BLOGG

Etter en grå og våt morgen tittet solen frem. Det hjelper på sinnsstemningen min i hvert fall. Uansett hvor mange ganger vi har vært gjennom valpelevering, så er det rart med det, når dagen er der. 

8 uker går så fort. Vi takker for tiden hos oss og ønsker dere alt godt i livet. Klapp klem og kos fra mamma Frid, gamlemor og gamlefar 💙💙❤️

Vi takker for tilliten og ønsker de nye familiene lykke til med nytt familiemedlem. Vi gleder oss med dere!

Mens valpene som var først oppe og ute, tok en morgenblund i valpegården, fordelte de voksne seg på Ulf og mitt fang. Dermed ble det en trivelig morgenstund først utendørs og siden innendørs. 

De var meget fornøyd med at valpegrinden alt var pakket i bilen. Kanskje den til og med kan føles trygg og god når den taes i bruk igjen på turen sørover.

Slik tenker ikke valpene. Solen skal nytes utendørs, og de kommer seg ikke fort nok inn i vesken og i vei. 

Enn så lenge nyter Kendo, Katha og Klara de siste dagene i nord, men jeg prøver å skyve fra meg hvor kort tid vi har igjen sammen.

Selv om lysten til å avslutte leken og komme seg hjem, er svært liten, så var nok dette akkurat en passelig "valpedose" 

Bestemte meg allerede i går , at i dag skulle vi sette ned tempoet, begrense oss til det nødvendigste og bare slappe av sammen med dachsene.

Før valpebildene ble tatt var det noe helt annet enn ro og nytelse, som de var opptatt av. Før regnet kom, satte Ulf opp den nyinnkjøpte valpegrinden nede på plenen. Her taes ingenting på sparket, så de tre små ble hentet for utprøving. Nå er det bare det at de oppfatter den rød bagen som tur ut i den stooore friheten. 

Å bli plassert inn i grinden var slett ikke det de hadde tenkt seg. De gikk straks i gang med å leite etter en utgang. Ikke lett å oppdage noe som ikke fins. Ulf ble løsningen, så etter at han så at grinden fungerte greit ( tross misfornøyde valper) fikk de komme ut for å løpe rundt , slik som de hadde tenkt seg. Og etterpå var det godt å komme inn igjen og legge seg i sengen sin.

Piri og Girko var allerede i drømmelag og kastet bare et blikk bort på valpegården, før de la seg til å sove igjen.

Ikke godt å vite hva de drømmer om, og selv om jeg ikke kommer meg under regnbuen, satser jeg på at det holder for å ønske valpene alt godt i fremtiden sammen med sine nye familier.

Dagens bonusstoff: Andante, tempo i musikken, jevnt rolig, noe langsomt, akkurat slik som vi la opp til i dag.

Ingen grunn til å betvile. Kalenderen taler sitt tydelige språk. På søndag er valpene 8 uker og leveringsklare, men først en tur til veterinæren

Vi hadde timeavtale kl. 14 i dag og var ute i god tid, så vi fikk veiet hver enkelt valp på en mer hensiktsmessig og nøyaktig vekt, enn vi har. Kun 100 g skilte valpene , Kendo, Katha 2kg og Klara 1,9kg.

Kendo var førstemann på benken. Han ble undersøkt , vaksinert og ID-merket av veterinær Kariann Roll.

Alt var på plass og ingen anmerkninger på den lille karen. Og søstrenes helseattest var like fine. 

Først en kos med Katha, og så var det hennes tur siden vi alltid følger registreringsrekkefølgen, og den går alfabetisk.

Både vaksineringen og ID-merkingen gikk greit, noen helt uten en lyd, mens andre ga et lite pip fra seg, før de fortsatte å slikke i seg godbitene på bordet. 

Det gjør så godt at veterinær Kariann har roen og alltid tar seg så god tid med hundene våre. 

Nå ligger mappene fra veterinæren klar sammen det andre som Ulf skal ha med seg når han drar sørover på tirsdag. 

Vi får passe på å nyte de få dagene som er igjen fullt ut. Tror jeg begynner med en gang...

Og ønsker dere alle en fin kveld!

Mens jeg satt og "bladde" i gamle logger, dukker det opp gamle minner fra 4.august 2014. Girko og vennene hadde en lekestund i valpegården. Først hadde jeg tenkt å resirkulere den bloggen i dag, men ombestemte meg og valgte heller en hvor G-ene var jevngamle med Kendo, Katha og Klara.

