTER GOD MAT OG HYGGELIG SAMVÆR MED ANSASTUDENTENE, FASTBOENDE NORDMENN OG TURISTER, SOM OSS

SHOPPING BLE DET OGSÅ TID TIL, OG MARKEDSHALLEN BLE FØRSTE STOPP

JEG KJØPTE EDELSØTT PAPRIKAKRYDDER TIL ULF I FØRSTE ETASJE OG BARE TITTET PÅ ALT DET VAKRE HÅNDARBEIDET I 2.EGT.

DER ER OGSÅ MANGE SPISESTEDER I MARKEDSHALLEN, MEN VI FORETRAKK Å NYTE BÅDE MAT OG DET FLOTTE VÆRET UTENDØRS

SISTE POST PÅ PROGRAMMET VÅRT VAR EN TUR TIL SLOTTSHØYDEN

SOM RENESTE BONUSEN FIKK VI "TA DEL I" BRYLLUP RETT UTENFOR BALKONGEN TIL HOTELROMMET MITT

FLOTTE DAGER, OPPLEVELSER OG MANGE GODE MINNER,.....

men også litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har lagt ut hjemmesiden underveis. Det lot seg bare ikke gjøre denne gangen. Jeg har tatt mange bilder. Alle disse skal jeg gå i gang med å redigere og sortere. Noen skal sendes til de som jeg tok bildene av, mens andre lager jeg små album av og legger ut etter hvert på hjemmesiden. 

 

12.MAI 2013 MERE KAKE OG MERE KOS......

DA VI VAR PÅ ETTERMIDDAGSBESØK I DAG

STELLA OG BESTEN

JEG BLE OGSÅ DEN LYKKELIGE EIER AV EN BLYANT/VISKELÆRDACHS TIL SAMLINGEN MIN

 

 

Det første vi gjorde da vi kom hjem igjen, var å slippe ut dachsene. Helt utrolig hvor fort utviklingen hennes har gått. Nå løper hun så lett som bare det, både ut og inn gjennom hundeluken. Ja, inn er på ekte dachsevis, så det gjør hun når hun vil. For hvis hun er opptatt/ ikke ferdig med noe ute, snur hun bare elegant ned igjen. I dag var det noen røtter som Astra hadde gravd opp så spennende og visst velsmakende også. Da måtte det klar beskjed til, men da kom hun også inn. Men berørt av tilsnakket, ikke det minste........

 ...og med en like troskyldig mine, som da Eira nøyaktig for tre mnd. siden, poserte så fint for bloggen.

 

 

11.mai 2013 REINE LUKSUSEN.......

ULF BYR PÅ OG SERVERER NYBAKT KRINGLE TIL KAFFEN

Å KOMME HJEM TIL NYBAKT VANNBAKKELSKRINGLE MED FERSKE JORDBÆR OG VANILJEKREM

Da var solen også tittet frem, etter en dag hvor det har bøttet ned hele tiden. Greit nok at det ikke ble noen fotorunde med dachsene. Jeg synes det har vært nok gråværsbilder i det siste. Dachsene var sikkert bare glad for å slippe unna for en gangs skyld også. 

Ulf ble igjen, da jeg for til byen for blant annet å få klippet meg før Budapest-turen. Stor var overraskelsen da jeg kom hjem til nybakt kringle. Den smakte veldig godt også og best av alt, vi har mer igjen. Jeg er snart klar igjen.

PÅ EKTE DACHSEVIS

 

 

EIRA OG SVEA

De vet å slappe av og verken bekymre seg eller ha dårlig samvittighet, slik at de ikke slapper av. Derfor skal jeg døyve egen dårlig samvittighet over dagens manglende fotografering, finne roen og mens jeg er så godt i gang, nyte reker og laks til kvelds , som jeg vil avslutte med nok et kringlestykke. 

Ønsker alle andre og EN FIN FREDAGSKVELD.

 

 

10.mai 2013 EN FORSIKTIG START,.......

SÅ RINGTRENINGEN MED EIRA STARTER MED LEK,.....

EIRA ER OPPTATT AV BALLEN, SOM ULF FLYTTER RUNDT,.....

 

 

SLIK AT EIRA BÅDE MÅ KONSENTERE SEG OG HOLDE KONTAKTEN MED ULF

PREMIERINGEN TIL EIRA BLIR Å FÅ LEKE MED BALLEN

Etterpå var hun klar til noen runder på skoleplassen, mens Ulf oppmuntret og roste henne. Uansett hvor fristende det var, avsluttet vi mens innsatsen hennes var på topp. Vi var fornøyd med dagens trening og ser frem til fortsettelsen. 

