BLOGG

Godt med litt variasjon for valpene, så i dag gikk utflukten yil en ny strand. Heldigvis ligger det meste av turterreng for små dachser innen en liten spasertur

GIRKO

Selv om det ikke kan virke slik av bildene, så var alle valpene med. Det skyldes at Girko fulgte ble dagens linselus.

GIRKO

Riktignok ble det noen små glimt av de andre og,….

GÁRGÁN og GAUP

men også der klarer Girko å klemme seg inn.

GAUP og Girko

Det er nok Girko fornøyd med, selv om det ser ut til å ha andre ting i tankene her.

Snusingen blir fort unnagjort, da han øynet lek og morro og kastet seg uti løpingen med Gárgán og Gaup,...

Fra venstre: GÁRGÁN, GAUP og GIRKO

før han igjen kombinerer på "snusing" med et siste øyeblikk alene i rampelyset.

GIRKO

 

 

Vi passer på å la valpene få tilbringe de fine sensommerdagene så mye som mulig utendørs. Da passer det også fint å la de få spise maten sin i det fri.

GEELA foran GÁRGÁN midten GAUP bak

Stort sett inntar de både frokosten og lunchen i det fri. Selv på morgenkvisten er de mest opptatt å komme seg ut, og først da stiller de seg opp og venter på frokosten. Det vil si; det er slutt å stå pent når matskålen nærmer seg, så da er det om å gjøre å trø forsiktig og passe på hvor man setter ned foten.

Glupskheten veksler litt, men stort sett får alle fire i seg, uten for mange avbrekk.

GEELA venstre GAUP høyre GÁRGÁN midten

Men det er jo så fristende med litt lek og morro innimellom, men Girko tar seg tid til enda noen munnfuller.

GIRKO

Så blir det litt frem og tilbake til matskålen for alle,….

GÁRGÁN

….før i hvert fall Gaup er mett…..

GÁRGÁN

og klar til å leke med broder Gaup og resten av gjengen.

GAUP

 

Men det trengs kanskje litt overtalelse for å få Girko med på leken. Han tar visst kombinert lunsjstrekk og soling på direkten fra matfatet.

GIRKO

BUSIG TONÅRING?

Skickar en sensommarhälsning från oss på Lidingö. Nova håller oss sysselsatta med promenader och en hel del bus. En favoritsysselsättning är att bita på mattkanter och en annan lek är att gömma sig under soffor. Det ska helst vara mörkt och trångt.

Skickar en sensommarhälsning från oss på Lidingö. Nova håller oss sysselsatta med promenader och en hel del bus. En favoritsysselsättning är att bita på mattkanter Häromdagen rymde hon från sin hage igen och då fick det bli löplina innan Lars ordnat med förstärkning av staket. Jag ertappade henne direkt eftersom hon genast testade att komma ut igen på nya äventyr.

Frid hilser til søster Nova med et mimrebilde fra Gressholmen.

Hadde ikke tenkt å skrive blogg eller kommentere dagens bilder. De står godt på egenhånd, og i dag må jeg få skryte litt av de flotte bildene, som Ulf har tatt. Det var så vanskelig å velge ut et passende antall, at jeg brukte alle. Tusen takk Ulf!

GAUP

GEELA

GÁRGÁN

GIRKO

 

….og alle praktiske forberedelser til at valpene skal forlate "redet", er under full kontroll. De er forhåndsregistrert i NKK. Veterinærtime bestilt til 5.sept. for helsesjekk, vaksinasjon, pass og id.merking. Valpepakkene deres er kommet i hus. Nye valpepledd og leker innkjøpt,….

og i fikk også hver av valpene sin egen mappe med plass til alle papirer, attester og passet. Hos oss har ikke dachsene våre bare sin egen mappe. Disse har forskjellig farge og gjør det mye enklere å finne frem den riktige.

