BLOGG

So delighted for Piri and Robin’s puppies, expected next month. Have not met the father to be, only pictures and video. Last weekend he was at Crufts.

Thanks to live stream of the groups, I was able to “follow him“ 

Congratulations to the proud owner Peggy Gutierrez-Otero and his groomer and handler Attila Schlosser. So happy for both of them.

The weeks until Piri and Robin’s puppies will be born, will feel longer than longest, but I will be patiently waiting.

June will be the next special month for me. Time for Piri to return home, and my trio, complete.

Cannot write about my darlings in Hungary without mention Svea. She moved to Tündér and Pignon three years ago.

Janka is her best friend, Tadaam her loving daughter and Lulu, her granddaughter, all living together and the best life you could ever wish for.

Jerv and I send the best wishes to all of you!

 
 

Er det noe som virkelig har forundret meg, så er det hvordan dachsene har orket å ligge så nærmt ved og under ovnen. Og av alle ovner vi har hatt, så har den grønne Jøtulen vært verst. Ikke mye brensel som skulle til, før den ga badstutemperatur. 

Mens vi andre kastet jakke og åpnet dører for å lufte, trakk de bare enda nærmere og sågar under ovnen for å få med seg hver eneste varmestråler. 

Positurene både mange og rare, men ingen slo Ante sin hvilestilling ved peisen. Han var ikke store karen den gang, men bare lysten er sterk nok, går det meste.

På Gressholmen hadde vi også en utepeis på terrassen. Koselig og stemningsfullt på kjølige kvelder.

Men den hadde også en dobbelfunksjon på varme sommerdager.

Det fant de små fort ut. 

Her på Mjåtveit går det i nymotens greier når det gjelder oppvarming og har markise som sørger for solskjerming. Gode minner fra det som var og glede over det som er nå. En fin dag til dere alle.

Hej Skickar en hälsning från oss på Lidingö. Vi längtar efter våren. Förra veckan var det sol men nu är det snöblandat regn igen. Hälsningar Karin, Lars och NovIsca

Tusen takk for hilsen! Mer eller mindre samme været som her. Etter en strålende gårsdag, er grått og vindfullt her. Også meldt regn og sjelden slike varsler ikke slår til. 

Tror vi velger en alternativ rundtur i ettermiddag når det er meldt så kraftige vindkast at Yr går ut med farevarsel. Det ligger fortsatt rotvelt fra forrige storm. Mye veldig høy skog her, og i dag holder vi oss vel unna.

Men før neste tur er det full avslapning for mor og Jerv. Meg selv med langrenn på TV og kaffe og Jerv i velkjent positur.

God morgen fra Mjåtveit hvor solen er på opp, og vi har en fin dag i vente. Etter bildene å dømme, er all snøen borte, men det er ikke tilfelle. Dagens bilde har vært på vent siden fredag, men like aktuelle .

For Lotta og Jerv er fortsatt like gode venner og tidvis også samarbeidsvillige når undertegnede ønsker et portrett av de to.

Selv legger de til litt kos,....

men så får nok være nok. Her skal vi ut på tur.

Første delen går på astfalt og deretter grus, men så åpner et vakkert landskap seg,.....

Vi er heldig som har så mange fine turmuligheter i nærmiljøet vårt.

Og med gode naboer på både to og fire, blir turene enda triveligere.

Ønsker alle en fin ”der ute” en fin uke, ikke minst fra Jerv som setter pris på å få litt mere ro og ledige hender til kos, når bloggen er ferdigskrevet og IPaden lagt vekk.

.......og i rikelige mengder. Først vasset vi oss ut fra huset vårt.

Selvfølgelig var det heller mer enn mindre på vei litt oppover i høyden.

Ikke noe problem for meg, men klarte ikke å finne samme entusiasmen over nattens snøfall, som Jerv.

Men i anledning Holmenkollhelgen, fant jeg frem Kollenvottene mine.

For 5 år siden ble det utlyst en konkurranse om en ny Kollenvott. Den ble vunnet av barnebarnas ”tante Anita” At jeg også fikk et par, var overraskende .

Og når det er spesielle anledninger som NM ski i Harstad og nå 5mil i Kollen, ”stiller” jeg vottefin.

Når det gjelder dagens 5-mil, er ikke interessen like sterk hos oss to. 

 

Y

Kan ikke tenke meg at det var frokostTV som interesserte Jerv, men heller en måte å få oppmerksomhet på og få meg på bedre tanker.

Har nemlig både forklart vennlig og sagt med streng stemme, at det ikke blir mer av leverposteiskiven, før han også har spist opp skorpen. 

Han tøyser bare det hele bort, trydeligvis i håp om at jeg skal glemme og komme med resten av skiven. 

Kan trygt si at han, akkurat nå, er mer fornøyd med seg selv enn jeg er. Overser sprellene hans og nyter heller min morgenkaffe. Kanskje Jerv føler på seg st jeg er trist og lei og at han bare prøver å få meg i bedre humør. 