 

 

9.mai 2013 EN TING SLÅR ALDRI FEIL,.....

VARRITRIOEN PÅ REGNVÆRSTUR

For blir det meldt nedbør i Bergen, så både kommer det og i store mengder. Det legger heller ikke kommunen skjul på, bare se hva de skriver på hjemmesiden sin.

På grunn av sin beliggenhet mellom syv fjell, er Bergen ekstra mottakelig for regn. Byen hadde 268 regndager i 2011 - og innbyggerne er stolte av det.

 
IKKE PARAPLYVENNLIG: Det regner ikke bare nedover i Bergen. Også bortover, oppover, hitover og ditover...
BILDE: ENDRE HOVLAND

Regnet holder alle friområdene i og rundt byen intenst grønne sommeren igjennom, og det sies at jenter fra Bergen kan takke regnet for sin vakre hud.

Bergenseren har dessuten lært seg å gripe dagen når solen titter frem, så byen syder av liv på varme solskinnsdager.

Grønt og vått

Det bergenske klimaet er som skapt for eviggrønne rhododendron. Samlingen på Arboretet og Botanisk hage på Milde omfatter mer enn 5000 planteslag, og den rommer Nordens største samling av rhododendron og Norges største rosesamling.

Alt vannet som faller ned har for øvrig ført til at Vann- og avløpsetaten innenfor kommunen er ledende innenfor sin virksomhet. Vannverket i Bergen er landets eldste, og totalt har byen 2100 kilometer med kommunale vann-og avløpsledninger.

 

ATIE

Vi får leve enda en stund på den korte sommerværsvisitten, for i dag er det vått og grått igjen. Men det er ingen unskyldning å hoppe over dachseturene. Dagens bilder tok Ulf, da han hadde med Varritrioen mens jeg fikk unna noe nødvendig skaprydding. Det ufyselige været la ingen demper på en overivrig gjeng, som ikke kom seg fort nok ut av døren. 

AINO

Det ble en fin, men våt runde, og uansett hvor mye de prøvde å riste av seg regnet, så de mer eller mindre druknet ut alle sammen. Derfor var det godt å komme hjem igjen og få tørket seg.

 

AINO HÅPER AT DET HJELPER Å RISTE SEG

Herdlefjorden er ein 19 km lang fjordarm av Hjeltefjorden langs grensa mellom kommunane Askøy og Meland i Hordaland fylke. Fjorden er kalla opp etter øya Herdla som han har innløp ved. På gamle kart er namnet Herløfjorden, i samsvar med stavinga av øynamnet. Herdlefjorden går frå Herdla i nord til Byfjorden ved Bergen og Salhusfjorden i sør. Herdlafjorden går på nordaustsida av Askøy og på sørvestsida av Holsnøy.

EIRA MED HERDLEFJORDEN I BAKGRUNNEN

EN MEGET STOLT OG FORNØYD EIRA

EIRA TRONER I STOLEN MIN

Eira har en bratt læringskurve, og det er ikke det minste rart med så mange læremestre. Eksemplets makt er stor, og selvtilliten til den lille er det ingenting i veien med heller. 

Jeg vet ikke om jeg er så begeistet for den siste ferdigheten hennes. Når hun nå kommer seg opp i sofa og stoler på egenhånd, ser hun heller ikke noe problem med å hoppe ned. Det synes jeg er vel høyt for henne, så nå kommer jeg ikke til å forlate henne løs i stuen mer. Da jeg kom etter en tur på kjøkkenet, ble jeg møtt av et meget fornøyd Eira, som begeistret og høylytt ga til kjenne at hun hadde "besteget" stolen min. 

 

8.mai 2013 EN NY VRI FOR EIRA.....

DA VI FLYTTET VALPEGÅRDEN UTENDØRS

JEG KJEDER MEG

Ulf og jeg tok med oss både avisen og formiddagskaffen utendørs. Eira hadde allerede vært ute og rast med de store i hundegården. Nå fikk hun med seg både seng og leker ut og til å med trekke seg inn i buret, hvis hun ville ha litt skygge. Alt dette kom visst litt bardust på henne, så først ble hun bare stående. Dette ble for lite action for henne,.....

