BLOGG

Foreløpig utgave av bloggen. PÅ grunn av inntrufne omstendigheter må jeg vente på manglende bilder av Blue eyes.

Etter at den minste tispen allerede har tittet på både oss og omverdenen i flere dager, så har de andre to kommet etter.

Hannen var hakk i hel på søsteren,....

mens den brune tispen overrasket oss, da hun plutselig tittet opp på oss sent i går kveld.

Nå skulle det meste være i rute, i hvert fall når det gjelder valpene

Da er det verre med Roger, som fortsatt sanker sauer og ikke rekker frem til helgens utstilling i Harstad. Hjelper vel lite vi kan tilby rikelig med sauer her. Håper du får alle dine ned i god behold fra fjellet.

Men AnneMa kom vel frem i går, så det sent og mye dachseprat, før vi kom i seng.

Tusen takk for den flotte dachsen som jeg fikk! Den har allerede å flytte en gang i sitt korte dachseliv her, først i dachseskapet og deretter inn i stuen , slik at jeg ser den fra godstolen min.

 

 

Minstejenten er vel fornøyd med å få ønske AnneMa velkommen nordover og til oss. At valget falt på henne, var vel heller tilfeldig, men skader ingen å tro at man er utvalgt og spesiell.

Det er foresten alle tre, hver på sin måte og like kjær. 

De er husets midtpunkt i mer enn dobbel forstand. Og med valpegården midt i stuen, er de omringet av alle sine. 

Vi starter alltid forsiktig med å ha valpene og mamma inne før de andre dachsene står opp og etter de er lagt. Så øker vi på med nok en økt midt på dagen, og litt etter litt får de også selskap av først en, så flere av de voksne. 

GOD IDE ARES, ANNEMA MÅ FÅ SE SEG OM....

OG TA EN TUR UTOVER HOLMENE,......

NYTE FINVÆRET,(hvis vi er så heldig).....

DE FLOTTE HØSTFARGENE,......

UTSIKTEN, HELT UT MOT ROGLA,.....

TA NOEN KORTE PAUSER, HVOR VI BARE NYTER STILLHETEN.

IKKE NOEN Å SE,....

VERKEN TIL LANDS ELLER VANNS,.....

MEN FØR VI OG DACHSEFØLGET VENDER NESEN HJEM.

 

Hadde det vært opp til denne lille jenten, så hadde vi hoppet over det og. 

Med "nye" og vidåpne øyne snudde hun seg like godt vekk, men til ikke nytte.

Selv ikke et bedårende dachseblikkene hjelper. Bare å trene inn gode vaner , jo før, dess bedre.

Broren tok det hele som en mann,....

og hva som gjorde at andre søsteren snudde seg vekk, er ikke godt å si. Men kloklippen gikk greit her og. Mamma Daisy belønnet avkommet med en liten påtår.

Og da tenker jeg ikke minst på Team Venås som Odin og Jarak er så heldige å få være en del av. Det gjelder ikke minst unge Jarak, som i utgangspunktet skulle være hjemme, men fikk sitt livs sjanse og opplevelse sammen med matfar Oddgeir og resten av jaktlaget. 

Siden jeg holdt på å legge ut gårsdagens blogg, da jeg fikk meldingen fra Oddgeir, sparte jeg den til i dag. Er så overlykkelig når mobilen klarer å legge ut bloggen, selv om det går i sneglefart, at jeg ikke våger meg på noen form for inngripen i den prosessen.

Kort jakt idag ble bare ett drev med bra uttelling, hadde så vidt kommet igang før det knatret å smalt fra alle kanter 😀,ble 3 dyr på morgendrevet dachsene er litt sure og snurt for den korte dagen på jakt. Imorgen blir det nye sjanser og forhåpentligvis leven fra hundekjeften 😀

Så over til siste nytt" I dag på førstedrevet fant vi hjort som desverre reiste feil vei så jeg ble nødt å ta gutta av sporet , resten av drevet ble resultatløst. 

Drev nr2 ble det mere fart i og etter en stund med sporing var vi i hælene på elg, gutta hang fint på og det endte med elgfall idag igjen

😁jarak viser framgang og har idag bustet for første gang. Så han vokser for hver dag og skepsisen for død elg har forsvunnet helt 😁

I dag bryr jeg meg heller ikke med å unnskylde meg. Måtte ta med denne Elg (en) og.

Det han synger er så sant så sant. Siden vi har både mesteparten av familien og vennene våre langt borte, blir husets firbeinte ekstra kjære for oss.

