BLOGG


31.mars 2012 PÅSKESTART.....

PÅ SPRADETUR MED VARRIENE

DA BÅDE AINO....

OG ATIE......

....innviet de nye påskegenserne sine på ordentlig. Og det var mens vi var ute og gikk, at jeg bestemte meg for å kalle det en spradetur.
Det var i hvert fall slik, da jeg var konfirmant, at vi fikk fri mandagen etter. Jeg er ikke sikker på om det fortsatt ble gitt fri hele dagen, men poenget var at vi gikk rundt og viste oss frem i de nye klærne og bruke noen av pengene vi hadde fått. Og i min tid var dette snakk om hundrelapper. Jeg prøvde å google litt om denne skikken, men det eneste jeg fant, var fortid, selv for meg. Likevel tar jeg litt med, ikke minst pga tegningene til Audun Hetland.

Noe som var obligatorisk i de dager var sprademandag, da skulle vi ta fri hele dagen. Vi spradet i våre kalosjer og frakk med hatt. Å — den hatten, den hadde klemme i pullen og holdt seg oppreist på våre pubertetsrode turer.

Det avfødte en ondskapsfull replikk fra en gjeng med gutter:

- Ta hatten av deg og kvil orene dine mann! — Vi gikk hjem og hang hatten i skapet!

- Ta hatten av deg og kvil ørene dine, mann.


Tilrettelagt av: Knut Egil Kvarving
Kilde: Kampen for tilværelsen
Illustrasjoner av: Audun Hetland  http://no.wikipedia.org/wiki/Audun_Hetland

Utenom at jeg tok bilder, fikk ikke  de to små så mange å sprade for. Men hva gjør vel det? Vi hadde en fin tur, og enda bedre ble den da vi kom ned i Viken. Jeg hadde forventet å treffe på tjelden,http://no.wikipedia.org/wiki/Tjeld....

...men det var helt uventet å se en hel flokk med ærfugl.http:///www.npolar.no/no/arter/arfugl.htmlJeg knipset i vei, selv om jeg burde hatt et kraftigere objektiv på kameraet, men sånn er det bare. Det var i hvert fall en fin opplevelse, og da vi til og med kom oss hjem, før det begynte å regne, var i hvert jeg fornøyd.
Og etter en sen og god middag med påfølgende kaffe og kake, gjør vi oss nå klar til å tenne levende lys og slukke alt det elektriske for å ta del i årets earth hour.

30.mars 2012 FORTSATT FEIRING,....

...og i dag er det Ulf sin bursdag, som markeres. Selve familiefeiringen av disse to dagene blir med middagsbesøk i påsken. Slik gjorde vi i fjor også, så klok av skade har jeg allerede sørget for å få pinnekjøttet i hus, mens det enda var rikelig utvalg i butikkene. 

Men gaver har det vanket på Ulf, og med litt hjelp fra meg, fikk dachsene både kjøpt, pakket inn og skrevet et gratulasjonskort. Og selv om det er jeg, som er "dachseting"-samleren i familien, tror jeg at han satte pris på det nye slipset sitt.

MOT LYSERE TIDER

De dagene solen viste seg, merket vi godt at vi virkelig går mot vår og forhåpentligvis mange fine dager og lyse kvelder. Det gjør godt både på kropp og sjel.

Men det som virkelig lyser opp tilværelsen vår, er helsetilstanden til Hans Christian. Han er ikke bare kreftfri og ferdigbehandlet. Vekten og kreftene kommer sakte, men sikkert tilbake. Nå blir det både turer med hundene, trening, og i neste måned får han kanskje også begynne å jobbe deltid.

Det gleder stort, selv om jeg er en pyse, når det gjelder mye av det han driver med og har "sett på" både kampsport og triks på snow,-og skateboard med øynene igjen og ikke røpet det for HC, før vi var sammen i Praha og feiret 30-årsdagen hans.

Nei, jeg får holde heller holde meg til dachsefigurer på skateboard og trygt plassert i skapet.

29.mars 2012 JUBILEUM

Jubilé eller jubileum er ei feiring av eit visst tidsrom, til dømes at ei hending har funne stad for eit særskild tal år sidan. «Runde» tal (til dømes 25, 50, 60 o.s.b) blir ofte feira med jubileum. Ordet kjem frå mellomalderlatin jubilaeum, 'feiring', medan skikken kjem frå den jødiske og seinare kristne ordninga med jubelår.

Fødselsdagar og bryllaupsdagar er vanlege å feira som jubileum for enkeltpersonar. Grunnlegginga av ein by, sjølvstendet til eller opprettinga av ein stat eller kroninga av ein monark kan òg vera grunnar til å halda større jubileum. Medan jubileum ofte blir feira i samband med ein årsdag, kan dei òg haldast i eit heilt «jubileumsår». Ibsenåret blei til dømes markert i heile 2006, hundre år etter at Henrik Ibsen døydde.

                                                                fra Wikipedia

29.mars 1972

...GIFTET VI OSS

29.mars 2012

.....HAR VI VÆRT GIFT I 40 ÅR....

....SÅ JEG DROPPER DAGENS BLOGG.....

....TIL FORDEL FOR EN BEDRE "RUBINMIDDAG" I BYEN