MÅ FINNE UT HVA ULF HOLDER PÅ MED

Men så oppdaget hun at Ulf hadde ting på gang, og det måtte undersøkes nærmere.

KAN IKKE SE, FOR FLAGGET ER I VEIEN

1.mai tok stormen både flagget og veggfestet vårt,......

Og skulle vi få flagget på frigjøringsdagen, måtte han til pers. Det ble raskt fikset, og Eira fant ut at det var ikke så verst å få med seg valpegården utendørs. 

ER DET IKKE MAT SNART?

Etter en stund kom det velkjente skal-jeg-ikke-få-mat-blikket opp,......

UTESERVERING

...og da tok vi like godt måltidet som en picnick i hagen. Maten smakte visst ekstra godt i det fri. 

Middagsluren toppet en meget vellykket vri på dagen. Bare så synd, at det utpå ble en vri på været også, for nå plaskregner det.  

GODT JEG HADDE MED SENGEN MIN, FOR NÅ TAR JEG EN LITEN "HUNDEBLUND"

HILSEN FRA ANTE

Hei!

I dag gikk vi tur med 2 4-beinte og 2 2-beinte. Ante i sitt lange bånd, og fjordingen Kåre i leietau. 
Kåre var nok mer interessert i Ante enn motsatt - Ante synes at Kåre er litt i største laget, som dere ser på bildet. :-)

Uansett... Det var en deilig kveldstur i nydelig solnedgang!

Klem fra Ante og de 2-beinte

7.mai 2013 DET ER LOV Å HÅPE

AT VI SNART FÅR FLERE SLIKE MAIDAGER HVOR AINO...

OG ATIE......

KAN BOLTRE SEG I BLOMSTERENGEN .


Med 24,3 grader i skyggen, ble det en flott dag utendørs for både oss og hundene. 

Som jeg har skrevet om tidligere, er blomstingen av engkarsen, "hellig" for Ulf. I dag fikk Aino og Atie, for en stakket stund, være blomsterpiker, før gressklipperen overtar. Men her vil de fremdeles finnes http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/card_pra.htm med fine bilder og opplysninger om engkarsen, som erblant de første engvekstene som blomstrer om våren. Spesielt på Vestlandet kan kan engkarse dominere i vide tepper.
Nå er det meldt stigende temperatur fra i kveld og med sommervarme i morgen. Dessverre blir det visst bare en smakebit av sommeren i denne omgang.

Aino lar seg ikke bekymre av forsinket vår og varme. Hun tar hver dag som den kommer og nyter den fullt ut uansett. Og når ettermiddagskosen på Ulf sitt fang,......

blir avsluttet med vafler, er i hvert fall Aino ( og resten av dachsene) kjempefornød. 

 

6.mai 2013 I LÅNTE FJÆR,.....

EIRA LÅNER AINO SITT HALSBÅND

SÅ DETTE ER EIRA PÅ TUR I SKOGEN

Hun var mer enn ivrig å komme seg avgårde og likte ikke at jeg heftet oss med fotograferingen min. Det virker som Eira er ekstra giret, etter at hun fikk prøve blodspor. I dag var det i hvert fall tydelig at hun ikke bare gikk tur, men "jobbet" også.

PÅ VEI HJEMOVER

Nå er det ikke så dårlig stelt at Aino og Eira har et halsbånd på deling. Jeg ville spare armene mine litt og heller gå flere turer, så da kunne Eira like godt låne Aino sitt. Snart kommer hennes nye i posten. Nytt langt kobbel har jeg allerede kjøpt.

Aino og Atie fikk neste runde, men da lot jeg kameraet ligge igjen hjemme. 

CERINNE, SISTEMANN UT, OG DA VAR KAMERAET MED.....

MEN HVA SOM VAR SÅ SPENNENDE, AT HUN BÅDE STAKK HODET MELLOM SPRINKLENE.....

OG FØRSØKTE Å STIKKE AV UNDER GJERDET,.....

...FORSTO JEG IKKE, men vi har både sett og støtt på mink tidligere, så kanskje det var det hun hadde teften av.

 

5.mai 2013 SALHUSFJORDEN

Photo by Stephan Hitzel
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
 
 
Nordhordlandsbrua krysser Salhusfjorden

Salhusfjorden er en fjord i Bergen og Meland kommune i Hordaland. Den ligger mellom Salhus i sørøst og Frekhaug på Holsnøy i nordvest og starter der Byfjorden, som kommer sør fra Bergen sentrum, møter Herdlefjorden som kommer nordvest fra. Både Byfjorden og Herdlefjorden kan ansees som fjordarmer til Hjeltefjorden.