For selv om det i dag er 40 år siden min far forsvant ( og aldri ble funnet ) på kvinnedagen i 1979, vekker dagen mange spørsmål, ingen svar, men alltid tunge og triste tanker. Da hjelper det å ta frem gamle bilder og la gode minner strømme på.

Er sjelden så personlig verken når det gjelder innhold eller bilder på bloggen, men i dag falt det naturlig. Avslutter bare med å si at dagens sang er valgt med hjertet.

Og det var det jeg gjorde i går kveld.

Mange lys, og med Jerv på fanget ble alt så mye bedre.

Jeg fant frem de siste bildene fra Kjersti og bare nøt Lexie og guttene hennes.

Og hvilke sjarmører de små har utviklet seg til.

Dagene nyttes og nytes fullt ut.og det gjør alltid godt med en dachsestrekk.

”Uten mat og drikke,....” gjelder i høyeste grad også de små karene.

Godt at de har fått dreisen ved matbordet, selv om Lexie enda ammer de sørger for både melk og kos 

Men nærmer seg raskt dagen at Lexie skal tilbake til Jerv og meg. Hvis det er noen som ønsker seg en av disse karene, er det bare å ta kontakt med Kjersti (Kennel Lurvelegg) 

En fin dag ønskes alle to,- og firbeinte! Vi har en meget våt dag foran oss. Vi bare kler oss deretter og en ekstra god grunn til å tenne lys og kose oss litt ekstra når vi kommer hjem igjen for opptørking.

 

Ja, til dere andre også, men måtte først bli noen trøste,-/skrytebilder av Lara.

Hun har tidligere gjort alt hun kunne for å slippe å bli fotografert. Gjemt seg under ovnen, snudd både rygg og rumpe til, i tillegg til både bedende og oppgitte blikk. 

Har også unnskyldt seg med hun ikke var stelt i pelsen, men det var før hun ble tatt med til Hugo i Sandvika.

Da var til og med problemet med "ikke velstelt” ikke lengre brukbart.

De to som hadde bestemt fotografering hadde både god tid og tålmodighet....

og var heller ikke fornøyd før jeg poserte og så pent og blid ( not) inn i kameraet. 

Litt av en start på en onsdag. Fortsettelsen kan bare bli bedre.

Ting tar tid, men endelig står lykken oss bi, vi kan glede oss til at det blir Pirivalper en uke ut i april.

Ventetiden for at det skulle ”skje” noe, har vært lang, ja på grensen og vel så det på,hva jeg kunne akseptere.

Trøsten min har vært at Piri har hatt det godt og blitt tatt godt vare på.

Det har blitt bekymringsløse dager med mye lek og moro.

Tørrtreningen med lekevalpen er snart over og blir, hvis veterinæren har talt riktig, byttet ut med tre søte små. Gleder oss stort.

Da er Lexie sin mammatid hos kennel Lurvelegg, og tiden til alle tre er samlet her hjemme, ikke så uviss og langt unna lengre.

Slapp helt av Girko. Du er og blir Eivind sin beste venn, så bloggen av han sammen med Jerv, er bare et koselig gjensyn. Viktig å dvele med gode minner i en ellers tung mars måned.

Fortsatt like populært når Eivind kommer på besøk her, men alltid spesielt med det første møtet. Ikke så lenge til neste besøk heller, men først nedtelling for Lexie. Og da er det ikke snakk om besøk, men tilbake for godt til der hun hører hjemme. 

God fornøyelse med ”gjensynet” fra to år tilbake i tid.

Mens gjensynsgleden var stor og overveldende fra små og store dachser, var Eivind et helt nytt bekjentskap for Jerv. Jerv bestemte seg tydeligvis umiddelbart for at han der er min og har ikke veket fra Eivind sin side i det hele tatt. 

Det gjelder så vel inne som ute. 

og hvis Eivind er opptatt med noe annet,...

setter Jerv opp DET blikket.

Da får han igjen heltens fulle oppmerksomhet og kan til og med la Piri både få være med på leken og vise seg frem sammen med han.

Alt i alt kunne det ikke vært bedre for Jerv hvis han bare hadde fått med seg Eivind inn igjen.

Men det måtte han se langt etter, uansett flere spretne forsøk.

Flere puljer sto ( utålmodig) og ventet på tur. Først ut av disse var Fargo , Flickan og Svea. Trioen var skikkelig oppskjørtet av ferske spor og teft av elg. Verken ku eller kalv ble observert , men passerte, like etter, rett utenfor stuevinduet vårt.

Ny måned nye muligheter, men kommer også til å bli mange tunge dager. Om å gjøre å ikke la de overstyre livet, men ta de når de kommer og heller prøve å knytte gode minner til de. Tross alt vil de alltid være i overvekt.

Værmessig kunne vi ikke ha ønsket en bedre start på mars måned. Har vært frost i natt, så da var det mulig med skogstur selv uten gummistøvler. Mjåtveitelvens venner gjør en kjempejobb med å holdeturstiene og snekre små plattingen over de våteste partiene. Men i dag var det tryggest å holde seg unna disse, for de var blitt de reneste ”skøytebaner”

Jerv storkoste seg og fikk med seg det meste av spennende lukter. Ikke snakk om annet enn å gå i bånd, for tar Jerv av her, har både han og ikke minst jeg et stort problem.

