BLOGG

Ingen tvil om at Nova har gått i god skole og heller ikke hvem hun har gått i skole hos, Aino tar ikke lett på vasking.i tillegg til at hun har vært en god og kjærlig mor for valpene sine, har de blitt slikket og vasket etter alle kunstens regler. Den arven har tydeligvis gått videre til egne døtre. 

Feliz Nova
Frid

Her er det Frid som er ivrigst med vasking, og mens hun håper og venter på egne valper, som hun kan utfolde seg på, øver hun seg fra egne rekker.

Nova har "bare" Isca å vaske på. Den jobben tar hun på største alvor.

NovIsca News Idag har vi regn och lite snöslask ?!! Jag tror att taxarna känner på sig att det är dåligt väder och sover fortfarande kl 10. 

Skickar bilder från igår av Novas stortvätt av Isca. De sov eftermiddagslur i soffan men sedan tyckte Nova det var dags att sätta igång

Isca verkar gilla behandlingen och knorrar förnöjt. 

 Vi håller tummarna för att Frid väntar smått. Hälsningar Karin & NovIsca. Det gjør vi også. I morgen er det tre uker siden det vellykkete møtet med Pampallini. Takker så mye for både gode ønsker og nok en koselig hilsen med fine bilder fra Lidingö. Ønsker både dere og alle andre en fin helg.

Nytes bør, det som nytes kan, så i dag følger vi Dachsenenes eksempel og bare slapper av ute i solen.

Atie bryr seg heller om å vente til putene kommer på plass. Yndlingsplassen skal sikres .

Piri og Jerv har treningsfri i dag og måler heller krefter i vennskapelig kappestrid. Siden Piri leder an med blodspor, er Jerv fornøyd med å ha overtaket her.

Aino betrakter det hele fra en skyggefull plass. 

Frid er ikke like mye med i vilter lek nå. Det tar vi som et godt tegn.

Vi liker gode tegn, selv de vi står for selv. Flagget blir daglig "heist"på dachsehytten, og da er den lyse årstid offisielt i gang her på Gressholmen. Enda må jeg nok smøre meg med tålmodighet når det gjelder utplanting av sommerblomster både hos dachsene og oss selv. Men det kommer, det kommer, topp slik vi har det nå. 

God fredachs fra alle oss.

Ikke problem å finne en plass i solen i dag. Litt for varmt etter min smak rett innenfor de store stuevinduene, men dachsene nyter det og er bare glad for at vinden hindret oss å rulle ut markisen.

Bare en kort og effektiv liten trening, så skal Jerv få komme tilbake til resten av gjengen som nyter og nytter det fantastiske været vi har nå.

Vi tar treningen i samme terrenget, som Jerv er vant med.

Piri derimot får prøve seg i et nytt terreng.vi holder oss fremdeles til forenklede treningsspor, men har lagt inn noen vinkler. Vi venter enda litt med blodstopp.

I dag var Piri veldig ivrig med å komme i gang og startet også meget spornøye.

Jeg følger på så godt jeg kan, prøver å få tatt bilder underveis, samtidig som jeg ikke vil forstyrre de to. Like godt for Piri å venne seg til at hun minimum må ha med dommer og gjerne også kjentmann når hun skal ut før å gå prøve.

Midtveis ble hun distrahert av ferskspor, men tok seg inn igjen....

og gikk til sporslutt, der forventet belønning ventet. 

Vi avsluttet dagens treningsøkter med å spise middag utendørs. Årets første og slett ikke vanlig her nordpå i april. Smakte desto bedre og kan godt bli en vane. 

Atie er helt enig.

Vi har startet forsiktig opp med Piris blodsportrening, først bare tilvenning og deretter, slik som i dag, et enklere og kortere spor enn de som kreves på prøve.

Det er så praktisk at vi har flere egnete treningsområder i nærheten av oss. Dagens spor var Ulf borte og la i morges, og så fikk Piri gå det vel to timer senere.

Vi har fortsatt mye å jobbe med, men kan ikke annet enn å si oss vel fornøyd både med Piri's interesse, innsats og gjennomføring av treningsspor.

Hun kom frem til sporslutt. Der fikk Piri sin velfortjente belønning og vi bekreftelsen på at det går fremover for hver trening.