Uansett om vi er i Salhus eller på Gressholmen, er fjorden vår nærmeste nabo. Her hjemme har vi Salhusfjorden bare et steinkast unna. Vi kan følge trafikken fra stuevinduet, og vi hører godt, når hurtigbåtene suser forbi. Dette er ikke hovedleien for Hurtigruten, men .......legger jevnlig ruten gjennom ....og Salhusfjorden på sør. Utenom rutetrafikk og lastebåter brukes fjorden flittig av fritidsbåter, og selv den sene og kalde våren, har ikke stoppet småbåtentusiastene. De er på sjøen uansett.

Selv er turen ned i Viken og til fjorden en av dachsenes faste ruter. Dette er også det neste stedet vi alltid tar med valpene våre, etter hagen vår. 

Og ikke virker det som om Viken blir kjedelig for hundene. Alltid like kjekt og uansett årstid og ikke minst spennende hvem eller hva de kan treffe på. Det synes i hvert fall Aino og Atie

 

Atie leder an oppover mot toppen.
Atie ser utover hvor Herdlefjorden og Salhusfjorden møtes.
 
Jeg er glad for at det ikke ble utdelt stilpoeng, da vi klatret oppover bergene. Dachsene hadde ikke noe problem. Da var det verre med ho mor, som skulle buksere seg oppover med to hunder i bånd, pluss kameraet rundt halsen. Vi kom da opp, og alt var såre vel helt til Aino og Atie ble så ivrige å snuse rundt omkring. Jeg hadde valgt bort Viken i dag, men tror dere ikke at mine to ivrige blåskjellsamlere fant rikelig av sorten langt borte fra fjæren. Der var så mange, at det var rikelig å forsyne seg av. Dette kan de nok takke fuglene for, men jeg grep inn. Det ble full retur fra både uberørt natur og nydelig sjøutsikt.
 
En slukøret Aino, som ikke fikk meske seg med blåskjell

ET FLOTT,MEN SJELDENT SYN PÅ FJORDEN

En fembøring for fulle seil.

FEMBØRINGEN

Fembøringen er en åpen klinkbygd trebåt av Nordlands eller Åfjordtype. Den har stort sett samme proporsjoner og utseende som mindre båtstørrelser av samme type. Byggematerialet er tradisjonelt gran eller furu.

En fembøring har seil, typisk råseil med toppseeil og gjerne seks eller syv rorom.
Standardlengden er opptil 50 norske fot. 
Fembøringen ble brukt til varetansport og fiske, også lofotfiske.  I Johan Bojer sin bok, Den siste viking, er dette beskrevet.
Mer stoff om fembøringen, også bygging og mange bilder:
www.evenes-kystlag.no/Ungsmaloy/ungsmaloy.htm

 
 
 

 

4.mai 2013 REGN, VIND OG TÅKE

Steinblokker har rast ut på fotballbanen i Salhus. Foto: ARNE RISTESUND

Og jeg burde for lengst ha lært, at det og fotorunde er en dårlig kombinasjon sammen med meg. Aino, Atie og jeg la trøstig i vei oppover Salhussvingene mot fotballbanen. Vanen tro tar man alltid en kikk oppover fjellsiden, selv om den er rassikret nå. Det er også satt opp et rassikringsgjerde, men helt sikker kan man aldri bli.

Planen min var å ta flere bilder både av det og hundene, men da hadde jeg allerede fått sånn neglebitt, at det ble en hel serie uskarpe fiaskobilder. Bortsett fra at kamera betyr tur, er hundene helt likegyldig til fotograferingen.

UINTERESSERT FOTBALLPUBLIKUM

Heldigvis har jeg Eira å "redde meg" på. Hun er et takknemlig fotoobjekt, liten, søt, full av liv og alltid i godt humør. Det skal virkelig storme og bøtte ned, før hun gir opp. Alt er like gøy, og så er hun så fornøyd både med seg selv og egen innsats. Det er nok også derfor at hun heller løper rundt med Ares sitt kjære tau, enn "riktige og tilpassete" valpeleker. Da hun tok en liten formiddagspause i valpegården, hadde hun like godt med seg den største kongen hun fant. Og jammen hørte jeg ikke knasking fra henne også, så hun klarte også å få ut godbiter.