De tre ligger og sover nå etter dagens laaaange tur. Første etappe og siste etappe over veien gikk med trillebag, men så på egne , ivrige og raske poter over marken og helt bort til skogholtet. Selv om de har vært der mange ganger før, var det ekstra stas å komme dit på egenhånd. Hjemturen gikk også for egen maskin, ikke like rakt på og heller ikke like hurtig. Det skyldes heller at de drøyer ut tiden, enn at de er slitne, men bildet lyger ikke. Nok i denne omgang. De hviler, mens Girko overtar bloggen. Og mens jeg skriver om han, er Ulf i gang med napping av gutten. Først skal han bli fin, og deretter far selv med frisørtime i formiddag.

Med dagens blogg hilser også Girko og vi til alle G-ene.

Godt med litt variasjon for valpene, så i dag gikk utflukten yil en ny strand. Heldigvis ligger det meste av turterreng for små dachser innen en liten spasertur

GIRKO

Selv om det ikke kan virke slik av bildene, så var alle valpene med. Det skyldes at Girko fulgte ble dagens linselus.

GIRKO

Riktignok ble det noen små glimt av de andre og,….

GÁRGÁN og GAUP

men også der klarer Girko å klemme seg inn.

GAUP og Girko

Det er nok Girko fornøyd med, selv om det ser ut til å ha andre ting i tankene her.

Snusingen blir fort unnagjort, da han øynet lek og morro og kastet seg uti løpingen med Gárgán og Gaup,...

Fra venstre: GÁRGÁN, GAUP og GIRKO

før han igjen kombinerer på "snusing" med et siste øyeblikk alene i rampelyset.

Så lenge vi har sjansen, benytter vi den og legger ut bilder av valpene.

Og da slår vi like godt to fluer i en smekk, valper som mer enn gjerne tar en ekstratur ut, slik at det hele tiden blir dachsferske bilder. 

I dag var det ekstra kjekt å få et så fint bilde av Katha og Klara. 

Ikke langt unna var Kendo opptatt med sitt. 

Så var det slutt på et hvert håp om et fellesbilde av alle tre. Man er da ikke på tur for å posere for fotoshoot.

Det er mye mer spennende å lure seg vekk og luske på de andre fra gjemmestedet sitt,...

Selv om valpene ikke lar seg seg stoppe av regnbyge eller to, er det nå ekstra koselig å løpe rundt i opplett og sommervarme. 

Litt senere brøt solen skikkelig igjennom, og det ble en riktig så fin tirsdag. I dag våknet vi opp til solskinn. Dette blir nok en fin utedag på Gressholmen.

Godt med alt som er gjort, så i dag tok jeg en kontordag og fikk unna det som kunne gjøres ferdig nå. Det er akkurat en uke til valpene tar fatt på reisen sørover. Ulf er reisefølge og sørger for at de både har det godt underveis og kommer vel frem til sine nye familier. Nyinnkjøpt valpegrind til bruk på turen og valpepakker til hver enkelt, er allerede kommet i bilen. Teppene skal få mammalukt fra Frid, før de er klar. Halsbånd og kobbel ligger klart. Likte ikke størrelsen på de innkjøpte tauene, så det prøver jeg å få ordnet.

Valpene sine mapper er klare med innholdet vi lager til, og så kommer resten med helseattest, vaksinasjonskort og ID-merking etter veterinærbesøket på fredag. 

Har hatt god hjelp til å gjøre valpene flytteklare. Den beste hjelpen har jeg fått av Ulf. Den oppfatningen deler nok ikke dachsehjelperne. 

Blir ofte til at jeg etter en stund flytter meg fra PC-en på skrivebordet. Det er ikke det lureste,for da strømmer dachsehjelpen til. Har helt gitt opp å bruke annet enn iPaden da, men selv det byr på vanskeligheter. Ikke lett å få noe ned på tastaturet når hånden må bane seg vei mellom snuter og poter.

Noen ganger blir det for trangt og varmt, selv for dachser. Da trekker de unna , men sørger fortsatt for å ha full kontroll. Tenk om de gikk glipp av noe. Kan jeg aldri tenke, for det skjer ikke noe spennende mens jeg skriver, og ikke går det unna heller. Hos meg går det med høyre pekefingermetoden, og det skyldes ikke dachsene. Har holdt på i vel 7år med daglige blogger, så gjenstår å se hvem som BIR først lei, pekefingeren eller jeg. 

