BLOGG

God morgen, og gratulerer med dagen!

Ekstra tidlig oppe for å lufte Piri og Lexie før skramletoget setter seg i bevelse og sikkert kommer til å vekke de som ikke allerede er borte. For første gang på (altfor ) mange år skal jeg inn til sentrum....

...og få med meg mest mulig av det som er bergensk 17.maifeiring med både flaggtog og hovedprosesjon.

Der venter på både tur med tispene og besøk hvor alle "mine" samles til mere feiring hos Silje og Reidar. 

Her nærmer skangletoget seg med stor stemning og overdøvende lyd. Får gå ut på terrassen til Piri og Lexie som sikkert lurer på hva alt dette styret betyr. Må bare få ønske kake en fin feiring fra oss tre på Mjåtveitmarka.

JA, VI ELSKER DETTE LANDET

 

 

Girko ble riktig så fin da han ble nappet, og både Gracie ......

....og Eivind måtte forevige go'gutten. 

Jeg burde kanskje tatt bilder av egen seanse i dag på Ikea. For å være skikkelig effektiv tok jeg med pussesaker dit. Madeleine hadde tatt med seg bunadsølvet på jobb, jeg fant meg en rolig krok og kunne etter en stund levere det tilbake skinnende blankt. Hun har fått overta helgestakken min, som blant annet ble brukt av E-kullet. Overrasket og glad for at min svenske svigerdatter ønsket norsk folkedrakt.

Hadde i utgangspunktet også tenkt å "spandere" på meg en bytur i dag, men returnerte hjem og tok heller en tur med dachsene og deretter i gang med mere sølvpuss.

Begynte med damaskstakken siden jeg nok kommer til å velge den på 17.mai.

Etter at Madeleine også fikk med sølvet til helgestakken, har jeg brukt samme sølvet til rutastakken. Den ble G-kullet sin stakk. 

Bruker også kniven og klokken til flere bunader, men har også noen søljer, som jeg bare bruker til Sunmørsbunaden. Også dette er tradisjonelt sølv, bare små variasjoner etter hvem som har laget det. 

Til den nordiske festdrakten er det designet eget sølv i en helt annen stil. Forstår ikke vitsen med å pusse seg gjennom alt av bunadsølv i dag. Men jeg kan i hvert fall smile fornøyd med egen innsats. Den var i hvert fall på topp.

Lara kan også smile fornøyd og det med nypussede og hvite tenner. 

Etterpå koste hun seg med pinnsvinene sine. Tusen takk for koselig hilsen Lara.

Vel hjemme igjen etter formiddagsturen og vel plassert i godstolen med to små på fanget og med kaffekopp og bok innen rekkevidde, har jeg ikke tenkt å gjøre så mye resten av dagen. Men litt skriverier kan det vel saktens bli.

Mest av alt kunne både Lexie,.....

......Piri og jeg ønsket oss det nydelige været vi hadde sist helg.

Uansett om dagen tilbringes på terrassen eller inne, så søker Lexie og Piri mot hverandre.

Og hva er vel bedre enn å ta en liten blund kinn mot kinn? Best friends 4 ever..

I am not yet ready ready for bed, but Piri and Lexie is already fast asleep on my lap. 

.....just as Svea and her Hungarian sisters. 

Thanks to Tündér I can also share Janka's cute puppies at Kennel vom Schwarenberg.

Good night and sweet dreams to all of you from all of us. And the night before the big event in Kiev, I think the following song is my best choise.

Må ikke glemme Kendo. Mens jeg ventet på bussen hjem, plinget det inn en koselig hilsen....

....med bilder av gutten, som tydelig velger samme liggestilling som Lexie. 

Hvorfor nøye seg med et armlene, når man kan ligge på to?

 

Jeg tar meg stadig i at jeg griper til iPaden når jeg skal fange øyeblikket. Bildekvaliteten blir deretter,...

men unnskylder meg selv, at jeg ikke har tid til å hente kameraet, før alt er borte.

