BLOGG


30.april 2011 ER AINO PÅ VEI TIL UTSTLLING I NAUSTDAL

HUN HAR FÅTT ATIE MED SOM "SELSKAPSDAME"

Fargo kan skimtes i naboburet,..

MEN DET HJELPER IKKE Å TITTE NED TIL BURENE I UNDERETASJEN,...

...for Svea er den eneste av hundene våre som kan bli bilsyk, og derfor får hun særbehandling. Bilen vår har tre seter foran, og Svea sin plass er i midten. Der setter vi et Varibur, som vi fester med bilbeltet. Denne løsningen fungerer utmerket, og når vi vet at hun har det bra, har vi det også mye bedre. Det er også grunnen til at jeg ofte heller å bli hjemme med hundeflokken, mens Ulf drar alene med de som skal stilles. Jeg angret slett ikke da de dro i dag. Solen skinte fra skyfri himmel, og det er samme værvarsel for i morgen også. varmen er sjelden eller aldri noe problem, når vi er ute og kjører. Bilen er etterisolert, vi har stor bussluke i taket, og alle hundene har tilgang til vann i burene sine. Men å finne en parkeringsplass i skyggen utenfor utstillingslokalene er langt fra enkelt. Nei, da har de det mye bedre hjemme. Her har tispene tatt kvelden, mens Ares deler stol med meg, mens jeg skriver. Nå venter han bare på at vi skal flytte oss over i godstolen og tilbringe resten av kvelden der.
Da gjenstår det bare å ønske Ulf og alle andre kjente en fin dag, både i og utenfor ringen.

29.april 2011 SISTE FORBEREDELSER UNNAGJORT TIL HELGENS UTSTILLINGSTUR

Aino fra siste ringtrening

I tillegg til Aino, skal Ulf stille Captators Fargo og Svea. Nå er bilen gjort klar, og jeg har vasket alt innvendig, så både Ulf og hundene kan legge seg i nyvasket sengetøy. Jeg har også tatt ut alt av kopp, kar og bestikk og kjørt alt en runde i oppvaskmaskinen. Godt når det er gjort, men alt tar sin tid, og spesielt når man samtidig skal få med seg høydepunktene fra bryllupet i London. 
Morgendis i Viken

Vi har foresten fortsatt et nydelig vær, så hundene har stort sett vært utendørs i hele dag. Da har de valget mellom å finne seg et skyggefullt sted eller å brukke hundeluken, for å komme seg innendørs. Dette er en praktisk innretning, som fungerer utmerket, hvis vi ser bort fra Atie. Hun "fyker ut", men ikke tale om hun i det hele tatt forsøker å komme seg inn igjen. Da stiller hun seg bare opp utenfor luken og venter. Der lager hun "trafikk-kork", for de hundene  som eventuelt kommer bak henne, har ingen sjanse til å komme forbi. Det er det ikke plass til. Skulle likt å vite hvorfor hun ikke kan gå inn samme luken, som hun går ut gjennom.
Atie skuer ned på fjorden, og det må jo være mer spennende, enn å sitte og se på en kjedelig hundeluke.

28.april 2011 HITRENING

Captators Flickan og jeg står og venter på at det blir vår tur å trene.

I ettermiddag bar det avgårde til årets første hitrening. Her skulle Flickan få sitt første møte med er kunsthi og ikke minst reven. Vi rigget oss til med stoler og medbragt kaffe, og så var det bare å sette seg ned å nyte finværet og vente på at det skulle bli vår tur å trene. Da det nærmet seg Flickan sin debut, var jeg nede i bilen og hentet henne. 
Vi sto og ventet på vår tur, godt ut av veien fra hiet, slik at tyskterrieren, som trente før oss, fikk fritt leide etter treningen. 
I utgagspunktet skulle jeg trene Flickan. Ulf fikk en sprøyte i skulderen i dag og var hemmet og hadde store smerter. Men det gikk ikke lange stunden, før han ble revet med og overtok treningen, mens jeg overtok fotograferingen. Nå overlater jeg dagens trening til http://www.kennel-captator.com og fortsetter heller med Varriene som også var med i dag.

VI FANT VÅR EGEN LØSNING....

DA DET IKKE VAR PLASS TIL VARRIER I DAG

Atie syntes hiet var spennende og lot ikke Aino slippe til.

Dermed hentet jeg likevel Aino og Atie, og sammen gikk vi inn til til hiet. Da var reven allerede flyttet, men vi "trente på lukten", og Atie var både nysgjerrig og ivrig. Aino var ikke fullt så giret, men det kan jo like godt være at hun ikke kom skikkelig til. Atie okkuperte jo hele plassen.
Alle muligheter til å komme nærmere "godlukten" må utprøves.

Ikke ville hun forlate hiet heller, og da vi endelig kom oss ut av hi-innhegningen, ble hun kjempeivrig og bare ville følge sporene til de, som hadde båret reven, til boplassen sin. Og Aino ble med på notene og hadde visst helt glemt.....
...at hun var lei av å vente på Atie og bare ville rett hjem.

Til neste uke har vi bestilt Varri-trening, så da får vi se, om ikke Atie i hvert fall får møte reven og slipper å trene videre bare på "gammel lukt."

27.april 2011 HELE DAGEN HAR GÅTT MED,...

Jeg har vært inne og hentet Aino til ringtrening.

...men så kjennes det så utrolig godt, når vi er i mål. I dag sto pelsstell, kloklipp og ringtrening på programmet. Først ut var de tre, som skal på utstilling til helgen. De fikk en siste finpuss på pelsen og finstuss av klørne. Deretter var det Cerinne sin tur. Hun har hurtigvoksende pels og må nappes ekstra nå før sommeren. Dessuten er det om å gjøre å få unna mest mulig pelsstell utendørs, og det lå forholdene virkelig til rette for i dag. Vi har et nydelig vær, og ikke minst turvær. Jeg har bare med bilder fra dagens ringtrening med Aino, men det finnes både bilder av andre hunder og turbilder på http://www.kennel-captator.com

FRA AINO SIN RINGTRENING...

MED FULL KONSENTRASJON...

OG TRENING PÅ BORDET,....

OG TIL SLUTT, POSERING FOR "DOMMEREN"