Dagens bonusstoff er ment som kompensasjon for min mangel på hurtigskriving

Godt at jeg hadde planlagt å komme å ta med litt flere bilder fra i går. Våknet nemlig opp til en meget grå og våt dag. Satser på at det holder stikk, at finværet kommer tilbake i morgen. Imens blir det flere søndachsbilder her.

Det skorter ikke på "valpepassere" her i huset. Et par i slengen er greit, men flere enn det, blir det altfor voldsomt for valpene. Piri var vel fornøyd både med å være utvalgt og få "eneansvar"

Hun har vært så valpesyk hele tiden, og når hun slipper til, så ser vi en kommende flink og kjærlig mor. 

Vet ikke om det var takk for nå kos eller se jeg er midt i valpevasking, så vi kan ikke komme inn.

Neste oppgave for Piri var blodsportrening. Der skulle Ulf og hun møte Stig, Jeki og to andre hundeeiere, som alle var og la spor på lørdag. 

De gikk hverandres spor, og bildene viser Jerki og Stig i aksjon.

Alle hadde en god økt, både de som satser på sin kommende fagprøve og de som tar en pause for å forberede seg til andre oppgaver.

Nok en gang har ukene fløyet, og må bare innse at flyttedatoen til valpene nærmer seg med stormskritt. Kendo, Katha og Klara er 7 uker i dag. 

Det ble markert med en tidlig formiddagstur ned til sjøen. 

Ikke det at de hadde problemer med å ta seg frem sist gang. Det går bare enda bedre, hurtigere og over et større område. 

Blir slik når motet også vokser,..

Og gjett om de føler seg der de farer rundt og klatrer så lett som bare det på svabergene.

 


I dag ble det også det som vel må kalles "potebad" med smaksprøve av det våte element.

Tang smakte de på sist gang og, men for å forsikre seg om at dette var noe de egentlig ikke likte, så tok de en bit av tangen også.

Det eneste negative med turen, sett med valpenes øyne, var at det ble slutt på morroen og hjemtur. De slag som livet gir, kan være tunge. Det gjelder også små valper.

Og siden de ikke ville forlate stranden, passer vel oppfordringen på dagens bonussang

Dagens hilsen kommer fra Nova og Isca som nyter glade feriedager. Egentlig motsier jeg meg litt nå, for etter at jeg sluttet i jobb, føler jeg ikke at jeg si, at jeg skal ha ferie. Men med dachsene omtaler jeg både ferie og ferieturer som den naturligste ting, og det gjør foresten dachsene også. Og ikke bare det, de nyter det fullt ut og tar ekstraoppvartning som egen madrass og parasoll, som den naturligste ting. Kos dere med Karin sin sommerhilsen!

Vi njuter av härliga dagar på Fårö. 

Taxarna tycker det är skönt att bada. Det är långgrunt och passar små taxar utmärkt.

 

Nova uppskattar att spana på omgivningarna under parasoll mitt bland kryddorna. Ett basilika blad är gott att smaka på. Att ta en tupplur i det gröna är skönt.

Hälsningar till er alla och lycka till med valpleveranserna.

Vi takker for både koselig hilsen, ønsker for de små og hilser så mye tilbake

Godt for valpene at vi bare har et kull om gangen, for når Ulf kommer med den rød trillebagen, så er det tid for tur. Ser for meg skuffelsen hos valpene, hvis det plutselig gjaldt noen andre små. 

Det er noe i dette med "opparbeidede goder" At turene går til forskjellige steder i nærområdet er bare av det gode.

Nytt terreng , nye omgivelser og ikke minst nye lukter.

I dag tok alle tre seg en avstikker ut i et område med svært høyt gress, helt ute av syne for Ulf. Avstanden var ikke stor, men Ulf valgte heller å lokke på de små, enn å gå etter de. Tok ikke sjansen på å skulle tråkke på en "usynlig" valp. Ikke uventet kom tilbake av seg selv. Tross alt, best å holde seg nærmt han.

Like ivrige som valpene er med å komme i trillebagen og ut på tur, " hjelper" de til med å komme seg hjem og inn i valpegården. Da tar de seg en skikkelig langsøvn. Den eneste som synes at det drøyer vel lenge, er Frid. Det er hennes privilegium å spise opp restene etter valpene

Tidligere benyttet valpene seg av en dessertrunde i melkebaren mens Frid spiste . Nå er de mest gearet på å komme seg ut. Vi jobber med å innarbeide gode vaner, og "pottetreningen" er i gang for fullt.

