BLOGG

31.okt.2011 TØRRTRENING

Det sies at det er bare bra med en dårlig generalprøve, for da blir fortsettelsen så mye bedre. Håper det også gjelder fotograferingen min. Her hadde jeg rundvasket hele soverommet og gjort alt klar til den kommende fødselen. Seng, tepper og dyner ble båret ned fra loftet, og Atie ble hentet for å prøveligge det hele. 
Jeg husket at Cerinne ikke var umiddelbart begeistret for sengen, men interessen hennes steg, da jeg kastet litt godbiter oppi, rett før fotograferingen. I dag skulle jeg gjenta det trikset, men hva oppnådde jeg? En rekke uskarpe bilder av Atie som graver etter leverbiter. 
Ja, ja, det blir vel både tid og kommer sjanser, når fødselen virkelig seter inn.

KJUSA OSS (bergensk for at vi er heldiggriser)

Dagens postpakke fra svenske venner

For litt siden fikk jeg spørsmål om jeg var interessert i tørkete traktkantareller, som kunne krydre Ulf sin matlaging. Hvem sier nei til et slikt tilbud? Og i dag kom pakken fra Sverige. Sammen med all soppen var det også et kort med en koselig hilsen. Snakk om å være heldige, og jeg i dobbel forstand. Først soppen og deretter mange gode retter med disse velsmakende traktkantarellene.
Tusen, tusen takk begge to! 

Mange timer er tilbragt i de svenske skoger, for å glede oss med all den gode soppen, vi fikk i dag.

TRAKTKANTARELLER

raktkantarell er en liten traktformet sopp som finnes i to varianter:

 Gul og grå. Undersiden har gule til grå forgrenede skiver som går nedover stilken. 

Stilken er lang og tynn, grågul og hul inni og kjøttet er hvitaktig med en krydderaktig duft og mild smak.

 Traktkantarell finnes bare viltvoksende.

 Den tåler noen kuldegrader, og kan derfor plukkes helt fram til november.


30.okt.2011 ATIE FRA DEN ENE,.....

OG DEN ANDRE SIDEN, MEN UANSETT LIKE RUND.

I dag har hun tatt det ganske så bedagelig, og hvorfor ikke. Været har vært like grått, vått og vindfullt, som vi er blitt så vant med, og Atie foretrakk en varm stue og sofaen i dag. Hun er betydelig roligere, untatt når det gjelder nødvendige tisseturer. De blir det fort unnagjort. 
Forhåpentligvis går både hun og vi inn i siste uken med venting. Søndag 6.nov. blir 63. dag fra parring. Vi får bare smøre oss med tålmodighet.

Bare i en parantes:         SITAT OM TÅLMODIGHET

     Gi meg tålmodighet, 
      men la det skje raskt
 Hvor lenge skal du da sette all vår tålmodighet på prøve, Catilina?
Marcus Tullius Cicero (106 f.Kr-43 f.Kr)
  

 Jeg er usedvanlig tålmodig så lenge jeg får det som jeg vil til slutt.
  

 Tålmod er òg ei form for mot.
 Även tålamod är en sorts mod.

 Tålmodighet er en baktalt dyd, kanskje fordi den er den vanskeligste av alle dyder å praktisere.
Sigrid Undset (1882-1949)
  

 Tålmodighet er en slags lettere fortvilelse forkledd som dyd.
Ambrose Bierce (1842-1914)
  

 Tålmodighet er en småborgerdyd.
Arne Garborg (1851-1924)

 Tålmodigheten hjelper den syke så tiden ikke blir for lang, og den friske så tiden ikke blir for kort. La dem ta fra meg hele verden, bare jeg får beholde tålmodigheten.

 Vokt deg for en tålmodig manns vrede.
John Dryden (1631-1700)
  


NYE TILSKUDD TIL SAMLINGEN MIN

Tusen takk til Trude for at du både besørget og sendte denne dachsen, som har vært lenge på ønskelisten min.

VERKEN EN KLASSIKER ELLER UTSØKT DESIGN,...

men en artig liten leke, kjøpt i Budapest.Har fått navnet Amadeus etter hotellet mitt i BP. Det blir nok verre å spille Motzart på den.

29.okt.2011 EN VINDFULL DAG,.....