Piri og Lexie titter ikke på meg med samme blikket. Lexie klarer seg med bare en seng, mens Piri har hoppet ned fra fanget.

Kan ikke ty til samme unnskyldning når det gjelder orkideene mine. Måtte jo vise frem hvor pent det er i vinduene med alle de fine orkideene og samtidig vise frem og takke for den siste som besøket på mandag hadde med. 

Heldigvis kan jeg gå i arkivet og vise til at jeg kan bedre. 

Fikk bl a et makroobjektiv for mange år siden av Ulf til bursdagen min. Det måtte testes ut, og vi dro inn til Veksthuset i Muséhagen . 

COELOGYNE ( Dronningorkidé) er fra en Asiatisk slekt som inneholder mer enn 100 ulike arter. Spennet er fra fjellarter ,som tåler kulde, til de artene som trives, der det er varmt og fuktig. Felles for alleer, at de enten vokser på andre planter sine greiner/stammer eller på berg.

Bildene er tatt, etter beste evne, med et macroobjektiv. Orkideene er godt dokumentert allerede fra år 600 f. Kr. Konfusius (551-470 f.Kr.) skrev om "kongen blant duftende planter." Navnet orkidé kommer trolig fra det greske ordet "orchis2 som betyr testikkel. Mange Middelhavsorkidéer har to rotknoller, og det sies å være årsaken til navnevalget.

Dette er en stor og variert slekt med mellom 900-1400 arter, og som finnes i deler av India, Japan, Stillehavsøyene og sør til Australia og New Zealand. Størrelsen på plantene varierer fra 5cm til 2,5m. Blomstene kan holde seg åpne fra 1 dag til 8-10 mnd., og det er rekord i planteriket. Vekstkravene er også ulike, fra rimelig kaldt til tropisk klima.

Mangler verken på kameraer, linser og ellers utstyr her i huset, så det er ikke det som det står på. Ambisjonen min er i hvert fall å bli flinkere å bruke speilrefleks og til å med variere litt med linser, f eks tele eller macro, når det trengs. Men at jeg blir så avansert at jeg prøver meg på Macrosettet etter Ulf, tviler jeg så mye på, at det må betegnes som utelukket. Men aldri si aldri. Kanskje undernes tid ikke er forbi. God torsdag!

Med bakgrunn i søndagens overraskelsesbesøk av Klara, blir det mer K-er i dag. Nøyaktig for et år siden dro Ulf, Frid og jeg til dyrlegen vår i Harstad. Kjekt å få bekreftet det vi selv mistenkte sterkt. Frid ventet virkelig valper. 

12. Juni ble det født 3 valper,.....

....to tisper på naturlig vis og til slutt en liten hanne på keiserlig vis.

Alle vokste og trivdes, og så sant været tillot det, fikk de komme ut. Altanen....

Store marker, skog og fjæren bare et steinkast unna sørget for at det ble variasjon for valpene.

I dag ble det en skikkelig mimredag, og for dere som ikke har fått nok, følger også bloggen jeg skrev 10/5-2016.

Bare siste "venteetappe", og så skulle resultatet av ikke bare ett, men to besøk til Budapest og Pampallini avsløres. 

Veterinær Jorunn hadde gjort alt klart på forhånd, så det var bare å sette i gang med en gang. 

 

Og hjertene våre som banket så spent for Frid, banker nå av fortventning og glede. Vi skal gjøre vårt beste for at hun får en fin drektighetstid. 

Helgens mest overraskende besøk var det Klara, May Britt og Dag som sto for. Tenk hvor leit det hadde vært om de hadde snudd og dradd med uforrettet sak, da de ikke så dachsene og meg på terrassen i finværet. Sannheten var at vi trengte en pause innendørs, ikke for å klage på strålende sol fra moergen til kveld. Bare for å forklare.

Det ble et koselig gjensyn med Klara for meg,....