OLSOK

Bortsett fra Olavsdagene på Stiklestad og noen lokale markeringer rundt om i landet, er Olsok en dag som går forbi i stillhet. Slik også hos oss bortsett av private grunner, som i dag ligger 45 år tilbake i tid. Dagens bonusstoff tar for seg begge deler.

Olsok er til minne om Olav den hellige Olsok, som kommer av det norrøne ólafsvaka, er minnesdagen for Olav den helliges fall på Stiklestad i 1030. Dagen har i århundrer vært en katolsk merkedag, og var den viktigste norske kirkefesten i middelalderen. På grunn av Olavs spesielle posisjon i norsk historie, har dagen blitt bevart som en nasjonal festdag, og markeres i dag rundt om i hele landet. Den mest kjente markeringen av Olsok i moderne tid er det årlige «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad. Olsok er vanligvis markert med en øks på primstavene, etter sagnet om at det var nettopp en stridsøks som felte Olav den hellige på Stiklestad. Øksen, som er den samme som løven i det norske riksvåpenet holder, er St. Olavs merke og evige kongesymbol. Olsok var også en viktig merkedag for været og kornhøsten, og ved olsoktider ventet man væromslag.

Et gammelt avisutklipp fra 1971 bekrefter at det nye moteplagget hot pants, hadde gjort sitt inntog i Bergen, som resten av landet. Hva journalisten gjorde for å få min far til å stille opp på bildet, vet jeg ikke. Ikke så jeg det heller den gang, for jeg var på tur sammen med Ulf.

Behøver vel ikke å fortelle nærmere hvordan vi markerte Olsok det året. På dagen 8mnd. senere giftet vi oss.

Rosegarden lå hele 14 uker på topp på singellisten sommeren 1971
Olsok 1971 ble en minnerik for oss, mens resten av verden nok heller minnes det som skjedde dagen etter.

Apollo 15 - Wikipedia

https://no.wikipedia.org › wiki › Apollo_...

 

Det hele begynte med en tilfeldig kontakt, og så har det bare utviklet seg og vart. Vi har aldri møtt hverandre, men holder kontakten på nett. Bosse og Li har hatt Dachshund tidligere, fortsatt friluftsmennesker, nå uten egne hunder, men stiller gjerne opp for venner som trenger pass for sine. At de også er ivrige kantarellplukkere, visste jeg, men at vi skulle komme med blant alle som de deler med, var aldri i våre tanker. Men siden 2011 har det årlig, årlig, kommet svenskepakker til oss . Innholdet har variert fra ferske kantareller til tørkede. Selv om dette har skjedd årlig og mange år flere ganger, tar man ikke slikt som selvfølge. Likevel var gårsdagens sending ventet.

Hej! Klocken 1700 idag,avsändes ,ja det benämnes som brev fastän det är en box,denne gång i blå farve,ty svenska postverket har bildat bolag med det danska,och heter nu POSTNORD,og har blå boxer og og blå transportbiler. Håber bare,att branten ikke nås nu,uten att boxen kommer frem till Gressholmen uten problem. Håber också,att transporten går snabbt,og att innehållet är i acceptabelt skick vid fremkomsten! Därför,håll utkik efter blå box om några dagar!! Vel bekomme!! bosse.

Sammen med det herlige innholdet følger det alltid et kort med en koselig hilsen.

Fant frem kanskje det mest spesielle. 

Til jul samme året fikk jeg dachseplaketten i julegave.

Mere valpestoff i morgen. Ønsker alle lesere av bloggen en fin dag, og sender samtidig dagens takk til våre to svenske venner i Dalskog.

Vanligvis så liker jeg å få unna dagens gjøremål først, så kan jeg glede meg til det kjekke mens jeg jobber. Men i dag snudde vi det hele på hode etter morgenstellet var unnagjort. Etter skybrruddet i går kveld og nytt regnvær i vente senere i dag, starter jeg like godt med "fun", valpenes formiddagstur og deretter en koselig hilsen fra Eira og Jolie Bella. Holder med " rainy day" i overskriften.

Egentlig er vel alt like spennende for valpene, men har man flere alternativ å slippe de små løs på, så da ble det et nytt terreng for de små i dag også.