Piri er kommet godt i gang, Jerv er på uttestningsstadiet og flere av de andre dachsene ligger klar i startgropen for gjenoppfrisking, trening og årets prøver.

Jeg velger meg april, begynnelsen til Bjørnstjerne Bjørnsons dikt Valg. Første gang trykt i en dansk kalender Souvenir for 1869. Det fortelles at da Bjørnson ble bedt om å skrive et vers til denne kalender, var alle måneder opptatt bortsett fra april, men den passet ham så godt at han moret seg med å begynne diktet med: «Jeg velger mig april».

Frid og Pampallini hadde heller Ike mye valg. Selv falt jeg for karen allerede for flere år siden. Etterpå har jeg hatt han i tankene , og nå passet det for Frid. Naturen selv valgte måned, mens de to selv sørget for opptil flere svært vellykkete kjærlighetsmøter. 

Derfor tør vi håpe på og vente på valper rundt midten av juni.

Da er det nøyaktig to år siden disse bildene av en ung Frid ble tatt.

Juni 2015 ble var Frid på utstilling og fikk sitt første CERT og ble BIR.

I år blir Frid forhåpentligvis mamma i juni Som resultat av.....

Det er travle tider for Maria og Deica. Denne helgen var de til og med i ilden både lørdag og søndag. Det startet med ekvipasjens første 2.premie,....

men på Bergen og Jeger sin blodsporprøve dagen etter, ble det igjen I.premie og prøvens 3.beste hund av 15 startende.

Ingen tvil om at Deica og Maria trives best på topp, og det har de vist på utallige prøver.

Dommere kommentar: meget godt gjennomført spor. Måtte jobbe litt i overgang snø/sol men løste det på en meget god måte ☺

Kommende helg venter ny utfordring for Maria og Deica. Vi krysser fingre og ønsker lykke til på Retrieverklubben sin blodsporprøve.

Girko did it again. 

We are so happy and greatful to all around our little male. Thank you to each of you. You have all done a great job for us.

Have not yet got any photos from this week end, so I have chosen some of my own. 

First one is from 2014 and a very young little guy.

Next one a year later and Girko at the Norwegian crosscountry championship .

The last one is Girko chasing Frid. Two weeks ago she also was in Hungary, but she was for mating.

Both she and Ulf are waiting for Girko's return to Gressholmen. Time will show when.

 

Gledelige nyheter fra Ungarn:

Denne helgen er det Debrecen og dobbelutstilling som står på Girko sitt program. 

Ekstra spennende, både for at det både blir de første internasjonale utstillingene Girko stiller på i Ungarn og også hans første mulighet til å konkurere om CACIB.

Og i dag gikk det virkelig veien, CAC , CACIB og BIR 

Et bilde av dagens handler med Varris Jerv, da han var i Budapest. Da var det hun som stelte pelsen til Jerv så fint før han skulle i ringen. 

Det ga virkelig resultat, da Gianne Hesselmans viste han i ringen. 19/2 ble Jerv Res.BIS minor puppy, og endte opp som minor puppy champion dagen etter. Dette er ikke noen stambokført tittel, men artig å ta med både for en liten kar og oss.

Avslutningsvis tar jeg med enda et resirkulert bilde av Ulf og Jerv. Sistnevnte er 6 mnd. i dag og overhodet ikke opptatt av eget "jubileum" Men det er Ulf, som har minnet både Jerv og meg om denne dagen og også sørget for godbiter så det holder for go'gutten. Alle her hilser så mye til de andre J-ene, Jarak, Jerki, Jaimie og Jolie Bella.

Today I will share new photos of Svea's happy days in Sunny Hungary. She enjoys life with her new dachshund friends as well as with her Hungarian "mum and dad"

We are so thankful that Tünder updates us as well as sends us pictures of her.

When I left Budapest last week, it was warm and sunny weather, and it seems that Svea can still enjoy real and nice weather.

Thank you so much to both of you for taking so good care of Svea . Looking forward to meet you all again, and once more.....

Thank you for the photos, hugs and kisses to Svea.

Vi kan også skryte av sol fra skyfri himmel, men enda med et kjølig drag i luften. Men vi håper og tror at varmen kommer hit også. Imens forbereder vi oss. Ulf har gjort rein terrassen, jeg har vasket og spylt tepper. Noen skal inn, når de er tørre, mens andre skal bli værende utendørs. Med så mange hunder har vi gått over til såkalte inne/ utetepper. Enkelt og praktisk. Utemøblene er også vasket og på plass. Nå mangler det bare varmen. 