Fikk også unna flere "nyttige" ærend i går. Dachseskapet er blitt for lite, så nytt er bestilt og blir levert i neste uke. Da får jeg også oppdatere samlingen min med bilder av nyanskaffelsene, som skal inn i skapet.

Paraplyen skal ikke der, men får være med på bildene i dachsesamlingen. Sist jeg kom over denne paraplyen, kunne ikke leverandøren sende til Norge.Så kom jeg over en ny leverandør, som både ville og kunne sende til meg.

Det gikk både raskt og greit. Det samme kan ikke sies om denne dachshundkroken. Bestilte noen ekstra, da flere ønsket seg make, da jeg la ut bilde sist. Disse har nå reist USA-Norge-USA og endelig hit til Gressholmen, og det har pakken min brukt hele sommerferien på.

For dere som savner valpebilder i dag, så har både de og fotografen fått fri. Men jeg kan forsikre at valpene har vært ute minst like mye i dag som ellers. Og selvfølgelig dykket det opp episoder, hvor jeg angret på at kameraet lå igjen inne. Det var nemlig litt av et syn, da de små begynte å rydde opp og flytte rundt på veden til utepeisen. De største kubbene var nok like tunge som valpene, men de hadde ingen problemer i så måte. Først tok de seg fullt ut og deretter en skikkelig lang lur og lot seg ikke friste til lek med Daisy, som hadde såååå lyst.

Hun måtte nøye seg med fangkos sammen med Aino, Eira og Frid. De synes nok at valpene har fått være for mye i rampelyset på bloggen i det siste.

 

De små utvider stadig "reportoaret" sitt. I dag er de 7 uker, og vi synes utviklingen har gått i rekordfart. Valpene selvtillit er enda høyere, og de er inne i en periode hvor de tror de mestrer alt og i hvert fall like mye som de voksne dachsene.

Et eksempel: Ulf var på plenen med de små, da jeg passerte med Atie, som også skulle luftes etter formiddagsmaten. Da valpene oppdaget det, kom de løpende mot oss og var veldig så bestemt på å slå følge. Ulf måtte bare samle sammen gjengen og trekke innendørs til Atie og jeg var tilbake fra turen vår.

GIRKO

Men da ble det til gjengjeld en lengre tur på de små. At terrenget var ulendt og at der var rikelig med kratt og einer,viste seg heller som en utfordring enn til besvær.

GÁRGÁN og GEELA

Skulle tro valpene var trøtte og vel fornøyd etter all baksingen deres.

GEELA

Men hvem sier vel nei takk, når Frid innbyr til lek og morro på altanen.

GIRKO på ryggen til FRID GAUP hilser på

Gleden var gjensidig, og Frid var så forsiktig, da hun lekte med de små. Det samme kan ikke sies om valpene, da de prøvde seg på å snike seg til litt pupp hos Frid. Ett er at det ikke var noe å hente der, men små spisse tenner ? Den unge "reservemammaen" takkert høylytt av og overlot både valper og pupping til Atie.

GÁRRGÁN bak til venstre. GIRKO foran FRID GEELA i front

 

Selvklart sier både valpene eller jeg ja takk, når Ulf byr på tur for de små og mange fine bilder til meg.

Som vanlig var var stemningen på topp og alle fire i full lek, så snart de bare kom seg ut av hundebagen.

Da er det en for alle, alle for en. Både mot og ferdigheter til å bevege seg stadig er i rask utviklig, beveger de seg på stadig større områder.

Men setter Ulf seg ned, er de raskt tilbake og samler seg rundt han. Og når de er fornøyd og trøtte, samler de seg ved bagen helt av seg selv.

Midt oppi alt dette klarte Ulf å få tatt enkeltbilder av firkløveret. Selv om det sikkert vekker mest begeistring hos de nye eierne, så håper og tror jeg at de klarer å sjarmere flere enn disse.