Selvfølgelig gjelder dette også valpene våre, selv om de "kommer og går" Men ute av syne betyr nødvendigvis ikke ute av sinn. Så kjekt med alle som lar oss ta del i og også dele fra livene deres. Tusen takk alle sammen, og i dag går takken spesielt til Oddgeir Venås. 

Til helgen venter vi venner både med og uten dachser på besøk. Det gleder vi oss til. Og tar ikke dachsepraten helt overhånd, skal det vel også bli råd med litt oppdatering på bloggen

Ny og spennende uke ligger foran oss og ikke minst for valpene.

En helt ny verden åpner seg i dobbel forstand, når øynene  deres  åpner seg. Og i dag ante vi en liten glipe på den viltfargete tispen sitt høyre øye og en litt større på venstre. 

Blir nok litt av " et syn å skue" for de små, når de kan se mammaen, omgivelsene og matmor og matfar som kryper rundt på gulvet og er like begeistret for hvert minste fremskritt. 

Enn så lenge er det en vandring i mørket, når de beveger seg rundt på og ofte også utenfor teppet sitt.

Det eneste som formørker vår egen tilværelse, er Telenor. Nå kjente de plutselig ikke til, at de lovte å sette inn alle disponibel mannskaper i helgen. Nå opererer de med 30.sept. Den som lever får se. Og hvis noen av dere ser reparatørene, så send de nordover. Her trengs de .

Dagens bonusstoff, mer hjerteknuser

«Hjerteknuser» er en sang av det norske rockebandet Kaizers Orchestra, den ble utgitt som single 28. oktober 2010 og på deres sjette studioalbum, Violeta Violeta Volume I, utgitt 31. januar 2011. Låta er skrevet av bandets

Strålende debut på jakt! Gratulerer så mye. Gutta leverte på premieren, to timer sporing etter ein seig okse som ikke ville ut og på postene, men til slutt måtte han gi seg. Alle på laget er imponert av dachsegutta 😁

Så ble det endelig Kendo sin tur, som har stått på vent mens vi ventet på å komme på nett igjen. Siden den datoen stadig blir flyttet fremover i tid, er Det bare å skjære igjennom og fortsatt satse og stole på mobilen, ...

så vi får med både Kendo og storebror Labben ( Captators Dikran) Eldstemann er en moden standardhanne på 11år.

Kendo er en fin liten gutt, som sjarmerer alle på sin vei.

Ikke lenge siden vi hadde gleden av å være hans og søstrenes familie. Nå er det en ny trio, som holder til i valpegården.

Denne gangen er det lettere å skille de tre fra hverandre, tispene har helt forskjellig farge.

Og så har vi eneste hanne i valpegården, en fin liten kar som har planer om å bli minst en liten stor sjarmør som Kendo.

Tusen takk til både Ida Marie og Nina Merethe for bildene av Kendo og Labben.

 

En kveldsblogg med "lånt tekst" og tonefølge.

 

Forsidedachs: Jerv, de to andre av Aino og Atie, mammaen til både Jerv og Girko og farmor til Daisy sine valper.

Jerv er blitt stor gutt, 11mnd. i dag. Og det gjelder selvfølgelig også brødrene Jerki og Jarak. Det er tre aktive karer, på utstillinger, blodsor or drevtrening, men Jarak er førstemann som får følge med jaktlaget til matfar Oddgeir.

Hei 😀!

Har sittet å vurdert hva jeg skal gjøre angående elgjakta og hadde tidligere bestemt at jarak skulle bli hjemme. Men har nå funnet ut at jeg ikke har hjerte til å reise fra han slik at han må vere hjemme alene om dagene,.....

... så nå blir det elgjakt og hyttekos i en hel uke på lillegutt 😀 han får gå og spore elg sammen med Odin og sitte på post noen ganger, skal sende noen bilder i løpet av elgjakta. Håper alt er vel med dere.

Hilsen oss i måndalen 😀Takker og hilser så mye tilbake.

 

Tilbake til Gressholmen, og det tok sin tid i dag. helt frem til i kveld trodde vi på lovnaden om at vi skulle få tilbake nettet i dag. Det holdt ikke stikk, bare å kaste seg på mobilen igjen og håpe på at de overholder sin neste frist. Må nå være grenser for hvor lang tid rearasjonen skal ta, selv om gravemaskinen dro med seg kabelen, slik at det ble brudd flere steder. 

Godt at resten går på skinner med både Daisy, valpene og resten av dachseflokken. 