Vi kom oss trygt og forfrisket hjem, og like etter skinte solen like fint inn i stuen vår, som i går. Hva mer kan man ønske seg. God helg!!

Må bli reserveløsning og alene min skyld. Jerv ble overlykkelig da han oppdaget at vi skulle slå følge med venninnen hans Lotta på morgenrunden. Det syntes jeg også. Jannicke og jeg koste oss også på runden. Ja, så trivelig, nøt finværet og pratet i vei. Men det blir ingen turbilder av. Kameraet var ikke en gang oppe av lommen. 

Ikke mye styr med innedachsen og stiller mer enn gjerne opp som selskap for Jerv som i tillegg til Lotta, savner begge jentene sine. 

Men av og til må også Jerv ta til takke med det man har i huset.

Og det gjelder også solplass, mens Jerv venter på at solen skal skinne på favorittplassen sin, må han nøye seg med nest beste plassen.

Og deretter ”gikk det” det på skinner for både solen og Jerv.

Etter en kort mellomlanding på neste sted solen skinte,...

....er ”ringen sluttet” 

Jerv nyter en liten dachseblund, og innedachsen? Fortsatt helt uten krav trofast på plassen sin 

Enig og fornøyd med titlene våre, men hvis det neste som følger, dreier seg om at vi er bortskjemte, nei og atter nei. 

Tenk bare hva Eivind og Gracie får oppleve når de drar Europa rundt med tog for at Bacon og undertegnede skal slippe å reise i cargo med fly. 

Og siden vi alle overnatter på hotel underveis, er vi opplagt til sightseeing når vi kommer frem. 

Ja, til og med når det gjelder bordmanerer er vi to firbeinte godt forberedt. Det er nemlig felleslunsj på galleriet. Der holder Bacon og jeg full kontroll og er snar til å minne på, hvis vi aner en form for forsinkelse. 

 

Men lurer på hvilke manerer Lara har begynt med?

Skulle tro at du har fordypet deg i historien om de gamle romere som inntok måltidene henslengt på sofaen. Det har nemlig Lara også begynt med, teppe i sofaen og deretter matskålene.

Virker som om mammaene dine er med på notene og heller stiller opp og tar den påfølgende skjønnhetssøvnen med deg.

En fin dag ønskes både de ”kongelige” og dere andre fra Jerv og meg!

 

Ble både morgen,- og formiddagstur, før jeg satte meg ned med bloggen. Må jo både nyte og nytte det vårlige været så lenge vi har det.

Tydelig at Jerv er enig meg og heller ikke savner snø. Å tro at den ikke kommer tilbake før neste vinter, er nok for optimistisk. Den tid, den sorg.

Men tilbake til gårsdagen og uten sammenligning forøvrig. De ”ekte” fire s-ene finnes under bonusstoff. Vi lever godt med vår. Barnslig, får så være, akkurat som gårsdagens teaterbesøk , like trivelig for ung som gammel.

Er vokst opp barneforestillingene på teatret. Syntes det var like stor stas hver gang å komme inn i den flotte teatersalen. Utsmykningen i taket, er fortsatt favoritten min.

Folk og røvere i Kardemomme by var et av de første stykkene jeg så på teatret. Velkjent fra barnetimen og bokutgivelse da jeg var 5 år, så jeg var ikke begynt på skolen første gang jeg opplevde sceneutgaven.

Senere har jeg sett stykket flere ganger med yngre søsken, elever, egne barn og barnebarn. Ekstra stor stas for Hans Christian, da han fikk møte Thorbjørn Egner, som også skrev en hilsen i boken hans.

 

Og i går 3 generasjoner som virkelig koste seg først med stykket og deretter ut og spise.

Imens vi nøt maten, tikket det inn to videosnutter på mobilen min

Koser meg med videoene og gleder meg til neste besøk.

 

Bonusstoff knyttet til dagens blogg.

De fire «S»-ene er kallenavnet til en del av det norske skøytelandslaget som var på midten og slutten av 1970-årene og starten av 1980-årene, og det var de som oftest fikk representere Norge i internasjonale mesterskap. Løperne som fikk dette tilnavnet var: Jan Egil Storholt Kay, Arne Stenshjemmet, Sten Stensen og Amund Sjøbrend

Folk og røvere i Kardemomme by er en barnebok av Thorbjørn Egner. Boken utkom i 1955, etter at historien først var sendt i radioprogrammet Barnetimen. Et teaterstykke basert på historien hadde premiere i 1956, og en film hadde premiere i 1988. Boka ble svært populær allerede på 1950-tallet, med egne sanger, plateutgivelse og radioopplesninger, og betraktes som en av de viktigste norske barnebøkene

While grandaughter Lulu is away, Svea is having a cozy time at home. 

She has company of both Tadaam and Janka, but before spending time with them, nothing compares with quality time with Tünder.

They have been patiently waiting for the grand old lady. 

So grateful every I get pictures of “my“ dachshunds in Hungary. Thank you so much Tündér and Pignon