Blogg

...og ikke bare av Piri, for på i natt hadde Attila og jeg "vaktskifte" Han er på vei til utstilling i Tyskland , og jeg har overtatt hans hjemmedachser denne helgen. Dachsene hadde sikkert mer enn gjerne inntatt rollen som midtpunkt på Bestemor Evas store dag. Nå blir de heller hos meg.

Jeg har unnagjort morgenstellet deres, og litt senere kommer en av Attilas assistenter , slik at vi kommer oss på en lengre tur ut på Margitøyen.

Ellers klarer vi oss selv, og bortsett fra gamlemor selv som er litt fornærmet og heller ville vært igjen hjemme, er det bare problemer med å få plass til alle på fanget mitt, som setter begrensinger for klapp og kos hos de andre tre.

Nettopp kommet tilbake fra lang tur med 2 dachser hver. Men for å få et bedre bilde, samlet vi alle fire. Dette er deres daglige turgåer, utenom Attila selv.

Hagbart ønskes velkommen av matfar, og sammen med svigersønnen drar de til Lillehammer , hvor en meget spent matmor venter på alle tre.

Hertug Hugo ble tatt imot av både matmor og matfar. Min skyld at jeg bare tok bilde av Bruno sammen med mammaen sin. Heldigvis tok de egne bilder i tillegg.

Og mens jeg var på vei til Stockholm med Hugo,....

har Hagbart både kommet hjem til Lillehammer og rukket å hilse på både familiens største hund og husets dachser. Tusen takk for den koselige hilsenen Trond.

Skal hoppe kort over alle probleme som vi møtte i tollen til Sverige. Må jo være en tankevekker når jeg kan reglene bedre enn den påståelige tolleren, som til slutt ikke bare innrømmet at han hadde feil og deretter beklaget det hele både til Karin og meg. Hun kom meg nemlig til støtte og unsetning. Vi var både lettet og skjelven da vi endelig kunne gå ut i ankomsthallen og foreta det første møtet mellom Hugo og Karin.

i dag blir det nesten "noen kommer noen går " og.......

Jeg sitter på Arlanda , klar til dagens siste to etapper.

En siste tur i skog og mark med Ulf hører selvfølgelig også med.

De fire har hatt sine daglige turer sammen.

Som regel har Ulf også hatt kameraet med, og det har blitt mange fine bilder til hjemmesiden fra disse turene.

Tusen takk fra meg, og jeg vet at jeg har mange andre også med meg , som også har kost seg med disse bildene.

Nå blir det noen ukers pause med valpebilder, men det betyr ikke pause med dachsebilder.

Her i huset er det rikelig både med dachser og motiv å velge mellom.

Dessuten har flere av de nye foreldrene til Varri-guttene lovt både bilder og oppdatering .

Men nå er vi kommet til siste kveld med gjengen,.....

og uansett ....

Hvordan man snur....

og vender seg,......

så er avreisen og adskillelsens bare en kort natt unna.

 

Er nemlig så heldig å få jevnlige hilsener og bilder fra Varrier som har flyttet fra oss. Dette koselige bildet av Ante kom i går kveld. Tusen takk Kathinka, og fortsatt god sommer til dere og.

Hei på dere!

I dag har det vært en strålende dag, med herlige sommertemperatur opp mot 25 grader her ute på Hilland. Ante har inntatt solstolen og sender en solhilsen til alle to- og firbeinte varri'er.

Stor klem! Ante og de to

Egentlig var det i går, vi var hos veterinæren, men da fikk Piri slippe til på bloggen.

Vel fremme på Harstad Dyreklinikk og klar for helsesjekk, vaksinering og ID- merking 

Varris Hagbart ( Orange halsbånd)

De tre guttene ble tatt vel imot av veterinær Karianne Roll. 

Varris Hertug Bruno (brunt halsbånd)

Det gikk utrolig greit og bare med et lite pip på en av guttene til tross for at det tilsammen ble stukket 6 ganger 

Varris Hugo er black and tan og trenger ikke halsbånd for å skille seg ut.

Og alle helseattestene ble også påført " et flott kull"

Da gjensto det bare å betale , takke for oss og si på gjensyn til....

Varri-guttene tok seg en real lur da vi kom hjem, og det gjorde også Eira. Hun er god og rund, men har enda ca 2 uker igjen til nedkomst. 

4 Summer Night Shows – Split 2015 

The traditional, eight in a row, Four Summer Night Dog Shows will be organised from July 23rd till 26th 2015 in Split, by the Sporting Dogs Club – Split.