...men "TRIM & FOTOGRUPPEN", bestående av drektige Atie, Aino og meg selv,  la trøstig i vei. Selv om vinden klarte å holde regnet unna, fikk jeg god bruk for gummistøvlene. Så snart vi forlot veien og kom over på sti og terreng, var det søkkvått, for jorden er så mettet med vann. Lurer på når dette skal tørke opp, for vi får jo stadig påfyll og det i mengder, så det holder.

Været ser i hvert fall ikke ut å dempe Atie sin lyst på turer. Hun er blitt stor og tung, men formen er på topp. Hun er heller ingen sinke, sammenlignet med Aino, men jeg overstyrer det hele og lar både fart og lengde, være tilpasset Atie. Det er tross alt bare rundt om en uke til hun venter valper. Nei alt ser ut til å gå slik vi venter og forventer.
I det hele tatt oppdager jeg til stadighet at det blir "same procedure, as usual" Her har jeg sittet og jobbet med mac'en min, og det er fullt av dachser på fanget og rundt meg. Det nærmer seg kveldsmat og lufting for hundene, og når roen har senket seg, får jeg skrevet ferdig hjemmesiden, selv om den delen blir uten "selskap og hjelp av de firbeinte"
Jeg var innom bloggen, som jeg skrev uken før siste Varri-kull, og du verden hvor likt allting var. Riktignok var det på Gressholmen, og jeg jobbet fra sofaen. Men nå har vi jo fått faste arbeidsplasser de og, så nå er det også likt. 
Derfor lar jeg dere ta del i min mimring, og så satser jeg på at Atie er like i rute som mamma Cerinne, var med sin nedkomst.

SAME PROCEDURE, AS USUAL


23.juli 2010 HJELPSOMME DACHSER,....

Klar til innsats.

"JOBBER" MED DAGENS BLOGG.

Hjelpen er aldri langt unna, når jeg setter meg ned med pc-en. Uheldigvis ble det ikke plass til flere på fanget i dag, så flere måtte nøye seg med sofaplass ved siden av meg. Stort sett behersker både hundene og jeg dette "opplegget". Det er sjelden noen gir fra seg plassen eller faller ned fra fanget, og de som er blitt for sein til fangplass, godtar å ligge på nestbeste plass, sofaen.
Nå er jeg heller ikke så naiv at jeg ikke innser at det er "hun med kveldsmaten" som sitter og skriver, og fra fanget, har de full kontroll med alle mine bevegelser. Nei, dumme er de i hvert fall ikke. 
Med forberedelsene til dagens hjemmeside unnagjort, ble det akkurat som de ønsket; kveldsmat, luftetur og hver sin godbit og natta til alle sammen. Da kan jeg fortsette med dagens skriving, og skal jeg være helt ærlig, går det enklere uten dachsehjelp.
Trangt , trivelig, men du verden så upraktisk.

28.okt.2011 HOS VETERINÆREN

Vet. Erik Ulvik undersøker og revaksinerer Atie

Vi har lenge sett frem til denne fredagen. Atie er førstegangsfødende. Derfor valgte vi å bestille røntgentime til henne, for å få vite litt mer om antallet valper og størrelse på de små. I utgangspunktet hadde vi ønsket å gjøre dette allerede for en uke siden, men etter råd fra veterinæren ble undersøkelsen utsatt til i dag. Da skal nemlig mineraliseringen av skjelettet til valpene være kommet så langt, at det blir enklere å se antallet valper.
"Røntgenassistent" Ulf med Atie

Ulf ble utstyrt med blyforkle og fulgte Atie inn. Jeg skal ikke underslå at jeg ventet spent utenfor. Heldigvis tok verken røntgen eller fremkallingen av bildene særlig lang tid.
Aties "hemmelighet" er avslørt

De viste fire valper, og best av alt; det var fire jevnstore valper. Da slipper vi i hvert fall å bekymre oss for at størrelsen på en eller flere valper, skal skape problemer under fødselen. Selvfølgelig tar vi ikke dagens undersøkelse som annet enn en pekepinn på, at forholdene så langt, ligger til rette for en normal fødsel for Atie. 
Kjærlighet ved første blikk

Som en ekstra spiss på dagens veterinærbesøk, fant Atie seg en ny venn. Linn, som går på ungdomsskolen, hadde arbeidsdag på Knarvik Dyreklinikk. http:/www.frekhaugdyreklinikk.no/Det må jo passe fint for henne, som både har en tibetansk spaniel og to katter hjemme. I tillegg er det målet hennes å bli veterinær og like flink som Erik Ulvik. Det er alltid like trygt og godt å komme til klinikken hans.
Aino sin tur til å revaksineres