BLOGG


31.jan.2012 LETT BLANDING IGJEN

KVELDSRO.....

....ble det ikke mye av i går, da "teknikken" på hjemmesiden spilte meg et puss, slik at det ble lagvis med bilder og tekst i en salig blanding. Noe klarte jeg å ordne, og noe "forsvant" Jeg skal prøve å sette inn igjen fra NM og enkelte bilder, men mitt sure/oppgitte innlegg om løshunder, regner jeg ikke med at noen kommer til å savne.
Men i dag har jeg ingen grunn til å være verken oppgitt eller sur, passelig kaldt og mer eller mindre skyfri himmel. Det visste hundene å nyte i fulle drag, både luftegårds,- og Viken-gjengen.
Ulf var i skogen med Svea, så vi rådde grunnen på hjemmebanen.
Aino i "Solviken"

Etter hvert var hundene godt fornøyd, trakk innendørs og beslagla plassen ved ovnen, på det varme badegulvet og ellers rundt omkring,.....
Luna på sin nye plass

...men ingen av plassene kan måle seg med Celeste Luna sin utvalgte plass. Dette blinkskuddet la Elin ut på FB i går, og jeg måtte bare spørre om å få låne det. Tusen takk for at jeg får dele det videre.
Men jeg fikk mer å le av i går kveld. Jeg snakket med Inger, min svigerinne som eier Ami. Jeg har tidligere skrevet om at hun har hatt med Ami på sykehjembesøk og i barnehagen sin og gledet både gamle og unge med besøkene. Når han er i barnehagen, pleier det å være en håndfull unger, som får holde i hver sin bit av båndet, mens neste gruppe venter på tur. 
Bianca 5 1/2 år var med på en av rundene i går. Mens de andre ungene (og foreldrene også) er opptatt av og lei seg for, at Inger skal flytte over til en annen barnehage, var det helt andre ting som opptok Bianca. Hun lurte på om hun kunne få Ami når Inger døde. På sin rolige og pedagogiske måte forklarte Inger, at siden hun verken var syk eller spesielt gammel, var det mest sansynlig at hun levde lengst. Samtidig roste hun jenten som tenkte på Ami og ville ta seg av ham, hvis han ble alene. Så fortsatte turen og barnehagedagen og. Da Bianca skulle hjem for dagen, fikk Inger følgende avskjedshilsen: "Inger, jeg er så glad at jeg skal få Ami, når du dør"
I påvente av de nyeste bildene fra barnehagen, fant jeg frem bilder fra i sommer, da Ami  "måtte" gå mange runder, for de jentene var litt for store til å godta hver sin bit av et hundebånd.


27.aug.2011 AMI OG VENNER,...

og først ut var Thia Maria.

BEST Å TA DET LITT FORSIKTIG,...

MEN SKEPSISEN FORSVANT RASKT

MANGE SOM VIL GÅ TUR MED AMI,..

SOM GIKK RUNDE.....

ETTER RUNDE MED KJEKKE JENTER

SELV FRA DE SOM JOBBET PÅ EBBESTUA SITT GÅRDSMARKED,...

NESTEN RART, MEN OGSÅ GODT Å KOMME TILBAKE TIL HYTTEN,...

..både for å finne roen og fordøye alle inntrykkene.

30.jan.2012 GRATULERER MED DAGEN HANS CHRISTIAN!

Det har bare gått en uke siden HC sin store operasjon, men ikke uventet insisterte han på å reise hjem så snart legene, om enn under tvil, turde å permitere han. Nå kan han slapper av hjemme, men må også jevnlig innom sykhuset for sårstell og medisinsk oppfølging.
I dag tok Ulf og jeg med pizza og kake og dro ut for å feire dagen hans. Madeleine var da fremdeles på jobb, men så var jo også tanken at vi skulle korte ned litt på ventetiden. 
Det ble en koselig stund, først sammen med HC og hundene, og også Madde, da hun kom hjem. Men det beste av alt var, at nå kan vi se at det går fremover med Hans Christian. Han har fått tilbake litt farge, fått øyebryn igjen, antydning til litt hår så vi også, og han har til og med barbert seg for første gang på 7mnd. 
Vi gleder oss sammen med han over hvert eneste fremskritt. 
I dag koste vi oss også med mimring fra bursdagsturen hans fra 2 år tilbake. Den deler vi også gjerne, mens resten av denne dagen lar vi være familiær og privat.


30.jan. 2010. Gratulerer med dagen HC!

Skål, og gratulerer med dagen!

To trøtte turister.

Så nærmer det seg slutten på en lang og begivenhetsrik dag for mor og sønn. Allerede kl 04.30 ringte vekkerklokken, og tre kvarter senere plukket vi opp Hans Christian. 
Vi var så tidlig fremme i Praha, at vi fikk mer eller mindre hele dagen på oss tilåvære og turister, samtidig som vi har feiret Hans Christian. 
Nå har vi nettopp kommet tilbake til hotellet ettermiddagscruice på elven. Vi er både vel fornøyd og ganske slitne etter alt vi har opplevd i dag.
Et yrende folkeliv overalt.

Tjuvstart i Praha.

Morgendagen blir den store sight-seeingdagen for oss, men allerede i dag tjuvstartet vi litt på egenhånd. Været var strålende,og som vanlig, var Praha full av turister. I tilegg har også de fleste tjekkere lørdagsfri. Dermed ble det dobbelt opp i gatene. Det var et yrende folkeliv, som mange steder resulterte i trengsel.
Når vi nå snart tar kvelden, er vi både slitne og full av inntrykk. Det skal bli godt med en normal-lang natt. I morgen er vi klar til nye opplevelser i en av europas vakreste byer.