Imens jukser vi med pledd og utepeis.

Bortsett fra at flokken har vokst, så er de daglige rutinene stort sett de samme. Dachsene ser også ut til å være fornøyd å ha full kontroll, og at den beste dagen er lik den i går. I dag fant jeg frem bloggen fra 21.april 2011, og jammen var ikke bare de daglige rutinene de samme. Vi har også blodsportrening på dagens program, Ulf gleder seg til kveldens fotballkamper på TV, og jeg har nok en gang en bok, som jeg endelig håper å få lest litt mer i enn de første sidene. De kan jeg nå nesten utenat etter å ha boken med som fast reisefølge den siste tiden.

21/4-2011TRENINGSFRI OG TUR BLOTT TIL LYST,...

og det gjorde godt i det fine og varme været. Dessuten var jeg så lettet over alt som var unnagjort. I samme slengen som vi var på den lange handlerunden, stakk vi nemlig også innom Plantasjen. Der kjøpte vi uteplanter og ikke minst en ny løvrake. Først gikk jeg løs på hundegården, og mens Ulf var på tur med Fargo, kom stemorsplantene i jorden.

Klok av skade, var jeg godt skodd for dagens tur, og det kom vel med. I dag var det så spennende å bevege seg rundt på svabergene. Det ble jeg som satte grenser og stopper for de to søstrene. 

Atie

Jeg følte det var på sin plass, etter at Atie hadde hatt noen soloutspill, hvor både hun og jeg hadde havnet på dypt vann, hvis vi falt uti. Vi ga oss heller mens leken var god og kom hjem til ferdig middag. Ulf serverte chili con carne av hjort. Den smakte nydelig. Nå er det stille hos hundene. De er matet og luftet, og maten til frokosten står ferdig oppmålt i skålene deres. Da kan jeg også ta kvelden og se om jeg klarer å bestemme meg for, om jeg skal begynne på min nyinnkjøpte krimbok eller se fotballkamp på TV sammen med Ulf. 

Aino

Både Frid og jeg fikk et gjensyn med Viken på mandag, og når savnet blir stort, tar jeg en titt i gamle bilder.

Tviler på at det var jeg som hadde med meg våren nordover,....

fra Budapest, hvor jeg også fikk en forsmak av sommeren, ....

fra Bergen, som er på sitt vakreste når vinteren slipper taket.....

eller fra Salhus, hvor jeg i hvert fall fikk med meg blomstringen av " mitt" spesielle tre, som alltid tjuvstarter blomstringen der.

På Gressholmen henger vi nok litt etter, men snøen er i hvert fall borte,....

og så hjelper vi litt til så det blomstrer rundt oss og.

Dachsene tar gjerne en ekstra strekk utendørs,....

Enn så lenge er luften kald, så da er det godt å kunne trekke innendørs

og heller nyte solstrålene der.

Slik kan de ligge både vel og lenge,...

bare avbrutt av egen nysgjerrighet. Her er det fullt vakthold fra dachsene, som har mening om det meste. Og skjærer på fuglebrettet, er helt forkastelig. Det får de også høylytt beskjed om fra de firbeinte. 

Dagens beste melding er at finværet skal holde seg fremover. I dag bare nyter vi det, men i morgen skal det også nyttes. Vi starter med høyttrykksspyleren og ingen fare for at vi skal bli arbeidsledig med det første.

Dagens bonusstoff er en nyskrevet sang , tatt med her for de spesielt interesserte. Storband fra 60-årene øver ennå

Human Beings var et av Bergens største band på slutten av 60-tallet, og har holdt koken mer eller mindre hele tiden siden. - Vi er et rent hobbyband. Vi øver på Baker Brun hver mandag. Først er det en smak av dagens bakst, så er det øving.  Hvis låten har mer enn tre grep, tar vi det over to øvinger. 

 

Innimellom regnbygene tok Frid og jeg flere turer. 

På den ene runden rakk vi til og med å ta noen bilder, ikke av beste kvalitet, men både en samarbeidende Frid,...

før hun syntes nok var nok og med en rask retrett tilbake i ly og under tak.