...et nytt bekjentskap for Lexie, født etter K-ene flyttet.....

...og Piri som gjenkjente henne fra tiden på Gressholmen og som reisefølge på fra Harstad til sin nye familie på Eidsvoll.

Tusen takk for at dere valgte å ta turen innom oss på deres Bergenstur, og tusen takk for nydelige blomster.

Har hatt rene "luksusproblemet" med valg av stoff til bloggen. Først med besøket til Stella. Da måtte Lara stå på vent, og før jeg hadde fått skrevet om hennes hyttetur i Valdres, fikk jeg et overraskende og desto gledelig besøk av en av "mine små." Hun fortjener like mye å få sin egen blogg, så da må den komme i morgen. Men siden jeg vet at dere drar fra Bergen i dag, ønsker jeg dere god tur videre, og vel hjem når dere setter kursen den veien.

Over til Lara, dagens enerådende hovedperson, eller dachs, hvis man skal være korrekt.

En hilsen fra skogen rundt hytta det var litt mye snø enda, men det ble en liten tur i skogen likevel. Haren hadde hoppet foran oss så det luktet så spennende. Ha en fortsatt god helg. Snutekos fra Lara🐾 

Som dere forstår av bildene, går Lara grundige til verks.

Her skal ikke så mye som en liten harelukt slippe unna hennes snute.

Du er i godt selskap med harejegere Jerki og broder Max (Luke) 

Sender klapp, klem og kos til dere alle tre.

Her flagges det, og hva er vel bedre med bakgrunn i dagens blogg og frigjøringsdagen, enn å velge velge Valdresmarsjen til å sette et rungende punktum.

Fortsatt hyggelig selskap for både dachsene og meg av Stella. Ettermiddagste smaker ekstra godt når man er to, det vil si egentlig fire. 

Og hadde det ikke vært for at solen ga slikt gjenskinn i IPaden, så hadde Kunne Attila ha sett at hun spilte "deres" spill, Bubble witch 3 saga. I stedet fikk han et stort smilebilde av Stella. Det ble han nok enda gladere for og Stella glad for svaret hun fikk.

Piri "forsynte" seg selv med klem og kos,...

men Stella er redd for at det ikke skal bli rettferdig, så hun var raskt ned på gulvet.....

...og fordelte oppmerksomhet og kos rettferdig på begge to.

Piri og Lexie slipper favoritten sin knapt av syne, og skuer lengselsfullt etter henne, bare hun går rett utenfor terrassen et øyeblikk.

Piri synes det er like godt å legge seg ned og kjede seg og slett ikke følge Sigrun sitt eksempel og nyte dagens bonussang. Det hjelper ikke at Sigrun er litt klarinettgal. Bare glad hun ikke har planer om å ta opp egen spilling igjen. Har mer enn nok med Lexie sin musisering på pipeleker.

Tenk å kunne våkne opp morgen etter morgen og ta morgenturen i strålende sol fra skyfri himmel.

Burde vel tatt med et noe bedre enn mobilen, men det får så være.

Da sier det seg selv at bildene blir så som så.....

....og i hvert fall av Lexie som ikke helt fant roen å posere da jeg måtte ha med årets første engkarser.

Jerv sier du får lære av han, men jeg vet bedre. Gry hadde " god potehjelp" underveis da hun plantet og pyntet på altanen.

Vi trekker snart ut til vår lille "hage"

...bare en terrasse og langt fra Gressholmen og Hagen i Salhus. 

Enda står de rhododendronene mine i knopp, men så imponerende som de vi hadde i Salhus, blir de aldri. 

Da er det kjekt å ta et dykk i arkivet og minnes og mimre. Det gjelder også mange fine turer til Budapest, hvor våren kommer oss her i forkjøpet , og jeg har fått oppleve den dobbelt opp. 

Med dagens bonusstoff, håper jeg at våren snart dukker opp , så den kan nytes i hele landet.