Fra Karlsbroen med Prahaborgen i bakgrunnen.


31.jan. 2010. "På kjøretøyet skal storfolk kjennes".

Det er ikke hver dag vi kjører rundt i en 80 år gammel tjekkisk carbriolet.

Prahaborgen

Denne fryktinngytende borgen klorer seg fast til åssiden og har i århundrer holdt byen i sjakk. Historien til Praha starter med borgen, som ble grunnlagt på 800-tallet og har hele tiden hevdet sin stilling som maktens sete i Bøhmen. Innenfor borgens murer finnes et slott, tre kirker og et kloster.
Etter en storbrann i 1541, ble bygningene gjenoppbygd i renessanestil. Fra 1918 har borgen vært sete for republikkens president.

HC har beundret utsikten og tatt bilder.

Litt av utsikten utover byen.

Nok en vellykket dag.

Vi fikk se og oppleve utrolig mye på rundturen vår i Praha. Sjåføren var en trivelig kar og flink guide. Før og etter turen var vi turister på egenhånd, bare avbrutt av litt handling og inntak av mat og drikke. Hans Christian fotograferer ivrig i vei på sitt nye speilreflekskamera, og i dag satte han rekord. Han tok 155 bilder. Kjekt når gaver faller i smak og kommer til nytte.
Det vet jeg at ølet vi kjøpte til Ulf i dag også gjør. Den spesielle sorten har jeg bare funnet et sted, og hver gang jeg er i Praha, tar jeg metroen ut dit. Riktignok er det litt tungvint at flaskene, som foresten har patentkork, må pakkes i kofferten. Det oppveies av en meget fornøyd mottager.

Fra inngangen til Prahaborgen.

1.febr. 2010 Takk for oss.

Nasjonalteatret, med et tak dekorert med rent gull, har dominert høyre elvebredd sin silhuett helt siden 1860-årene.

Gatelangs i Praha.

Alt har sin ende, også vår tur. Etter tre innholdrike dager, reiser vi hjem i morgen formiddag. Hans Christian harbåde fått feiret dagen sin og opplevd Praha for første gang. Jeg har etterhvert besøkt byen mange ganger, og det har vært spesielt kjekt de gangene jeg har hatt barn og barnebarn med.
På dagens side lar jeg bildene spille hovedrollen sammen med noen korte kommentarer fra meg. Det blir bare en liten smakebit, for denne byen har så mye å by på. Et besøk er absolutt å anbefale. 
Fra i morgen av er det igjen hunder og dagliglivet vårt som blir prioritert.
Den astronomiske klokken er en av Prahas mest besøkte turistatraksjoner.

Solur og måneklokke

En annen slags klokke, måneklokke på denne husveggen og solklokke på husveggen på andre siden av gaten.

Mot høyre elvebredd

Utsikt mot Nybyen, Starè Mêsto. Her finnes også Nasjonalteatret og "Det dansende huset"

Utsikt fra Nasjonalmuseet.

Vàclav-plassen hvor studenten Jan Palach brente seg til døde i 1969. Her fant også demonstrasjonene mot politibrutalitet sted. De førte til fløyelsrevolusjonen og til kommunismens fall. Dette skjedde i november 1989.

Typisk gatebilde fra Praha. Vinter og kulde intet hinder.

29.jan.2012 HILSEN FRA ANTE

Hei! 

I dag gikk søndagsturen sjøveien. Ante ble så glad når han fikk redningsvesten  på, og enda gladere ble han når han så hvor vi skulle: en liten tur til hytten! Den lille viken nedenfor hytten virker til å ha sin egen lille mikroklima. Her sitter man i le for vinden og kan nyte den første varmen fra Solstrålene.   

Ønsker dere en riktig fin søndag! 
Klem fra Kikki, Ante og resten av familien.   
Bjørn Einar og Ante, to sjøvante karer

TEKNISKE PROBLEMER

Starten "forsvant", men blir ordnet, når jeg får tid.

Takket være et tilbud Bergens Tidende hadde for abonnentene side, fikk vi ikke bare en fin NM-dag på Voss, men også busstransport fra Åsane og helt opp til arenaen. Det sparte for mange skift mellom buss og tog, men aller mest sparte vi tid. 
Vel fremme på arenaen, fant vi oss en god plass, hvor vi fikk med oss både start, passeringer, skibytte og mål. 

Og snudde vi oss, kunne vi følge med løperne på storskjerm. Forholdene, der vi sto, var så bra, at holdt oss til denne plassen hele dagen. 
De som har mer greie på slikt enn meg, fortalte at det skulle være 15000 tilskuere i dag. De lot høre fra seg med heiarop og bjeller, og selv om stemningen nådde sitt høydepunkt til vinnerne, var de raus med heiingen til alle.
Vi fikk med oss både damenes 15km, kombinert langrenn og herrenes 30km. Riktignok måtte vi returnere til bussen vår, da Martin Johnsrud Sundby gikk i mål og heller ikke fikk med oss den spennende duellen om sølvplassen, var dagen som helhet utmerket. 
Men det var godt å komme hjem igjen også, og selv om hundene hadde hatt tilsyn, fikk de en lufterunde, før vi selv laget oss mat og fikk i oss noe varmt å drikke. 
Både Ulf og jeg har lastet ned hverandres bilder, så noen kan vel dukke opp dobbelt.

27.jan.2012 DACHSESKAPET MITT

FRA ØVERST....

TIL NEDERST,.....

DEN SOM IKKE FÅR PLASS,...