Passet meg i grunnen godt. Der ventet jakken Silje hadde strikket til Stella på å få halskant. Fikk unna både strikkingen Og festing av tråder, så nå er den klar til bruk.

Pusene vegret seg enda mer enn Frid for å gå ut, så jeg manglet ikke selskap.

Gleder meg alltid til å få være leksehjelp Når jeg besøker barnebarna. Stella leste først for meg og etterpå også på Face time for besten på Gressholmen.

Har allerede fått med meg å følge Jakob på fotballtrening. I dag stod turn og innvielse av den siste turndrakten Frid og jeg kjøpte til Stella i Budapest.

Nå nærmer dette oppholdet seg slutten, bare en natt til, så er vi på vei nordover igjen. På gjensyn på Gressholmen.

 

Girko gets the first rose.

This week end he has spent at a dog show in Zalaegerszeg,got his second CAC and 

and BOS. 

Thank you so much to his handler Szilveszter Kanicska

Schlosser Studio and all my helpers in Hungary!

The rest of the roses is for you.

I Budapest blomstret det overalt, og skogen sto grønn. På Fløksand er også våren kommet godt i gang.

Dagens blomst går til AnneMa og Jan, som hentet meg og kjørte meg helt fra flyplassen og helt ut hit og til svigersønnen som har bursdag i dag. 

Mamma Aino lurer nok på om vi ikke snart kommer hjem igjen, og det gjelder vel i enda i enda større grad Jerv. Mens Frid er borte, har Piri ingen konkurranse om yngstemanns oppmerksomhet og beslaglegger han fullt ut. 

Men det skal mer til å ta piffen fra en liten kar. 

Nå er vel ikke Frid akkurat utslett etter sitt "program", men godt å slappe litt av etter morgenrunden med mor, tilskuer på Jakob sin fotballtrening, tur igjen med Stella og meg og ikke lenge etter tur med både Henrik og Jakop. Det er bare Sofie som ikke har sluppet til, for hun er på helgeseminar for unge arrangører for UKM fylkesfinale. 

Blir nok ikke tid til noen bytur på meg denne gangen , men legger ut en link til de som har tid og lyst til å ta en titt på dagens bonusstoff.

Det var ikke bare en overrasket, men også begeistret Stella, som våknet i morges og oppdaget Frid og meg. Valgte nemlig å ta en avstikker til Bergen og ankom her rundt midnatt. 

Frid var også på besøk hos Stella i fjor, og da ble forsidebildet tatt. Mens både hun og jeg bare skal kose oss sammen med våre barn, svigerbarn og barnebarn i Bergen, hadde den lille frøkna et stramt program da. Først var det blodsportrening, for på Gressholmen var det enda snø, .....

....så gikk hun til en flott I.premie for dommer Øystein Sjursen, og deretter fikk hun CERT og ble BIR noen dager senere, da hun stilte på utstilling. 

Girko som var reisefølge hennes, oppnådde akkurat samme resultater, både på sporprøve og utstilling. Men gikk prøve for Karsten Korneliussen, som var sporty og stilte opp på kort varsel. 

Vet jo aldri om dachsene blir prøveklar, når vinteren ikke vil slippe taket eller komme med en ny runde, når vi trodde at vi kunne begynne å trene. Hjelper lite å sette opp et bedende blikk slik som Frid her. Vet ikke for hva. Syntes vel hun fortjente en pause og ville inn til de andre.

Det skal hun i hvert fall få nå fremover, først sammen med mye klapp, klem og kos her på Fløksand og senere fra Ulf og de firbeinte som venter hjemme.

God fredachs, denne gang fra Bergen.

På grunn av problemer med å få en bildelink til å fungere, må jeg bare bite i det sure eplet og velge en reserveløsning .

Girko har nå startet på sin første ungarske utstilling.

Turen gikk sørover fra Budapest og til Kaposvár.

Der fikk han sitt første ungarske CERT.....

og ble BIM ( best i motsatt kjønn ) Denne helgen har han fri, men så er det på'an igjen og enda noen utstillinger før vi henter Girko hjem igjen.

For Frid og meg er oppholdet over for denne gang. Vi blir hentet på hotellet i ettermiddag. Thank you so much to all friends for all help and kindness. Cross my fingers for puppies. See you all soon. Until then, Thank you and good by.Hugs Frid and Sigrun