BLOGG

NOVA NYTRIMMET OG PÅ KATTESPOR

Hej

Vad trevligt det är att få följa taxarnas (både de vuxna och valparna) liv i sina hemmamiljöer på din blogg. Nova är nytrimmad efter besök hos Hanna Omalley förra veckan. Det är verkligen ett tufft jobb att trimma Nova och det är tur att Hanna är van och tar kommando. Nova tycker det är bedrövligt att vara fasthållen och låter matte &husse få veta det (läs: Fångarnas kör, del två). Vi får massa tips och råd om allt möjligt som är nyttigt att veta om.

Förra veckan träffade vi två katter som är vana vid hundar på promenaden (före trimning). Nova var väldigt nyfiken och upphetsad så att hon skakade i hela kroppen.

FRID PÅ BLODSPOR

Frid startet uten nøling og direkte på dagens spor. 

På bildet under er det blodstopp i vinkel

Og her nærmer Frid seg sporslutt….

og fant skanken.

Der venter også andre godbiter…..

pluss klapp og ros fra en fornøyd fører.

Tusen takk til Karin og Nova for nok en koselig hilsen!

Og takk til Frid og Ulf for nok en vel gjennomført blodsportrening.

 

Heldigvis fikk Girko løpe fritt og kose seg i skogen både vel og lenge, før en flokk "utbrytersauer" satte en effektiv stopper for dette.

Girko tar seg frem både lett og hurtig. Dette er toppen for en liten kar, som heller ikke hadde sagt nei til en eller flere å leke med, men vi får veksle litt på det, og i dag ble det bare sånn.

Det er så mange spennende lukter. Det er lenge siden vi så elg der, men vi bor i et viltrikt område, og jeg er sikker på at Girko i hvert fall fikk med seg lukt av rev. Elgen kommer tidsno, og da vet i hvert fall dachsene og jeg å holde oss langt unna.

Skal ikke nevne nærmere sted enn en plass i Dalarne i Sverige. Var der en sommer og gikk daglig tur med Ares og Astra. Først i ettertid fikk jeg vite, at det like før var observert Bjørn langs min turrunde.

Sant nok, at jeg ikke hadde vært så flittig å gå på tur med hundene der, hvis jeg hadde visst. Uansett synes jeg at det var litt sleipt av en viss person å holde tett om det,….

for jeg regner med at det ikke hadde blitt så koselige bjørner, jeg hadde truffet på.

Litt oppdatering fra Gárgán: Nå har jeg lært å tigge (uten at det virker noe særlig), gå "pent" i bånd, ligge litt i bur, men bare litt...

Gárgán flink gutt i bånd

Storesøster Bijou er nesten blitt venn. I går kveld fikk jeg bruke rumpa hennes som hodepute uten protest. Og i dag sto vi side om side og spiste middag. Det går fremover, sier mor og far.

Se så enige og gode venner.

. Jeg har et fortrinn ettersom jeg kommer meg under sofaen og Bijou er for stor, hehe.

Bijou husets dronning og nå også storesøster

I morges gikk jeg og mor tur helt til kaia. Kjempelangt for mine småfoter. Senere møtte jeg noe som kalles høner og en hane. Rare skapninger, de så på meg, men ville ikke leke.

En av de "rare" skapningene Gárgán møtte på sin vei

Mor og far er kjempefornøyd med meg, sier de i kor😀 klem fra Gárgán🐾

I matmor sin gode armkrok
Tusen takk Kristin og Jan Erik for koselig hilsen!

...er vel en aldri så liten overdrivelse når det gjelder husets dachser, men ut på tur er aldri å forakte.

Vel hjemme igjen og tørket etter alle kunstens regler, inntas horisontalen….

Kvartetten Aino, Eira, Daisy og Frid

og helst på nærmeste ledige fang. Senere på dagen ble det kun pliktrunder, og med nærmere 40mm nedbør siste døgnet, foretrekker både de og vi å holde oss mest mulig innendørs.

Frid

Ønsker dere alle en fin helg!

 

Mor Siv skal reise bort på kurs neste uke, så i dag har jeg vært hos Evidensia Bodø og fått 12-ukers vaksine. Evidensia er der jeg har vært og lekt med andre valper de siste mandagskveldene, så dit var det bare gøy å gå igjen! Denne gangen ble jeg plassert oppå et bord på lekerommet. Det gikk veldig greit altså, veterinær Mona hadde godbiter og leker, og jeg enset ikke en gang det lille stikket Mona sa jeg liksom skulle kjenne. Pyttsann! Selv om jeg koste meg veldig med leker og sånt oppå bordet, ble jeg veldig glad når jeg fikk løpe rundt på gulvet etterpå. Så glad ble jeg at jeg la igjen en liten presang i et hjørne ;) Den var veldig fin sa Mona da hun plukket den opp! Siv fikk med seg en pakke med sånn ormekurgreier, som jeg visstnok skal få litt av i helgen. Det blir godt sammen med litt leverpostei, sånn som jeg har fått av Sigrun før jeg ble med hjem til Siv og Linda.

På tur ut prøvde vi vekten som står i gangen, 3 kg sa Siv at jeg veier nå.

Etterpå ble jeg med Siv på jobben en tur. Hun trengte visstnok litt dachsisstanse, så jeg sa ok og vi tok med oss pledd, matskålen, leker og sleepypod'en. Da vi kom på jobb passet jeg på å ha fullstendig hilserunde hos Sivs kollegaer da vi gikk forbi kontorene deres. De ble så glade for å se meg igjen så jeg logret masse og snuste på de alle sammen.