FÅ, MEN VELKOMNE VÅRTEGN......

 Selje (Salix caprea) er en art av løvtre i pilefamilien. Den har rødgul kjerneved og grå bark. Selja kan bli opptil 20 m høy, med en diameter på 40 cm og en alder på 80 år. Selja blomstrer tidlig på våren, med hann- og hunnrakler på adskilte trær. De gule, lodne hannraklene kalles ofte for «gåsunger» eller «puselabber». Selje vokser best på tørr eller svakt fuktig, sandholdig eller kalkholdig leirjord. Lyskravet er stort. 

DET GJELDER BARE Å HA TROEN

3.mai 2013 HVER SIN SMAK

FOR MENS EIRA VILLE UT FOR Å LEKE I NYSNØEN,....

VAR DEN LYSTEN HELT FRAVÆRENDE HOS AINO OG ATIE

De så dumt på meg og la bare enda bedre til rette i stolen min. For de var morgenens uventete møte med kong vinter ingen suksesss, så noen tur ut før "trykket" krevde sitt, kom aldeles ikke på tale. Helt ærlig. Jeg forstår de godt. Dette snøværet kunne vi godt vært foruten.

TUR UTOVER HOLMENE

For nå ser både de og vi frem mot sol og varme og å komme oss nordover. Tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger om dachsehytten. Men det er nok ikke bare selve hytten som gjør at dachsene trives så godt der. Selve naturen er sjelebot både for to,- og firbeinte.

UTSIKTEN FRA DACHSEHYTTEN

NATUREN RUNDT OSS, SETT FRA TUROMRÅDET VÅRT

MOT VÅGSFJORDEN
ROLLØYA
ASTAFJORDEN INN TIL HØYRE FRA ROLLØYA

BoNUSSTOFF MED TILKNYTNING TIL DAGENS BLOGG

Hamnvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
 
 

 

Ibestad
Hamnvik
   
 
 
 
  Hamnvik (med tettstedsnavnet Ibestad) er et tettsted og administrasjonssenteret i Ibestad kommune i Troms. Tettstedet har 445 innbyggere per 1. januar 2012, og ligger på Rolla (Rolløya), som er en av de to øyene kommunen består av. Den andre er Andørja.

Stedet 

Hamnvik, bilde tatt fra kaia
Handelsstedet sett fra bukta

I Hamnvik finnes servicefunksjoner og administrative funksjoner som kommuneadministrasjon, lensmannskontor, lege, sykehjem, kirke og prest, matbutikker, elektrisk forretning, blomsterbutikk og jernvarehandel.

Navnet Hamnvik skriver seg fra en vik litt nedenfor det som idag er tettstedet. I denne viken etablerte Jens Bing Dons et handelssted på slutten av 1700-tallet. Handelsstedet er nå under renovasjon og brukes i reiselivssamenheng. Servering av mat skjer på bestilling. Det har vært i familiens eie frem til idag, og er det fortsatt. Det utgjør idag et meget godt bevart eksempel på et tradisjonelt nordnorsk handelssted.[1] Stedet er bl.a. omtalt i Nils A. Ytrebergs bok om de nordnorske handelsstedene.

Rolløya med Hamnvik er knyttet til fastlandet via bro fra fastlandet til Andørja og tunnel derfra til Hamnvik på Rolløya.

De nevnte øyene er rekordholdere: Rolla er den vannrikeste øya etter størrelse i Norge.Andørja er Nord-Europas meste fjellrike øy, også med Langlitinden (1276 moh) som det høyeste fjellet på en norsk øy (unntatt Beerenberg på Jan Mayen). Desto mer fantastisk er dette faktum fordi Andørja har en fjord som går helt inn til midten av øya.

 

 

2.mai 2013 I HAGEN

EIRA I FULL FART

Noen ganger er det godt å gå tur uten å ha med fotoapparatet. Vanen tro ble Eira tatt ut, etter at hun hadde spist mellommåltidet sitt. Jeg var så heldig at Ulf kom ut like etter, klar til å ta både bilder og en liten videosnutt. Det passet meg utmerket, for da hadde jeg dagens bilder i boks.