 

 

Nova News 

Hej, Vi skickar en sommarhälsning från Fårö som idag bjuder på hård vind och kraftigt regn. Trots regnet tar sig Nova gärna en tur i hagen för att leta efter spår från kaniner. 

Annars har vi haft dagar med skönt sommarväder. Då leker vi på stranden, Nova springer efter sin frisbee och svalkar sig gärna i havet. Vi följer valparnas utveckling och alla härliga bilder. Hälsningar Karin, Lars och Nova

Hagbart, Hertug Bruno og Hugo koser seg også og leker på sin strand.

Denne gangen er bildene tatt i fjæren, som vi ser fra stuevinduet vårt.

Der kan de fortsette leken på en av de store markene.

Og går de enda litt til, kommer vi bort i skogholtet, hvor vi alltid legger blodsportreningen for nybegynnere våre.

Piri står for tur så snart hun kommer hjem. Da er alle valpene reist til sine nye familier. Alt de skal ha med seg, er gjort klart. I morgen skal de tilveterinæren for helsesjekk, id-merking og vaksinasjon. Så skal de siste dagene med Varri-guttene nytes og nyttes fult ut før vi setter oss på flyet med kurs sørover torsdag morgen.

Har ironisk nok valgt et sort/hvittbilde av Daisy for å lyse opp en heller grå sommerdag,...

men verken hun eller vi depper av den grunn. Med hunder i hus i er det ut på tur uansett vær .

Og innetiden er også stort sett fylt med dachser på den ene eller andre måten.

Dachsesamlingen min blir jevnlig utvidet. Får se å oppdatere det albumet også, men i dag velger jeg bare de tingene , som har tilknytning til Daisy. Øverst, en dachsekakespade, videre et dachsekrus og nok et, dette bare med prstekrager.

Daisy er også eneste unnskyldning for å gå til anskskaffelse av disse smykkene. 

Uret, som Ulf har fått laget til meg, kan forsvare bedre dachsegalskapen min og grei å ha når tiden for Daisy' s romanse.

<img class="cmppicture magnify_cursor" src="http://cdn.simplesite.com/i/76/eb/283163832081902454/i283163839563464059._szw565h3500_.jpg" alt="" width="565" height="375

Synes ikke det er så lenge siden vi tok dette bildet av guttene. Nå er det ikke mye snakk om å ligge pent på rad og rekke når de skal fotograferes. Bortsett fra når de har vært ute og løpt og lekt. Da tar de gjerne en skikkelig lur og kombinerer hvile og opplading av batterier. 

I utgangspunktet skulle valpene bare ut på en tisserunde, men det ble både en tur til ene og andre marken. Heldigvis hadde Ulf også med kameraet, slik at det ble fine bilder i dag også. De var så lenge borte, at jeg fikk unna både rengjøring av valpegård og ellers rengjøring av hus og dachsehytten.

HUGO og HERTUG BRUNO

Skal ikke plage dere med overflødige ord til bildene, .......

HUGO

bare takke Ulf for de koselige bildene,......

HAGBART

hilse til alle som venter på sin gutt......

HAGBART

og ønske alle en riktig god helg!

HERTUG BRUNO

 

Da våknet jeg opp i egen seng og klar for daglige rutiner, men helt dagligdachs er det ikke helt enda. Vi mangler Piri. 

Hun er fortsatt i Ungarn eller for å være helt nøyaktig, så er hun i Split sammen med Attila.De drar tilbake til Budapest over helgen, jeg treffer de om en uke og drar hjem uken etter.

Men ellers så går livet sin vante gang . Valpene nyter å få være ute, skog, mark og fjære . Alt er like gøyt, og det formelig lyser "klarer selv" når de beveger seg rundt imens stadig større kroppsbeherskelse og fart.

De voksne dachsene har fått sine turer, og flere valgte å ta seg en strekk utendørs. Været har ikke vært så stabilt at det ble så altfor lange stunden om gangen, men denne sommeren har lært oss å glede oss over hver solstråle.

Og hva gjør vel litt regn, når vi får denne solstråler på besøk. Så koselig at Edvard, mamma Anja og pappa Daniel tok seg tid til å besøke oss også. 

Selvfølgelig måtte Edvard få hilse på valpene. Tidlig krøkes, som god dachsevenn skal bli, og her står også antrekket i stil. Vi takker for besøket, ønsker god tur hjem til Oslo og gleder oss allerede til det neste.

Ellers er Eira drektig på 46.dag. Alt vel, og hun nyter det ekstra hensynet og omtanken de andre dachsene viser henne.