 

Så spiste jeg og Siv frokost sammen og jeg fikk slikke yoghurtbegeret når Siv var ferdig med det. Og det var IKKE fordi jeg satt og kikket på henne mens hun spiste, sa hun. Det var litt pussig at hun absolutt måtte ta bilde av meg da jeg var ferdig da...

Nå ligger jeg å slapper av på fanget mens Siv taster i vei på tastaturet. Hun sier hun kan klare seg selv litt på jobb nå mens jeg sover. God helg til Sigrun, Ulf, mamma Atie, bror Girko og resten av gjengen på Gressholmen!

Og jeg takker så mye for den koselige mailen og alle de fine bildene. Siden jeg regner med at du har hatt god hjelp av Siv Tone, takker jeg henne og så mye. Ønsker dere alle en fin helg ! Så må du og mamma Linda kose dere i neste uke, og Siv Tone får trøste seg med at kursuken kommer til å gå fort og dere alle tre er samlet igjen.

 

I dag har også jeg "juksa litt" og legger ut noen flere bilder fra gårsdagen.

Girko var riktig så samarbeidsvillig, da Ulf tok frem kameraet.

Uansett ble det en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Girko fikk seg en ekstratur, jeg fikk bilder og bloggen slapp "våte bilder"

 

Det har nemlig blitt våte uteaktiviteter i dag, og blodsporteningen med Frid var kald i tillegg. Men vi får ta det som det kommer og nyte de fine høstdagene, når de kommer.

 

Heisann!

I dag har jeg tatt hjemmekontor. Ante, som da helst vil sitte på fanget, har av praktiske grunner blitt forvist til gulvet, og har blitt plassert rett ved siden av på en "ludde" (saueskinn).

Stort sett sover han, men av og til er det noe som fanger hans oppmerksomhet, sprengingsarbeid borte på Frekhaug for eksempel. Da får han disse "Ka skjer???"-ører.Sender med noen artige bilder, mens Ante allerede har lagt seg til å sove igjen med nesen dypt begravd inn i "ludden".

Ønsker alle en riktig fin høstdag, uten alt for mye "Ka skjer???"

 

Og jeg takker Kikki så mye for bilder og koselige hilsen fra go´gutten Ante.

 

 

 

…..men et nydelig vær som lokket både dachser og folk ut på tur.

Girko er kjempefornøyd med å få springe fritt.

Og når han i tillegg finner seg en pinne, er lykken fullkommen for hans del.

Må vel kalle denne utsikten fra venterommet til Hjerteklinikken i Harstad for beroligende både for kropp og sinn.

Det var heller ikke vanskelig å få øye på….

HAVNEBYGGET I HARSTAD...

 
 
 
Havnebygget, fra Gågaten. sett
 
 
 
 
 
Hurtigbåtene ligger til kai ved Havnebygget, og i bakgrunnen skimtes Kulturhuset.
 

Og ikke langt unna ligger også Høgskolen i Harstad,…..

 

KULTURHUSET OG ANNA ROGDE

 
 
Kulturhuset og "Anna Rogde"
 
 
 
 
Det er mye fint å vise fram i Harstad, og i dag valgte jeg også å ta bilder og skrive om byens stolte seilskute.
"Anna Rogde" er verdens eldste seilende skonnert. Den ble sjøsatt ved Bangsund Skipsverft i Namsos 20. august i 1868.Hardangerskipperen Isak Rogde kjøpte skuta, som da het "Anna af Bergen", i 1872.Skuta fikk navnet "Anna Rogde" da han giftet seg med Anna fra Kjøtta ved Harstad.
I hundre år drev tre generasjoner av familien Rogde på Kjøtta fraktefart, både langs norskekysten og til utlandet. 
"anna Rogde", også kalt "Norges Seilende Dronning" og "Rubinen i Nord-Norsk kystkultur", var det siste norske seilfartøy som ga oppaktiv tjeneste, da hun gikk i opplag i 1972.
Etter å ha blitt ført sørover og restaurert, ble hun kjøpt tilbake til Harstad i 1990.
Med utgangspunkt i Kulturhuskaia i Harstad går den gamle ærverdige skonnerten i dag ut på både korte fjordturer, fisketurer, sjørøvertokt, firmaturer og bryllupsseilaser, samt lengre Lofotturer og rene seiturer langs norskekysten. Skuta har plass til 60 dagsturpassasjerer, og 15 personer kan overnatte i lugarer. (utenom mannskapet) 
"anna Rogde" drives av Stiftelsen Anna Rogde, og alt arbeidet ombord baserer seg på frivillig innsats fra "ramsalte" entusiaster.
www.annarogde.no/default.asp?cmd=200
 
"anna Rogde" på vei ut Vågsfjorden.
 
 

…men jeg kunne godt vært foruten snøen som falt i natt og i morges. Og selv om morgenrundene gikk som vanlig, fristet det ikke å dokumentere snøen med kamera, så forsidebildet er fra arkivet. Men bildet av Eira og Frid som foretrakk en solflekk på stuegulvet, i stedet for utelek, er helt fersk. Vanligvis er de helt vill etter å få leke i snøen, men kanskje de og syntes årets første snøfall kom vel tidlig.

Heldigvis forsvant det hvite på bakken ganske raskt, men fjelltoppene rundt oss har nysnø.

Dette dannet bakgrunnen for dagens ringtrening for Frid.

Som vanlig brukte vi parkeringsplassen like ved oss.

Siden vi ikke hadde med oss utstillingsbordet i dag, gav vi oss etter et passende antall runder for Frid. Vel blåst til begge to.