Vi kan heller ikke klage på været, for vi har noen utrolig fine dager.

Daisy tok seg god tid og nøt sin lille mammaperm.

Ikke vanlig at vi kan sitte ute med kaffe og avis på denne tiden, ja, vi kunne spist måltidene ute og for den saks skyld.

Satser på at både mobilen og jeg holder ut til nettet er tilbake, men for sikkerhets skyld ønsker jeg alle en fin helg.

Hadde vært nedtur å gi opp å skrive blogg siste dagen før vi er lovt tilbake nettet. Dessuten må man bare dele en slik strålende morgen.

I tillegg er valpene 1 uke, og da må selvfølgelig veiingen foreviges. den brune tispen, som hadde fødselsvekt på 198g, veide nå 369g.

Hannen hadde økt vekten sin fra200-437g.

Minstemann i kullet, som veide 179g ved fødselen, er nå 381g.

Selv om de tre ble født om ettermiddagen, benyttet vi denne fine morgenstunden til veiing. Daisy og valpene får alltid litt enetid med oss, før de andre dachsene står opp, og mor og valper trekker seg tilbake igjen på soverommet vårt.

Da er vi klar med det dagligdachse, som også innebærer "flaggheising" på dachsehytten.

Synes som om Jerv og setter pris på å være hjemme igjen og er knipset i et øyeblikks ro, før leken med Piri, Frid og Girko, fortsatte for fullt.

 

 

Vel hjemme igjen. Ulf hentet Jerv og meg på flyplassen, og vi kom knapt innenfor døren, før vi ble møtt av en overveldende velkomst. Det gikk både i å være først, få mest klapp og kos og drøye tiden uten å bry seg om de som også ville frem. Heldigvis var Jerv ivrig på å finne sengen sin, og da fulgte de andre på, og jeg kunne endelig få hilse på valpene. 

Det var kjærlighet ved første blikk, og selv om det altfor korte livet til den brune hannen lå i bakhodet, må man bare glede seg over de tre fine og sunne valpene som Daisy har igjen. 

Det er så lett å ta ting for gitt helt til man står midt oppi det. Nå skal vi nyte og glede oss hver dag sammen med hele flokken, fra de yngste og til våre eldste. 

I dag har alle sammen kunne tilbringe mye tid utendørs, men ble tatt bilder av Daisy. Kan ikke huske at jeg har opplevd slike fine og varme høstdager her tidligere. Litt synd å komme med sure oppstøt på en slik fin dag, men vi er fortsatt uten bredbånd, og alt går så treeeegt med mobilen som modem. Krysser først fingre for at det kommer tilbake som lovt, den23., deretter at Telenor neste gang ikke trenger en uke for å reparere linjen etter et graveuhell eller aller helst, at vi vi slipper slike uhell.

 

 

 Selv nesten to uker på tur går fort i godt selskap, først på utstillinger i Stavanger, videre til Bergen og på besøk og i konfirmasjon til Henrik. 

Vi har tatt farvel med alle her inkl. pusene Tigerlilje og Isak og ikke minst sauene som er like nysgjerrige på Jerv, som han er på de. Selvfølgelig var fanget bildet med min skygge på, best øyeblikket, men det får så være.

Nå skal Ulf snart få avlastning hjemme. Dachsene sover nok, når Jerv og jeg kommer frem, men må hilse Daisy og valpene umiddelbart.

Så runde og gode alle tre, og Daisy er en dyktig, god og kjærlig mamma. 

Tar også NovIsca News med oss på veien

Hej Tråkiga nyheter att den lille valpen inte klarade sig! Tur att Daisy har tre till som behöver henne. Vi har varit på Fårö i helgen. Vi kunde njuta av sommarväder och Isca tog sig ett dopp. Nova är lite mer försiktig. På lördag ska vi trimma dem hos Hanna igen. Hälsningar Karin & NovIsca

En liten hilsen fra Ante er også med

Hei på dere! Her kommer en liten hilsen fra en trøtt liten gutt. I dag har han vært hos Knarvik Dyreklinikk for å få en liten helsesjekk, og for å få vaksinen sin. Han liker godt å besøke dyrlegene på Knarvik, for han vet at de alltid har noe godt på lur. Men etter å ha fått vaksinen blir han ofte litt trøtt, og da er det godt med en liten lur. Stor klem fra Ante og oss to-beinte

Tusen takk til Karin og Kicki! Sender også en hjertelig takk for alle hilsener og trøstende ord, da vi måtte la den lille brune hannen få sovne stille inn hos veterinæren vår.