NOE SOM MÅ UNDERSØKES NÆRMERE

Eira elsker å få løpe fritt rundt i hagen, nå er det ikke en krinkel eller krok, som hun ikke har utforsket. Det er spesielt spennende å ha elevene som publikum. De tre laveste trinnene pluss  SFO har skoleplassen sin "vegg i vegg" foran huset vårt. Eira var ikke gammel, før hun visste å innynde seg for elevene, som på sin side, oppmunterer henne til både kos og ablegøyer. Hundegården vår ligger høyere er enn "storskoleplassen", så det umuliggjør denne nærkontakten. Og det er like godt, for vi er ikke alltid like fornøyd med holdningene og oppførselen noen av elevene har overfor hundene. Derfor holder vi de stort sett inne i friminuttene.

EIRA HAR FÅTT ØYEKONTAKT MED ULF......

I dag måtte Eira nøye seg med lek og kos med meg. Elevene hadde time, og selve hagen hagen er ikke dachsesikker, så skal hun leke med de andre, må det skje på rømningssikre områder.

....SOM BÅDE TAR BILDER OG VIDEO AV OSS.

At Eira som holdt varmen mens hun løp frem og tilbake, ikke hadde samme lyst og behov for å komme inn i varmen igjen, er lett å forstå. Jeg var tynnkledd, og som store deler av landet, er vi fortsatt langt unna den store vårvarmen. Men den kommer, den kommer. Det er i hvert fall lov å håpe.

 

SIGRUN OG EIRA I HAGEN

1.Mai 2013 JEG GLEDER MEG......

.....OVER FINE PIE

"Familiens nye dachs", ikke en som bor eller skal bo hos oss, men sammen med Eik. Foreløpig er det enklere for Pie å slippe pendlingen mellom NY og Oslo og heller vente på at han og matmor flytter hit. Vi gleder oss minst like mye.

....TIL TUREN TIL BUDAPEST OG WORLD DOG SHOW

For å utelukke alle misforståelser med en gang. Ikke skal jeg stille hund og, det har heller aldri vært hensikten med turen. Når vi tre hundevenner likevel skulle til Budapest i mai, la vi reisen samtidig med utstillingen. Hotellet vårt ligger en liten spasertur fra utstillingsområdet, så alt ligger vel til rette for å komme seg raskt og greit der. Vet om kjente som skal stille, og ellers skal vi ta det som det kommer og få med oss mest mulig av "våre" raser og treffe gamle og nye hundevenner.

.....TIL 17.MAIFEIRING PÅ MARGITØYEN

Margitøyen er et besøk verdt i seg selv, og det er også der de norske studentene i Budapest arrangerer feiring av nasjonaldagen. 

Fra fjorårets tur:

 

14.april 2012 MARGITØYEN

 
 
 
 
 
 
 
 
Margiøya har vært ubebodd siden den tyrkiske okkupasjonen.
Erkehertug Josef av Habsburg gjorde den til en engelsk park i ca.1796. Ruinene av det doninikanske Domokos klosteret, hvor kong Béla i sin tid, sendte datteren Margit, ble bevart. Det var som takk til Gud, for å ha jaget vekk mongolene. Øyen ble senere oppkalt etter henne.
Øyen er rikt beplantet, og det finnes flere berømte hager, bl a rosehagen, en japansk hage. 
På øyen er det også mange bad, fredelige plener og en fuglepark.
Wigdis og jeg ruslet både hele øyen frem og tilbake, med avstikkere på kryss og tvers.  Har prøvd å "fange" en del av inntrykkene fra denne turen med kameaet, og jeg legger ut en link med flere bilder i løpet av kvelden.
 
PS
Har fått byttet rom, slik at jeg nå har internett.
 
Japansk kirsebærtre i full blomst
 
 
 
 
 
 
Fra fugleparken
 
 
 
 
 
 

 

 

......TIL ÅRETS SOMMERFLYTTING

FRA MORGENTUROMRÅDET VÅRT

Det er årets desiderte høydepunkt for dachsene. Riktignok har noen av de vært der både en og to ganger sammen med Ulf i løpet av høst/vinter. Men det er liksom når storbilen pakkes og vi drar på fellesen, at det virkelig gjelder. 

FRA "AVSLAPNINGSAVDELINGEN"

HVORFOR IKKE?

For dere som drar på smilehullet over dachsenes sofagruppe og markblomster på bordet. 

Ja, hytten har fått eget flagg, blomsterkasse på veggen og margeritter rundt hundegården. 

Trivelige omgivelser for beboerne og trivelig for oss, og det var det vi ønsket.