GEELA

GAUP

GÁRGÁN

GIRKO

 

Søndagene hos oss starter verken senere eller annerledes, enn de andre ukedagene. Atie og valpene Valpene og Atie får frokost og lufting før, de blir plassert tilbake i nyryddet og rein valpegård. Så er det over til resten av flokken med mating og lengre turer. Ulf går med Ares og Astra, mens jeg begynner med Daisy og Frid. Den runden gir enrask og  frisk start på dagen.

Neste par ut er Aino og Eira.

Og selv om vi ser Ulf, Svea og Fargo i det fjerne, passer vi på å ikke krysse deres vei, så lenge Eira har løpetid. Ikke godt å få øye på de tre på bildet heller. Det skyldes at jeg valgte å ta med kompaktkameraet, og dette er det beste den zoomen klarte.

Senere på dagen hadde jeg store planer med hva jeg skulle fylle bloggen med. Måtte bare få unna en del kontorarbeid og bestilling av flybilletter. Men hva har jeg å stille opp mot den "høye gøye" når han stiller seg utenfor valpegården med kamera og hundebag. Da har valpene bare en tanke i hodet, og det er å komme seg fortest mulig opp i bagen og ut på tur. Skal ikke klage, for valpene koser seg og jeg får mange bilder. Og når sant skal sies, passet vel nok en tur ut, enda bedre til dagens overskrift, enn mitt opplegg. Kos dere med bildene, og fortsatt fin søndagskveld.

GIRKO
GÁRGÁN
GEELA og GAUP (til høyre)
GIRKO, GAUP og GEELA
GIRKO (til venstre) og GEELA
GIRKO
GÁRGÁN og GEELA
GAUP
GEELA, GAUP og GÁRGÁN

 

Alt er relativt,..

…men tar man i betraktning valpenes korte bein og det høye gresset, har jeg vel mine ord i behold.

Og høyt gress er jo også en ny utfordring, som også skal beherskes. Alle fire var i hvert fall raskt ute av hundebagen og klare til dyst.

LANG LANG REKKE

Heldigvis klarte jeg å få tatt bilde av både Gaup…..

GAUP

og Gárgán…...

GÁRGÁN

….før leken var i full gang, og vanskelig å fotografere valpene som nesten forsvant i det høye gresset.

GAUP I TET

Derfor hopper jeg galant over alle bildene, hvor man bare aner noen små brune flekker hist og her.

Girko hadde det virkelig gøy og løp så ørene flagret,...

GIRKO

…og det gjorde Geela også. Da var humøret på topp, men her lurer hun på om jeg virkelig er så hjerterå at hele flokken skal samles i hundebagen.

GEELA

Her er beviset på at det nok var det fornuftigste. Før turen hadde de spist, fått en skikkelig påtår av Atie, kommet seg på tur, hatt "pottetrening" og lekt og kost seg slik, at en aldri så liten lur hadde gjort godt. Det ordnet seg selv, så snart de var tilbake i valpegården. 

AFTERNOON-NAP

 

Det går i triste sanger med mange og lange vers. De repeteres igjen og igjen, og her slipper ingen unna, selv om kurtiseringen egentlig er ment for Eira, som er høyløpsk.

EIRA og DAISY

Uttaler meg både på egne og Ulf sine vegne, når vi hadde ønsket lystigere toner til dagens arbeid. Fargos sang inspirerte verken på maling eller pelsstell. Dagens fysioterapitime gav både et "vokalt" avbrudd og en etterlengtet og god behandling.

Tok like godt med kameraet og bare knipset i vei ut gjennom bilvinduet.

Mesteparten av veien går langs sjøen Vågsfjorden.

Derfor ble det mange sjøbilder, der er det også enklest å ta bilder….

mens veien bukter seg mellom tett vegetasjon og åpne partier med panoramautsikt.

Været er fortsatt på vår side, men i dag ble naturbilder prioritert foran dachsebilder.

Sikkert godt med en fotopause for de,….

…og jeg legger ut dette så tidlig, at dette nesten blir som en frikveld å regne.

God fredachskveld fra oss i nord!