BLOGG


30.sept.2010 EN NY OPPLEVELSE....

Brigg kjenner at underlaget er kaldt.

SOM BÅDE ER HVIT OG KALD,....

Snuten blir også kald, når han snuser på denne hvite plenen.

MEN DU VERDEN SÅ SPENNENDE

Det er Ulf som har tatt dagens bilder av små  Varri-gutter på rimlagt plen. Jeg hadde trodd at de skulle reagere på detkalde underlaget, men de snuste bare som vanlig og konstaterte at riktignok var det kaldt, men ellers ingenting å bry seg om. 
Det har foresten blitt mange turer ut i hagen i dag, for det gjelder å nytte disse godværsdgene til fulle.
Senere på formiddagen tok jeg med Aino og Atie i Viken. På veien ned, stoppet vi på parkeringsplassen til kirken. Jeg hadde med utstillingsbåndet, og begge to fikk en treningsøkt. Først ut var Atie, og da sto Aino bundet til gjerdet. Etterpå byttet vi om. Med så mye logistikk var det liten vits å ta med kamera, men jeg skal få Ulf med på en trening. Da kan han både gi tilbakemelding og ta bilder til hjemmesiden.
Mens Ulf var på skytetrening i ettermiddag, var jeg hjemme med hundene, slik at de slapp å bli lagt i bur og heller kunne nyte finværsdagen fullt ut. 
Vi hører når hundene går gjennom luken og inn på rommet sitt, men det er sjelden at vi finner Flickan og Celeste inne. De har sine prosjekt ute. Flickan er flokkens Tobias i tårnet, og Celeste har alltid et eller flere gravearbeid på gang. Er det rart at jeg priser meg lykkelig over det tørre været og ser frem til barfrost og rikelig med snø i hundegården. 
Celeste er bare fornøyd og lykkelig uansett, om hun bare er vanlig skitten eller en vandrende våt "møkkaklump".  Jeg velger å fortrenge problemet til neste regnværsperiode, for noe under, har jeg for lengst sluttet å tro på.
Brage snuser i vei.

VALPER TIL SALGS

FLERE BLOGGER OG BILDER LENGRE NEDE PÅ SIDEN.

VARRI-GUTTENE

VARRIS BOE

VARRIS BRIGG

VARRIS BRAGE

29.sept.2010 VI UTVIDER HORISONTEN

MED EN ETTERMIDDAGSTUR I VIKEN

VALPENE FÅR SAND MELLOM TÆRNE,.....

SVABERG Å KLATRE I....

OG MANGE NYE LUKTER.

I grunnen ble mye nytt i dag. Jeg plasserte valpene i trillebagen og spaserte ned i Viken. Varri-guttene var ivrig å komme inn i bagen, men utolmodig for å komme ut igjen, så det var bare å gjøre seg hard. 
Vel fremme "spratt" valpene ut til alle kanter. Nå skulle de nye omgivelsene gjennomsøkes. Sanden var spennende. Tangen både luktet og smakte rart, og du verden hvor kjekk den var å leke med. Som forventet ville alle tre ha samme tangen. At der var mer enn nok til alle tre, var totalt uinteressant. Det er jo mye gøyere å kjempe om det samme "byttet", Det ble i hvert fall rikelig med mosjon på alle tre, men det virket ikke som de var videre slitne, for de gikk rett over i å klatre på svabergene. Jeg passet på at vi holdt oss på trygg avstand fra bergene som går rett i sjøen.
 Valpene var så yre og lekne og utfordret seg selv på stadig brattere terreng og lengre avstand både til hverandre og meg. 
Det vil være en overdrivelse å si at alle tre gikk frivillig tilbake i "kjøredoningen", men vi kom oss da vel hjem igjen. Og for å avslutte på tradisjonell skolestilmåte: "Og alle var enig om at det hadde vært en fin tur."

28.sept.2010 OM ATT OG OMATT

1. Høstværet er fortsatt like flott.
2. Hundene får være maksimalt ute.
3. Mindre gulvvask inne.
Alt dette er positivt.
4. Lite nytt på siden.
Ikke så positivt, MEN DET VIRKELIGE FRUSTRERENDE OG NEGATIVE.
Hjemmesiden virker ikke som den skal. Teksten forsvinner under lagringsprosessen, og nå er jeg lei av å skrive teksten på nytt og på nytt. Har sendt mail til de som driver hjemmesiden, men bare fått et motspørsmål om hvilke sider det gjelder.
Også i dag forsvant alt jeg hadde skrevet, da jeg trykket på "lagre og se" Frem til i dag har jeg gått på med krum hals og skrevet på nytt på en og flere ganger. Sånn blir det ikke i dag. Jeg har gått tom. Satser ikke bare på å høre noe fra de Web.ansvarlige i morgen. Jeg forventer at problemet blir løst og at det heretter holder med å skrive teksten en gang, før den blir publisert.

I tråd med "dagens tekst" velger jeg et om-att-bilde. Det er tatt 28/8, da valpene var fire uker.

27.sept.2010 DET SIES AT INTET NYTT, ER GODT NYTT....

Brage trives innimellom busker og trær.

OG TROSS ALT HAR VI JO MEST AV HVERDAGER,...

...men disse høstdagene har værmessig vært av det sjeldne slaget. Så snart solen kommer seg over Salhusfjellet, har vi sol fra skyfri og knallblå himmel. Den varmer også godt i solsteiken. Det er om å gjøre å nyte disse bonusdagene, for vi er ikke så godt vant. Høsten kan være både ekstrem våt og vindfull. Derfor benytter vi sjansen til å la valpene få være maksimalt ute. Nå klarer foresten Brage også å gå opp trappen og helt inn, men viljen er ikke alltid tilstede. Han er som unger flest og skal bare være ute litt til og enda litt til.
Brigg er stadig i farta.

Dagens bonusbilde

Morgenstemning over Salhusfjellet

26.sept.2010 NÆRKONTAKT OG KOS ER VIKTIG

Litt kos, før Brage er klar til mer lek i hagen

DERFOR FOREGÅR FØDSELEN PÅ SOVEROMMET VÅRT.

Der tilbringer også mor og valper den første tiden. Dette har vi gjort med alle valpekullene våre, og vi har følt at det har vært godt for alle parter. Ja, vi må jo tro det, når tispene, neste gang de skal fø, stiller seg opp foran døren og er klar til innsats.
De andre hundene er alltid nysgjerrige når det kommer valper på soverommet, men bortsett fra små glimt inn til de små, må styre de seg i minst to uker.
Cerinne og de nyfødte valpene.

FLYTTING TIL STUEN

Det er stor stas for både oss og hundeflokken, når mor og valpene flytter inn i stuen. I år var det ekstra fint, for vi kjøpte to nye valpegårder. De koblet vi sammen, og selv uten alle elementene i bruk, ble det en fin og ikke minst praktisk valpegård for Cerinne og guttene hennes.
Fra nå av tar valpene del i husets hverdag og alle de lyder som følger med. Dette er den kjekkeste delen av valpetiden, og vi koser oss veldig, og selv om det alltid er vemodig å ta farvel, håper jeg at valpene snart kan flytte til sine permanente hjem.
Jeg både håper og tror at valpene har fått med seg en god ballast fra tiden med oss.
Stor glede på begge sider av gjerdet