Det går bare et øyeblikk fra de blir sluppet ut av transportvesken, så sprer valpene seg til alle kanter. Katha tar overblikket fra sin plass.

Klara er opptatt med å snuse i vei på sitt område.

Kendo vil visst ha kontakt med Ulf,....

for så å gjemme seg i neste øyeblikk, men vi ser deg godt Kendo.

Like raskt som gårsdagen blåste det opp og med mørke og regntunge skyer. Katha var først klar for hjemtur. De andre fulgte på.

Mens valpene har lagt seg til å sove, fulle av nye inntrykk, hopper jeg over på den koselige hilsenen ført i penn av mormor Irene, som er dachsepassere siste uken av familiens ferie. Tusen takk skal du ha!

Her kommer en sommerhilsen fra Eira og Bella!😘☀️😘 De koser seg i sommervarmen på Dilling! Gressklipperen "Fia" er skummel, så den må passes godt på!! Særlig Bella er skeptisk og jager etter den!! 

Kaffen tok vi mens gressklipperen jobbet! Måtte passe på Bella, hun ble ganske så tøff etter hvert som hun skjønte at den ikke var så farlig!🤗

Nå gleder de seg til familien kommer hjem fra ferie i USA!! Hilsen til alle på Gressholmen fra Eira, Bella, Irene og Knut!😚😚😚😚

Ny dag i skogen for Ulf og dommer Roger Åsheim. Varris Jerki var eneste dachs i dag. Akkurat som oss, så har eier og fører Stig Hanssen trent og sett på at J-ene skulle bli 9 mnd. og gamle nok for å starte på prøve.

All ære til dagens ekvipasje der både hund og fører var debutanter.

Det ble 1. Premie igjen og med en kritikk å være stolt av. Treningen har gitt resultater, og dette er nok bare starten for Jerki og Stig.

Hadde vært kjekt å kunne vært med i skogen disse to dagene, men jeg var hjemme og sørget for hunder , valper og den ekstra logistikken som må til, med løpetid i flokken.

Om bare få minutter tar flyet med dommeren av for Gardermoen. Takker Roger Åsheim igjen for at han alltid er velvillig og stiller opp. Takk til Ulf for utallige timer i skogen med sporlegging og trening. 

Om jeg skal si det selv, så har det vært to vellykkete dager med prøver. Og snart følger vi Klara sitt eksempel, finner oss en behagelig plass og bare slapper av resten av kvelden.

Da er en lang dags ferd mot natt er over. Tre av våre hunder har vært i aksjon. 

Først ut var debutanten Jerv og hvilken god start.

 

Girko gjenopptok treningen senere enn de to andre, så da er vi kjempefornøyd med dagens resultat Han har en 1.premie fra før.

Sist ut var Piri, som også stilte på sin første prøve.

Hun gjorde ikke skam verken på sine ungarske opphav eller Ulf som har stått for treningen.

Takker så mye til han og ikke minst dommer Roger Åsheim som tok den lange turen nordover for å dømme både våre hunder og de som skal i ilden i morgen.

Har flere bilder fra dagens prøver, men de får komme senere.

Og ikke bare denne dagen, men alle de som ligger foran dere.

Kendo eneste hanne , lillebror og som ble født på keiserlig vis.

Katha, mellomste tispe og oppkalt etter Captators stamtispe CJ Baronessen Katharina von Bayeren på stamtavlen, men forkortet til Katha fra første stund. Vanligvis gir vi valpene bare et enkelt eller et dobbeltnavn. Dette er unntaket. Skulle vi hedre Katha, ville vi gjøre det fullt ut, så fikk hun også Komtessetittel, og Tinnye er den lille byen Pampallini flyttet til, da matmor Rita forlot Budapest fordi hun ønsket å bo landlig med dachsene og hesten sin.

Sist, men ikke minst Klara, kullets storesøster, men minst i kullet. Det var hun ved fødsel og er det fremdeles, men har tatt nesten igjen Klara. Her har et helt team vært i aksjon for å finne det "riktige" navnet. Og hva er bedre enn at det falt i smak både hos hennes nye familie og oss. 

Disse 6 ukene har gått så ufattelig fort. Synes vi nettopp nøt Frid med sine dagsgamle valper.

Deretter fulgte små milepæler på rekke og rad og med første måltid med fast føde og fotografering på folkedrakt, som noen av høydepunktene.

Bare to uker frem i tid står vi ved det største veiskillet for valpene, Frid og oss. De dagene skal nytes fullt ut.